Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Cheese cake black forest by Sofeto!

Cheese cake black forest by Sofeto!

by sofia sofeto
7 Σχόλια

 

τσιζ κεικ μπλακ φόρεστ 1

Κάθε φορά που θα βρεθώ στην λαϊκή αγορά της περιοχής μου
ενθουσιάζομαι απ την μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών !
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που λατρεύω να πηγαίνω εκεί
και να δοκιμάζω τα φρούτα
που ξέρω πως μόνο για μικρό χρονικό διάστημα
θα έχω την δυνατότητα να απολαύσω.

Ένα απ’ τα αυτά τα εποχικά φρούτα είναι τα αγαπημένα μου βύσσινα .
Αγαπώ την γλυκόξινη γεύση τους , το υπέροχο χρώμα τους
και τους αμέτρητους συνδυασμούς που μπορώ να κάνω μαζί τους
σε γλυκές αλλά και σε αλμυρές γεύσεις .
Σήμερα αποφάσισα να σας παρουσιάσω μια γλυκιά συνταγή μου
την οποία φτιάχνω κάθε φορά σχεδόν
που θα φτιάξω με τα βύσσινα γλυκό του κουταλιού.

Ένα υπέροχο ψημένο cheese cake ( γλυκό τυριού ) ,
που συνδυάζει την σοκολατένια του κρέμα με την μους βανίλιας
και φυσικά με τα αγαπημένα μου βύσσινα!
Έκπληξη της συνταγής;
Η ιδιαίτερη βάση του η οποία περιέχει συστατικά
που κατατάσσουν το γλυκό σε κατηγορία υψηλής διατροφικής αξίας!
Δείτε την συνταγή και θα καταλάβετε τι εννοώ…

068

Υλικά για 12 μερίδες :

Μια δόση απ΄το γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Βάση :

150 γρ. αμύγδαλα ωμά
100 γρ. αλεύρι βρώμης
50 γρ. αλεύρι ζέας ή ολικής σταρένιο
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
120 γρ. κρυσταλλική στέβια με εριθρυτόλη αναλογία με την ζάχαρη 1: 1 
140 γρ. σιρόπι απ’ το γλυκό του κουταλιού βύσσινο
170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
25 γρ. ελαιόλαδο.

Κρέμα σοκολάτας:

440 γρ. φρέσκια γλυκιά μυζήθρα ή ανθότυρο Κρήτης
2 αυγά
135 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
45 γρ. κακάο άγλυκο
3 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια
με αναλογία με την ζάχαρη 4 σταγόνες στέβια = με 1 κ.γ ζάχαρη
λίγη εσάνς φυσικής βανίλιας.

Μους βανίλιας:

250 γρ. γλυκιά μυζήθρα φρέσκια ( από αγελαδινό γάλα κατά προτίμηση)
1/3 λοβός φυσικής βανίλιας , μόνο τα σποράκια
75 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
45 σταγόνες υγρή στέβια
με αναλογία με την ζάχαρη 4 σταγόνες στέβια = 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

Υδατάνθρακες : 17 γρ. / μερίδα.
Λιπαρά : 16,7 γρ. / μερίδα.

 

112

 

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το γλυκό του κουταλιού που θα δείτε πόσο γρήγορα γίνεται αν πατήσετε εδώ.
  Το επόμενο βήμα μας είναι η βάση που θα φτιάξουμε πανεύκολα!

Αρχικά μέσα στο μπλέντερ κτυπάμε τα αμύγδαλα μέχρι να ψιλοκοπούν ,

όσο πιο ψιλά μπορούμε δηλαδή.
  Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σιρόπι του βύσσινου ,

προσθέτουμε επίσης την στέβια και την κανέλα μαζί με το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η στέβια.

  Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την βρώμη και την ζέα ανακατεμένα με το μπέικιν πάουντερ. Καλό ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά. Αυτό ήταν!

  Ετοιμάζουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 18-20 εκατοστά που ακουμπάμε πάνω σε λαμαρίνα

με στρωμένη λαδόκολλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά .

