Home ΟΣΠΡΙΑ Ψάρι με φασόλια γίγαντες ,στον φούρνο.

Ψάρι με φασόλια γίγαντες ,στον φούρνο.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
Σίγουρα θα έχετε καταλάβει πως έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα όσπρια ,
τα μαγειρεύω αρκετά συχνά ,
 είναι πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό μας και πολύ νόστιμα.
Το σημερινό μου φαγητό είναι ένα καταπληκτικό πιάτο ,
πολύ υγιεινό και ιδιαίτερο ,
δικό σας!
Υλικά :
1 κιλό φιλέτο ψαριού ( σολομό , ξιφία , κ.τ.λ.)
Εγώ πήρα Γλαύκο , που είναι και οικονομικό και πολύ νόστιμο.
300 γρ. φασόλια γίγαντες (Πρεσπών κατά προτίμηση).
1/2 ματσάκι μαϊντανό
ξερή ρίγανη
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
αλάτι και πιπέρι
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά τα φιλέτα του ψαριού και τα βάζουμε μέσα σ’ ένα ταψί.
Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε βάλει στο νερό τους γίγαντες να φουσκώσουν.
Βάζουμε τους γίγαντες να βράσουν και μόλις είναι έτοιμοι,
προσοχή να μην έχουν παραβράσει ,
τους ρίχνουμε στο ταψί αφού τους έχουμε σουρώσει.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας ,
εκτός απ’ το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο .
Τα κομμάτια του πορτοκαλιού τα τοποθετούμε πάνω στο ψάρι
και τα υπόλοιπα τα σκορπίζουμε στους γίγαντες.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα
 και ψήνουμε το φαγητό μας,
όταν δούμε πως έχει ροδίσει ,
το βγάζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού.
Το βάζουμε πάλι στον φούρνο να πάρει μια δυο βράσεις και το σβήνουμε.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Είναι απλά υπέροχο!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Προσταυτευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!