Home ΓΛΥΚΑ Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο (χωρίς ζάχαρη).

Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο (χωρίς ζάχαρη).

by sofia sofeto
4 Σχόλια

 

Σήμερα σας έχω ένα σούπερ δροσιστικό γλυκάκι
που το έφτιαξα αρκετές φορές φέτος το καλοκαίρι.
Τα βερίκοκα έχουν την τιμητική τους εδώ ,
η γλυκόξινη γεύση τους μ’ αρέσει πάρα πολύ ,
σας δίνω  την συνταγή για να το φτιάξετε κι εσείς .
Υλικά :
500 γρ. βερίκοκα χωρίς κουκούτσια
1 σφηνάκι νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ
80 γρ. στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
1 κ.γ χυμό λεμονιού
1 κλαδάκι αρμπαρόριζας.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια:
Βάζουμε τα βερίκοκα και την αρμπαρόριζα σ’ ένα κατσαρολάκι ,
ρίχνουμε το νερό και σκεπάζουμε με το καπάκι,
ανάβουμε την φωτιά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση,
χαμηλώνουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να βγάλουν τα υγρά τους.
σ
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αγάρ αγάρ και ανακατεύουμε καλά,
αποσύρουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε την στέβια και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε 6-7 λεπτά και αφαιρούμε την αρμπαρόριζα.
Όπως είναι ζεστό το γλυκό το βάζουμε στο βαζάκι
 και το κλείνουμε καλά με το καπάκι,
το γυρίζουμε ανάποδα και το αφήνουμε να κρυώσει,
με αυτό τον τρόπο κλείνει αεροστεγώς.
Το βάζουμε στο ψυγείο και σε λίγες ώρες είναι έτοιμο το σιροπάκι.
Καθώς το γλυκό μας δεν περιέχει ζάχαρη ή κάποιο άλλο συντηρητικό ,
δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολύ καιρό.
Καλό είναι να το καταναλώσουμε άμεσα,
γι’ αυτό τον λόγο ακριβώς δεν φτιάχνουμε μεγάλες ποσότητες.
Αν θέλουμε όμως μπορούμε να έχουμε τα φρούτα μας πλυμένα ,
να τους αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και να τα συντηρίσουμε στην κατάψυξη μας.
Όταν θέλουμε να φτιάξουμε γλυκό θα τα βάλουμε όπως είναι παγωμένα
μέσα στο κατσαρολάκι και θα φτιάξουμε το γλυκό μας με την ίδια διαδικασία.
Σας εύχομαι να το απολαύσετε!!!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

4 Σχόλια

DIMITRIOS 11/05/2014 - 17:25

Τι ειναι το αγαρ αγαρ;

Reply
Μελισσου Ιωαννα 23/02/2016 - 18:39

θαθελα να φτιαξω γλυκο κουταλιου λεμονι με στεβια και αγαρ αγαρ
Μηπως μπορειτε να μου πειτε σε 1 κιλο φλουδες ποση στεβια ( αυτη που εχω ειναι 1 προς 3) και ποσο αγαρ αγαρ θα βαλω?
Ευχαριστω!

Reply
sofia sofeto 23/02/2016 - 18:57

Ιωάννα μου, όσες φορές προσπάθησα να φτιάξω γλυκό με φλούδες, όπως λεμονιού , πορτοκαλιού ή περγαμόντο με στέβια, δεν έμεινα ικανοποιημένη… Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις αγαύη όπως γράφω στις συγκεκριμένες συνταγές. Αν πάλι θέλεις οπωσδήποτε με στέβια, σίγουρα μια αναλογία 1:3 δεν είναι η κατάλληλη γιατί πιστεύω πως μόνο μια κρυσταλλική 1:1 θα μπορούσε ίσως να σου δώσει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα σιροπιού. Δοκίμασε το σε μια μικρή ποσότητα και βλέπεις, ίσως και να σου αρέσει.

Reply

Γράψτε απάντηση στο sofia sofeto Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More