Home VeganVegan Σιρόπι από ρόδι και αρμπαρόριζα, χωρίς ζάχαρη.

Σιρόπι από ρόδι και αρμπαρόριζα, χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
26 σχόλια
σιρόπι από ρόδι 1
To ρόδι είναι μαγικό!
Δεν ξέρω αν πραγματικά φέρνει τύχη ,
αλλά σ’ εμένα η θέα του ,
σίγουρα  φέρνει μια τεράστια έμπνευση  για δημιουργία!
Εδώ στο νησί , οι ροδιές έχουν καρποφορήσει και είναι υπέροχη η εικόνα τους,
τα κλαδιά φορτωμένα απ’ τους ροδοκόκκινους καρπούς ,
μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα στολίδια.
 
Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω ένα σιρόπι από ρόδι,
ένα υλικό που θα με βοηθήσει στα μελλοντικά μου σχέδια για συνταγές.
Άφησα μέσα μερικά ολόκληρα σποράκια ροδιού,
μοιάζει έτσι σαν γλυκό του κουταλιού ,
παρέμειναν αναλλοίωτα και ζουμερά.
Σας παρουσιάζω λοιπόν την συνταγή μου ,
γρήγορη και απλή!
Υλικά :
300 ml χυμό από φυσικό ρόδι  
1 φλιτζάνι του τσαγιού σπόρους από ρόδι
3 φυλλαράκια αρμπαρόριζας
 1/3 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική 95%
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό από λεμόνι.
σιρόπι από ρόδι 2
Καθαρίζουμε τα ρόδια φορώντας γάντια,
βάφουν τα χέρια και δεν καθαρίζουν εύκολα.
Φτιάχνουμε τον χυμό στον αποχυμωτή
 ή λιώνουμε τους σπόρους μέσα στο μούλτι και μετά σουρώνουμε .
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό και ανάβουμε την φωτιά,
προσθέτουμε και τα φυλλαράκια της αρμπαρόριζας.
Μόλις πάρει βράση , χαμηλώνουμε την φωτιά 
και προσθέτουμε το αγάρ αγάρ και τα σπόρια του ροδιού, ανακατεύουμε καλά .
Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε την στέβια και τον χυμό λεμονιού.
Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Αφαιρούμε τα φύλα της αρμπαρόριζας.
Αποστειρώνουμε ένα βαζάκι και βάζουμε μέσα ζεστό το σιρόπι μας.
Όταν είναι εντελώς κρύο το βάζουμε στο ψυγείο.
Αυτό ήταν!
σιρόπι από ρόδι 3

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

26 σχόλια

Loulou lolita 20/10/2013 - 07:07

Kαλημέρα Σοφία! Πολύ ενδιαφέρον το σιρόπι από ρόδι.Φαντάζομαι θα ταιριάζει υπέροχα σε κρεμούλες ή ακόμα και σε παγωτό βανίλια.
Εγώ έχω βρει την ευκολία μου με τα ρόδια όταν θέλω να τα κάνω χυμό..δεν τα καθαρίζω , απλά τα κόβω στην μέση και τα στύβω στον στίφτη όπως τα πορτοκάλια.
Είναι πολύ εύκολο και χωρίς πολλά πολλά λερώματα.
Φιλιά πολλά!

Reply
Sofia Sofeto 21/10/2013 - 20:58

Πολύ εξυπνη η ιδέα σου Λουλού!
Θα την εφαρμόσω φυσικά!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Reply
Pelagie deParis 20/10/2013 - 07:32

Το ρόδι μ’ αρέσει, η αρμπαρόριζα ακόμα πιο πολύ (η θεία μου μου έδωσε ένα μπουκαλάκι λικέρ αρμπαρόριζας, και το περιποιούμαι δεόντως-έφτιαξα μία μαρμελάδα δαμάσκηνο με αυτό το λικέρ, και έπαθα την πλάκα μου), και πολύ θα ήθελα να είχα λίγο τέτοιο σιροπάκι να βάλω στο γιαούρτι μου!
Καλή Κυριακή, Σοφία!

Reply
Sofia Sofeto 21/10/2013 - 21:00

Το λικέρ όντως είναι εξαιρετικό!
Κι η μαρμελάδα σου ακούγεται υπέροχη!
Καλές δημιουργίες σου εύχομαι καλή μου!

Reply
Ξανθή 20/10/2013 - 10:04

Τώρα ξέρεις ότι με έβαλες στην πρίζα!! Και πως θα προλάβω;; ευτυχώς που ρόδια θα έχει για αρκετό καιρό ακόμη.
Φιλιά

Reply
Sofia Sofeto 21/10/2013 - 21:08

Χαλάρωσε Ξανθή!!!
Δεν βιαζόμαστε!!!

Reply
Martha 20/10/2013 - 13:47

Σοφία μου είναι τέλειο και κουκλίστικο και σου φτιάχνει τη διάθεση!!! Μπράβο!

Reply
Sofia Sofeto 21/10/2013 - 21:07

Γεια σου Μάρθα μου !
Χαίρομαι που σου αρέσει!
Πολλά φιλάκια!!!