  Παράλληλα με το ψήσιμο ετοιμάζουμε μέσα στο μπλέντερ την κρέμα σοκολάτας.

Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και κτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν.

  Όταν έχουμε βγάλει την βάση απ τον φούρνο ρίχνουμε από πάνω την κρέμα ,

χωρίς φυσικά να αφαιρέσουμε το τσέρκι και ψήνουμε για άλλα 15 – 20 λεπτά

μέχρι να δούμε να φουσκώνει και να σκουραίνει η επιφάνεια της κρέμας.

Βγάζουμε το γλυκό απ΄τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

  Κατά την διάρκεια του δεύτερου ψησίματος ετοιμάζουμε την μους βανίλιας με τον απλό τρόπο

που θα σας περιγράψω.

Μέσα στο μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά και τα κτυπάμε μέχρι να ενωθούν

και να γίνουν μια αφράτη μους.

Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το γλυκό που ψήσαμε

και να είναι έτοιμο να το αφαιρέσουμε απ’ το τσέρκι.

  Βάζουμε το γλυκό μας σε μια μεγάλη πιατέλα και αφαιρούμε το τσέρκι προσεκτικά ,

αφού πριν με ένα μαχαίρι έχουμε ξεκολλήσει το γλυκό γύρω γύρω απ’ το τσέρκι.

Με την βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε το 1/3 περίπου της μους βανίλιας

πάνω στην επιφάνεια του γλυκού και προσπαθούμε να την στρώσουμε ομοιόμορφα

και να έχει ίδιο ύψος ( περίπου 0,5 έως 0,7 εκατοστού ).

  Έπειτα με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ,

περιμετρικά του γλυκού μας απλώνουμε την υπόλοιπη μους βανίλιας ,

όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.

  Τέλος θα προσθέσουμε στην επιφάνεια το γλυκό βύσσινο!

Θα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο και σε 2 ώρες περίπου είμαστε έτοιμοι

να απολαύσουμε το γλυκό μας!

  Σας εύχομαι καλή επιτυχία και φυσικά καλή σας απόλαυση!!!

 


149

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

7 Σχόλια

αρης 20/06/2015 - 17:19

Σκέτη κόλαση Σοφία !!!
Βρήκες βύσσινο ή είχες στοκ ;
Εδώ στην Αθήνα δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στα βιολογικάδικα. Έχω πει σε 2 (!) μόλις εμφανιστεί να μου κρατήσουν 🙂

Reply
sofia sofeto 20/06/2015 - 19:10

Γεια σου Άρη!!!
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου!!!
Βρήκα φρέσκο βύσσινο στην λαική αγορά και φυσικά όλο τον χειμώνα είχα κατεψυγμένο και έκανα την δουλειά μου 😉

Reply
Beauty Follower 07/07/2015 - 11:29

Πω πω φαινεται φανταστικο!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

Reply
Akela 21/12/2015 - 09:20

Μόλις άφησα σχόλιο στην άλλη τούρτα κ μετα είδα αυτό το θαύμα. Η ερώτηση μου ειναι ίδια. Αν βρω έτοιμο γλυκο του κουταλιού χωρις ζάχαρη θα έχω τους ίδιους υδατάνθρακες? δεν ξέρεις τι να πρώτο φτιάξεις με τόσα τρέλα γλυκα

Reply
sofia sofeto 21/12/2015 - 16:26

θα διαβάσεις τι γράφει η συσκευασία επάνω, συνήθως χρησιμοποιούν πουρέ από μήλα ή κάτι αντίστοιχο, θα έχει λίγους υδατάνθρακες παραπάνω, κάνε μια έρευνα στα σούπερ μάρκετ και θα δεις, σε ευχαριστώ πολύ!!!

Reply
Antzi 03/06/2017 - 20:18

Μπορουμε να το κανουμε κ με γλυκο κερασι;
Ευχαριστω!!

Reply
sofia sofeto 04/06/2017 - 00:51

Φυσικά και μπορείς!!!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Antzi Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More