Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ Μοσχαράκι με αγριαγκινάρες και κουκιά.

Μοσχαράκι με αγριαγκινάρες και κουκιά.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
 μοσχαράκι με αγκινάρες 1
Σας παρουσιάζω ένα πάρα πολύ γευστικό συνδυασμό ,
τρυφερό μοσχαράκι , χωρίς λίπος ,
με αγριαγκινάρες και ξερά κουκιά .
Όσοι το δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν!
Υλικά :
1 κιλό μοσχαράκι χωρίς λίπος
10 αγριαγκινάρες ή αγκινάρες του εμπορίου
300 γρ. ξερά κουκιά
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/2 ποτήρι λευκό ή ροζέ κρασί
ελαιόλαδο
 3 φύλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι
 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
χυμό από 1 λεμόνι
 μοσχαράκι με αγκινάρες 2
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ , τα κουκιά στο νερό για να μαλακώσουν .
Το πρωί τα πλένουμε καλά
 και τα καθαρίζουμε από την μαύρη κουκκίδα που έχουν στην διχάλα τους .
Πλένουμε το κρέας και αφαιρούμε τυχόν λιπαρά σημεία.
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και το βράζουμε.
Όταν το μοσχάρι είναι σχεδόν έτοιμο , ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο ,
 το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο.
Στην συνέχεια τα σβήνουμε με το κρασί
και μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το χυμό ντομάτας ανακατεμένο με τον πελτέ ,
τα φύλα δάφνης , το πιπέρι , το αλάτι , το ταχίνι
 και αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις.
Ρίχνουμε τα κουκιά και ανακατεύουμε , τοποθετούμε τις αγκινάρες μας  ,
 που έχουμε καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά , πάνω από το κρέας και τα κουκιά.
Κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε την φωτιά ,αφήνουμε να σιγοβράσουν
και μόλις δούμε πως είναι έτοιμα ,
προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Η σάλτσα του έχει χυλώσει
 και μ’ ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω στις αγκινάρες για να πάρουν γεύση.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More