Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Μακαρόνια με σάλτσα από μελιτζάνα και κολοκυθάκι.

Μακαρόνια με σάλτσα από μελιτζάνα και κολοκυθάκι.

by sofia sofeto
7 σχόλια
Αυτή η μακαρονάδα είναι μια καλοκαιρινή συνταγή ,
αλλά μπορείτε να την απολαμβάνετε
και τον χειμώνα , αν φτιάξετε αρκετή σάλτσα ,
 την κλείσετε αεροστεγώς σε βαζάκια και την διατηρήσετε στο ψυγείο σας.
Επίσης μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σαν συνοδευτικό για τα κρακεράκια σας ,
σαν σάλτσα για την πίτσα σας
ή για την ομελέτα σας …. και ότι άλλο σκεφτείτε.

Υλικά :

• 300 γρ μελιτζάνα 
• 400 γρ  κολοκυθάκια
• 500 γρ ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
• 2 σκελίδες σκόρδου
• 1 κ.γ ξερή ρίγανη
• 6-8 φύλλα φρέσκου βασιλικού
• αλάτι και πιπέρι
• 4 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κ.σ καλό σπιτικό ξύδι.
Διατροφική ανάλυση της σάλτσας ανά 100 γρ:

Δείτε πως υπολογίζουμε σωστά τους υδατάνθρακες στα ζυμαρικά και στο ρύζι εδώ!

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας.
Αφαιρούμε τον εξωτερικό φλοιό της μελιτζάνας.
Ρίχνουμε στο μούλτι τα κολοκυθάκια,
την μελιτζάνα, το σκόρδο
και τα φύλλα του βασιλικού.
Τα κτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν πουρές.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά
μέσα σε μια κατσαρόλα
(εκτός απ’ το λάδι και το ξύδι),
 και τα βάζουμε στην φωτιά.
Μόλις δούμε πως αρχίζουν να βράζουν
χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι μισάνοιχτο.
Αφήνουμε να σιγοβράζει η σάλτσα μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά της.
Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη
να την προσθέτουμε
στα ζυμαρικά της αρεσκείας μας.
Εναλλακτικά την κλείνουμε ζεστή
σε αποστειρωμένα βαζάκια ,
 τα οποία γυρίζουμε ανάποδα και αφήνουμε
μέχρι να κρυώσουν για να κλείσουν αεροστεγώς.
Καλή σας όρεξη!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

7 σχόλια

antigoldgreece 25/08/2012 - 16:35

Kαλησπέρα!
Για κάτι ανεπρόκοπες νοικοκυρές σαν εμένα, θα μπορούσες να δώσεις κάνα-δυο ιδέες ακόμα για τη χρήση αυτής της σάλτσας;
Πρώτη φορά φέτος έβαλα μπαξέ και δεν τα προλαβαίνω τα ζαρζαβατικά…

Reply
Sofia Sofeto 26/08/2012 - 21:44

Καλησπέρα ,μπράβο σου για τα ζαρζαβατικά σου,
μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα,την σάλτσα μπορείς να την προσθέσεις μέσα σε μια ομελέτα ή να φτιάξεις μια πίτα με βασικό συστατικό της γέμισης την σάλτσα μαζί με κάποιο λευκό τυρί,ακόμα μπορείς να φτιάξεις ωραιότατο τουρσί ,δες εδώ http://sofetogeyseisygeias.blogspot.gr/2012/08/blog-post_25.html Ελπίζω να σε βοήθησα,αν έχω κάποια άλλη ιδέα θα σου το γράψω,καλό σου βράδυ!

Reply
Γιώργος Φίλης 04/03/2020 - 22:06

Τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα,μου αρέσουν που εχουν να κάνουν με υγιεινά υλικά!

Reply
Ελένη 16/08/2020 - 16:12

Καλησπέρα Σοφία, βρίσκομαι σε διακοπές και είχα μαζί μου τις μελιτζάνες απ τον κήπο. Έψαχνα 2-3 μέρες σε διάφορα σαιτ, blog, ελληνικά, ξένα, στο you tube, διάφορες ιδέες για χρήση της μελιτζάνας αλλά δεν με ικανοποιουσαν. Και αυτό διότι κάνεις – πλην εμου – δεν τις τρώει. Ξαφνικά θυμήθηκα ότι κάτι είχες κάνει εσύ και ψάχνοντας βρήκα αυτή την σάλτσα. Να σου πω ότι την χρησιμοποίησα αντί για πουμαρο, στο κριθαράκι!! Έγινε φα ντα στι κη!!!! Μου ζήτησαν όλοι δεύτερο πιάτο ? δεν το πιστεύω!! Φυσικά δεν τους είπα τι έχει μέσα. Μου είπαν ότι είναι το καλύτερο κριθαράκι που έχουν φάει ????. Επειδή εδώ στο ενοικιαζομενο δεν έχω μουλτι, ψιλοκοψα τις μελιτζάνες, έτριψα το κολοκύθι και τα έβαλα με αλάτι στο σουρωτήρι όσο ημασταν στη θάλασσα. Μετά έφτιαξα κανονικά τη σάλτσα αραιωμενη και την έριχνα λίγη λίγη στο κριθαράκι – όπως φτιάχνουμε το ριζότο. Φιλακιααααα?

Reply
sofia sofeto 20/08/2020 - 12:13

Γεια σου Ελένη!!! Υπάρχει περίπτωση να φτιάξεις κάτι και να μην αρέσει;;; Χαίρομαι πάρα πολύ ❤️ πολλά φιλιά!!!

Reply
GEORGIOS PASPARAKIS 09/09/2022 - 01:14

NICE RECEPIES

Reply
sofia sofeto 09/09/2022 - 01:18

Thank you.

Reply

Γράψτε απάντηση στο Sofia Sofeto Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!