Το καλοκαίρι είναι η εποχή που λατρεύω!!!
Παγωτάκι δροσερό συντροφεύει τις θερμές καλοκαιρινές ημέρες μου.
Η παγωτομηχανή μου απαραίτητο εργαλείο της κουζίνας μου ,
βρίσκεται μόνιμα στην κατάψυξη του ψυγείου μου!
Σήμερα σας δίνω την συνταγή του αγαπημένου μου παγωτού.
Εξωτική καρύδα με την εθιστική σοκολάτα μου ,
γευστικός συνδυασμός που απογειώνει τις αισθήσεις
και μου θυμίζει πως η ζωή δεν θέλει πολλά και δύσκολα για να γίνει απολαυστική!
Επιπλέον σας έχω ευχάριστο νέο!!!
Το παγωτάκι μου είναι πανεύκολο να το φτιάξετε ,
θέλει μόνο λίγα λεπτά της ώρας σας.
Είναι ελαφρύ , δεν περιέχει ζάχαρη αλλά στέβια ,
που δεν του προσθέτει επιπλέον θερμίδες .
Τα υπόλοιπα υλικά του επιμελώς συνδυασμένα
ώστε να μας δώσουν τα λιγότερα λιπαρά που μπορούμε να έχουμε!
Δικό σας με αγάπη!!!
Υλικά:
400 γρ. γάλα καρύδας με 17% λιπαρά
400 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
4 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια
( με αναλογία με την ζάχαρη
4 σταγόνες στέβια = με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.)
40 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο.
100 γρ. χειροποίητη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή έτοιμη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη του εμπορίου.
Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός απ’ την σοκολάτα.
Τα χτυπάμε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να ενωθούν, για 2 λεπτά το πολύ δηλαδή.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην παγωτομηχανή και σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ετοιμάζουμε το παγωτό μας.
Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε μπολ και το βάζουμε μέσα σε στρώσεις , στις οποίες ανάμεσα ρίχνουμε με ένα κουταλάκι την σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή , βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μόλις δούμε πως έχει αρχίσει να παγώνει το ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για να αποφύγουμε την δημιουργία κρυστάλλων.
Αυτή την διαδικασία την κάνουμε κάθε μισή ώρα περίπου για 3 φορές ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο , το μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα με την ίδια διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω.
Το αφήνουμε να παγώσει καλά και σερβίρουμε!
Εύχομαι όσοι κι όσες το φτιάξετε να το απολαύσετε και να φάτε μια κουταλίτσα στην υγειά μου!
Σας φιλώ !!!
Υδατάνθρακες παγωτού με την σοκολάτα μαζί : 9 γρ. /100 γρ.
Λιπαρά παγωτού με την σοκολάτα μαζί : 13,7 γρ. / 100 γρ.
Υδατάνθρακες παγωτού χωρίς την σοκολάτα : 5,6 γρ./100 γρ.
Λιπαρά παγωτού χωρίς την σοκολάτα: 11,7 γρ. / 100 γρ.
12 σχόλια
Ειναι φανταστικο!!! Το περιμενα απο χθες που το εγραψες στο φεις και δεν απογοητευτηκα καθολου!!!!!
Πολυ ευκολο με απλα υλικα που ευκολα τα βρισκει κανεις!!!!
Μπραβο Σοφια!!!
Καλημέρα Χρυσαυγή !!! σ’ ευχαριστώ πολύ!!!
Φαίνεται υπέροχο!!! Μπράβο Σοφία!!!! Σ’ευχαριστούμε!!!! Αραγε αν αντικαταστήσω το γάλα καρύδας με αμυγδάλου που μου αρέσει καλύτερα θα έχει διαφορά???? Θα δοκιμάσω!!!!!! Τέλειο!!!!

Καλημέρα !!! για δοκίμασε με γάλα αμυγδάλου αλλά δεν θα έχει την γεύση αυτού του παγωτού, θα γίνει κάτι άλλο, περιμένω το αποτέλεσμα!
Τέλειο σε ευχαριστούμε πολύ!
Να είσαι καλά Μάρρα!!
το γαλα καρυδας σε μεταλλικη συσκευασια, οχι το απλο σε χαρτινη, που το βρισκουμε?
Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ μπορείς να βρεις και τις δύο συσκευασίες.
Πάρα πολύ νόστιμο!!! Και η σοκολάτα του πάει πολύ!!!
Σε ευχαριστω Σοφία για την συνταγή!
Χαίρομαι πολύ!!! Σ Ευχαριστώ!!!
Σοφια το γαλα (εβαπορε και καρυδας) πρεπει να ειναι παγωμενο απο το ψυγειο η ζεστο;
Σε θερμοκρασία δωματίου είναι καλά.