4,1K
Σίγουρα θα έχετε καταλάβει πως έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα όσπρια ,
τα μαγειρεύω αρκετά συχνά ,
είναι πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό μας και πολύ νόστιμα.
Το σημερινό μου φαγητό είναι ένα καταπληκτικό πιάτο ,
πολύ υγιεινό και ιδιαίτερο ,
δικό σας!
Υλικά :
1 κιλό φιλέτο ψαριού ( σολομό , ξιφία , κ.τ.λ.)
Εγώ πήρα Γλαύκο , που είναι και οικονομικό και πολύ νόστιμο.
300 γρ. φασόλια γίγαντες (Πρεσπών κατά προτίμηση).
1/2 ματσάκι μαϊντανό
ξερή ρίγανη
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
αλάτι και πιπέρι
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά τα φιλέτα του ψαριού και τα βάζουμε μέσα σ’ ένα ταψί.
Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε βάλει στο νερό τους γίγαντες να φουσκώσουν.
Βάζουμε τους γίγαντες να βράσουν και μόλις είναι έτοιμοι,
προσοχή να μην έχουν παραβράσει ,
τους ρίχνουμε στο ταψί αφού τους έχουμε σουρώσει.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας ,
εκτός απ’ το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο .
Τα κομμάτια του πορτοκαλιού τα τοποθετούμε πάνω στο ψάρι
και τα υπόλοιπα τα σκορπίζουμε στους γίγαντες.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα
και ψήνουμε το φαγητό μας,
όταν δούμε πως έχει ροδίσει ,
το βγάζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού.
Το βάζουμε πάλι στον φούρνο να πάρει μια δυο βράσεις και το σβήνουμε.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Είναι απλά υπέροχο!!!