5,4K
Σήμερα ήθελα να φτιάξω κάτι που έχω καιρό να φάω,
θυμήθηκα την τάρτα με κρεμμύδια,
μιας και έχω μπόλικα ξερά κρεμμύδια ντόπια από το νησί,
είπα να τα τιμήσω αν και έριξα πολύ κλάμα μέχρι να τα καθαρίσω…
Άξιζε όμως τον κόπο!
Αν την δοκιμάσετε θα καταλάβετε γιατί!
Υλικά :
• Μισή δόση από Ζύμη κουρού ολικής αλέσεως,
χωρίς βούτυρο .
Γέμιση:
• 6 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
• 100 γρ. κρασί ημίγλυκο ή ροζέ ξηρό
• λίγο μοσχοκάρυδο
• αλάτι και πιπέρι
• 30 γρ. ελαιόλαδο
• 19 γρ. μαύρες σταφίδες
• 49 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα
• 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
• 2 κ.γ Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης.
• 60 γρ. τυρί ξινομυζήθρα
ή κατίκι Δομοκού .
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ γέμισης:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σκεπάζουμε με καπάκι,
ανάβουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαραθούν με τα υγρά τους σε μέτρια φωτιά,
όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν χωρίς το καπάκι ,
προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ’ το τυρί.
Όταν έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά ,
προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Παράλληλα έχουμε βάλει σε μια ταρτιέρα την
και την ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στην συνέχεια την βγάζουμε απ’ τον φούρνο
και βάζουμε πάνω στην ψημένη ζύμη το μείγμα με τα κρεμμύδια .
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Μόλις ροδίσει καλά την βγάζουμε απ’ τον φούρνο
και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να κοπεί πιο εύκολα.
Καλή μας όρεξη παιδιά!