3,4K
Σας παρουσιάζω ένα πάρα πολύ γευστικό συνδυασμό ,
τρυφερό μοσχαράκι , χωρίς λίπος ,
με αγριαγκινάρες και ξερά κουκιά .
Όσοι το δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν!
Υλικά :
1 κιλό μοσχαράκι χωρίς λίπος
10 αγριαγκινάρες ή αγκινάρες του εμπορίου
300 γρ. ξερά κουκιά
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/2 ποτήρι λευκό ή ροζέ κρασί
ελαιόλαδο
3 φύλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
χυμό από 1 λεμόνι
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ , τα κουκιά στο νερό για να μαλακώσουν .
Το πρωί τα πλένουμε καλά
και τα καθαρίζουμε από την μαύρη κουκκίδα που έχουν στην διχάλα τους .
Πλένουμε το κρέας και αφαιρούμε τυχόν λιπαρά σημεία.
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και το βράζουμε.
Όταν το μοσχάρι είναι σχεδόν έτοιμο , ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο ,
το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο.
Στην συνέχεια τα σβήνουμε με το κρασί
και μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το χυμό ντομάτας ανακατεμένο με τον πελτέ ,
τα φύλα δάφνης , το πιπέρι , το αλάτι , το ταχίνι
και αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις.
Ρίχνουμε τα κουκιά και ανακατεύουμε , τοποθετούμε τις αγκινάρες μας ,
που έχουμε καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά , πάνω από το κρέας και τα κουκιά.
Κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε την φωτιά ,αφήνουμε να σιγοβράσουν
και μόλις δούμε πως είναι έτοιμα ,
προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Η σάλτσα του έχει χυλώσει
και μ’ ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω στις αγκινάρες για να πάρουν γεύση.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!