Reply
Foteini Thes 20/10/2013 - 16:33

Καταπληκτικό χρώμα σε μία ευφάνταστη συνταγή με πολλές πολλές χρήσεις!Θα περιμένω με μεγάλη περιέργεια τις εφαρμογές της….Θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα κυρίως για τις ευεργετικές ιδιότητες του κατακόκκινου εποχιακού φρούτου!
Καλό βράδυ !Φιλιά πολλά,πολλά.

Reply
Sofia Sofeto 21/10/2013 - 21:11

Φωτεινή μου σ’ ευχαριστώ!
Προσπαθούμε να επεξεργαζόμαστε το φρούτο όσο το δυνατόν λιγότερο , αυτό μας δίνει απλώχερα όλα του τα θρεπτικά συστατικά!
Καλή σου νύχτα!!!

Reply
mookies 20/10/2013 - 18:34

Πολύ καλή ιδέα το σιρόπι ροδιού, εξαιρετική γεύση και χρώμα, όπου και να το προσθέσεις. Και χωρίς τύψεις αφού δεν έχει ζάχαρη.
Φιλιά

Reply
Sofia Sofeto 21/10/2013 - 21:14

Όπως ακριβώς τα λες είναι!
πολλά φιλάκια!!!

Reply
ΜΕΛΑΝΟΥΡΙ 20/10/2013 - 18:49

το αγαρ-αγαρ με τι μπορουμε νατο αντικαταστησουμε?

Reply
Sofia Sofeto 21/10/2013 - 21:16

θα σου έλεγα να μην το αντικαταστήσεις…αν βάλεις ζελατίνη δεν θα έχεις ούτε το γευστικό , ούτε το ποιοτικό αποτέλεσμα!

Reply
Neli 20/10/2013 - 21:35

Αυτο όντως θα είναι πολυ καλό θα το φτιαξω,εχουμε ροδια οποτε θα αξιοποιηθουν σωστα ,μπραβο Σοφια,πολλα φιλια καλη εβδομαδα.

Reply
Sofia Sofeto 21/10/2013 - 21:21

Νέλη μου αξίζει να το δοκιμάσεις!
Περιμένω εντυπώσεις… καλό σου βράδυ!

Reply
Ερμιόνη 21/10/2013 - 06:53

Μπορώ να σκεφτώ ουκ ολίγες εφαρμογές για αυτό το σιροπάκι!
Καλή εβδομάδα Σοφία μου!

Reply
Sofia Sofeto 21/10/2013 - 21:22

Ερμιόνη είμαι σίγουρη πως θα το αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο!
Πολλά φιλάκια σου στέλνω!

Reply
The Dark Chef 21/10/2013 - 07:36

Υπέροχο σιρόπι που η αρμπαρόριζα το κάνει ακόμα πιο αρωματικό. Πραγματικά οι χρήσεις του είναι αμέτρητες, όχι μόνο σε γλυκά αλλά και σε κάποια αλμυρά πιάτα.
Ενδιαφέρον το tip της Loulou lolita για να αποχυμώσουμε τα ρόδια!
Καλή βδομάδα σε όλους:)

Reply
Sofia Sofeto 21/10/2013 - 21:24

Αγαπημένη μου φίλη , η αρμπαρόριζα είναι το άρωμα!!!
Την λατρεύω και η γλάστρα μου είναι ευτυχώς γεμάτη απ’ τα υπέροχα φυλλαράκια της!

Reply
peps 21/10/2013 - 09:11

Καλημέρα Σοφία!!!
Υπέροχο το σιρόπι σου!!! Μ’ αρέσει πολύ το ρόδι!!!

Reply
Sofia Sofeto 21/10/2013 - 21:25

Γεια σου Πέπη μου!!!

Reply
djorion 21/10/2013 - 09:52

Καλημέρα Σοφία..!Θα ήθελα να μάθω που μπορούμε να προμηθευτούμε τη συγκεκριμένη στέβια που χρησιμοποιείς γιατί θέλω πολύ να φτιάξω τις συντεγές σου.Κι επειδή έχω κοιτάξει στα μαγαζιά γίνεται χαμός από τα διάφορα είδη και δε θα ήθελα να κάνω κάτι λάθος.

Reply
Sofia Sofeto 21/10/2013 - 21:26

Στείλε στο μέιλ μου να σου πω που.

Reply
Selcouth 21/10/2013 - 12:09

Θα προσπαθήσω να προσαρμόσω τη συνταγή σε μικρότερες αναλογίες μιας και μου έφεραν ρόδια, αλλά δεν νομίζω να φτάνουν για 300 ml χυμού. Ελπίζω να μην τα κάνω μαντάρα!
Δεν έχω δοκιμάσει σιρόπι από ρόδι, αλλά νομίζω ότι θα πηγαίνει υπέροχα σε διάφορα γλυκάκια και παγωτά!
Να είσαι πάντα καλά Σοφία μου! Καλή και γλυκιά εβδομάδα να έχεις! Φιλάκια!

Reply
Sofia Sofeto 21/10/2013 - 21:31

Μέτρησε την ποσότητα του χυμού που διαθέτεις και προσάρμοσε αναλογικά τα υπόλοιπα υλικά, αν δυσκολεύεσαι στείλε μου την ποσότητα και θα σου πω πως θα το κάνεις.
Καλή σου νύχτα και καλό ξημέρωμα!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!