Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Αφράτα μπισκότα αμυγδάλου και βρώμης με σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη!

Αφράτα μπισκότα αμυγδάλου και βρώμης με σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη!

by sofia sofeto
12 Σχόλια
 μπισκότα με βρώμη 1
 Όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού,
 και θέλω να έχω μαζί μου ένα απολαυστικό,
αλλά πάντα υγιεινό κολατσιό,
έχω στην τσάντα μου τα μπισκότα αμυγδάλου με σοκολάτα!
Είναι μια συνταγή που κατέληξα μετά από αρκετά πειράματα…
Ελπίζω να την απολαύσετε!
Υλικά :
• 60 γρ. ταχίνι
• 40 γρ. ελαιόλαδο
• 70 γρ. στέβια κρυσταλική με εριθρυτόλη
με αναλογία με την ζάχαρη 1:1
• 50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
( αμύγδαλα αλεσμένα στο μπλέντερ )
• 30 γρ. αλεύρι φουντουκιού
( φουντούκια αλεσμένα στο μπλέντερ )
• 50 γρ. σοκολάτα μαύρη τριμμένη
( 70% κακάο )
•2 αυγά
• 65 γρ. φρέσκο γάλα
• 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
• 30 γρ. νιφάδες βρώμης
αλεσμένες στο μπλέντερ
• 40 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
• 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
• 2 κ.γ  κανέλα Κεϋλάνης
• λίγη φυσική βανίλια
• λίγο φιλέ αμυγδάλου
Υδατάνθρακες: 31 γρ./100 γρ.
Λιπαρά: 30 γρ./100 γρ.
*Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την συνταγή
με τον πίνακα πλήρους διατροφικής ανάλυσης.
**Κάντε την δωρεάν εγγραφή σας στο κανάλι μου στο YouTube ,
ώστε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!

Μέσα σ’ ένα μπολ βάζουμε
τα αυγά με την στέβια και χτυπάμε
μέχρι να ασπρίσουν με το μίξερ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε  το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το γάλα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Τώρα ρίχνουμε την κανέλα,
το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια.
Προσθέτουμε επίσης  την σοκολάτα
και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια την βρώμη και το αλεύρι ανακατεμένα μαζί με το μπέικιν.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη ζύμη.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου , στις αντιστάσεις .
Στρώνουμε λαδόκολλα σ’ ένα ταψί ,
παίρνουμε κουταλιές απ’ το μείγμα μας και ακουμπάμε στην λαδόκολλα.
Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να  ροδίσουν , περίπου 15 – 20 λεπτά.
Ίσως στην αρχή σας φανούν λίγο μαλακά ,
αλλά μόλις κρυώσουν γίνονται πιο σκληρά .
Όταν έχουν κρυώσει καλά τα βάζετε σε μπολ με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς.
Καλή επιτυχία!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

12 Σχόλια

andria 20/03/2015 - 02:45

Μήπως μππρώ να χρησιμοποιήσω αλεύρι από φαγόπυρο αντί ολικής αλέσεως;

Reply
sofia sofeto 20/03/2015 - 07:35

Δοκίμασε το, νομίζω πως ναι…
περιμένω το αποτέλεσμα! Καλή επιτυχία!

Reply
andria 21/03/2015 - 11:25

Το δοκίμασα σήμερα το πρωί κ η συνταγή ήταν οκ και με το φαγόπυρο! Είναι όντως πολύ νόστιμα!!

Reply
Γιώτα 16/09/2015 - 08:13

Καλημέρα. Συγχαρητήρια για το blog σας.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την αγαύη, να βάλω ίση ποσότητα με το μέλι;
Ευχαριστώ

Reply
sofia sofeto 16/09/2015 - 15:29

Γιώτα σ ‘ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Να βάλεις ίδια ποσότητα, καλή επιτυχία!!!

Reply
Χρυσούλα 26/09/2015 - 14:28

Φοβερά φαίνονται!! Το γάλα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε? Χυμό πορτοκάλι?

Reply
sofia sofeto 26/09/2015 - 20:41

Μπορείς να βάλεις γάλα καρύδας ή και χυμό πορτοκάλι . Το καθένα θα δώσει διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα.

Reply
Βίκυ Βλαστου 08/07/2016 - 12:11

Επειδή έχω δυσανεξία στο ταχίνι και στο βούτυρο καρύδας τι άλλο μπορώ να χρησιμοποίησω

Reply
sofia sofeto 17/10/2016 - 14:27

Μπορείς να βάλεις ελαιόλαδο.

Reply
toni 27/07/2016 - 01:49

posa kommatia vgainei sth dosi?

Reply
Loukia molfeta 26/09/2017 - 12:50

Στο αέρα η στις αντιστασεις? Σε τι θερμοκρασία?

Reply
sofia sofeto 26/09/2017 - 23:34

Τα γράφω όλα στην συνταγή .

Reply

Γράψτε απάντηση στο Βίκυ Βλαστου Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More