Home ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Τάρτα με κρεμμύδια ξερά σύκα και σταφίδες , χωρίς βουτύρο.

Τάρτα με κρεμμύδια ξερά σύκα και σταφίδες , χωρίς βουτύρο.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
 
Σήμερα ήθελα να φτιάξω κάτι που έχω καιρό να φάω,
θυμήθηκα την τάρτα με κρεμμύδια,
μιας και έχω μπόλικα ξερά κρεμμύδια ντόπια από το νησί,
είπα να τα τιμήσω αν και έριξα πολύ κλάμα μέχρι να τα καθαρίσω…
Άξιζε όμως τον κόπο!
Αν την δοκιμάσετε θα καταλάβετε γιατί!
Υλικά :
χωρίς βούτυρο .
Γέμιση:
• 6 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
• 100 γρ. κρασί ημίγλυκο ή ροζέ ξηρό
• λίγο μοσχοκάρυδο
• αλάτι και πιπέρι
• 30 γρ. ελαιόλαδο
• 19 γρ. μαύρες σταφίδες
• 49 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα
• 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
• 60 γρ. τυρί ξινομυζήθρα
ή κατίκι Δομοκού .
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ γέμισης:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σκεπάζουμε με καπάκι,
ανάβουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαραθούν με τα υγρά τους σε μέτρια φωτιά,
όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν χωρίς το καπάκι ,
προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ’ το τυρί.
Όταν έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά ,
προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Παράλληλα έχουμε βάλει σε μια ταρτιέρα την
και την ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στην συνέχεια την βγάζουμε απ’ τον φούρνο
και βάζουμε πάνω στην ψημένη ζύμη το μείγμα με τα κρεμμύδια .
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Μόλις ροδίσει καλά την βγάζουμε απ’ τον φούρνο
 και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να κοπεί πιο εύκολα.
Καλή μας όρεξη παιδιά!
 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!