Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Γιαούρτι από σπιτικό κεφίρ γάλακτος.

Γιαούρτι από σπιτικό κεφίρ γάλακτος.

by sofia sofeto
2 Σχόλια
Κείμενο, συνταγή, φωτογραφία, food styling: Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).

Όσοι από εμάς διαθέτουμε ζυμομύκητες του κεφίρ, γνωρίζουμε πολύ καλά,
πως αυτή η σχέση με το μαγικό αυτό δώρο της φύσης, ήρθε για να μείνει!
Σχεδόν μια δεκαετία πειραματίζομαι
μαζί του. Το αγαπώ και χαίρομαι να το βλέπω να αναπτύσσεται, να αυξάνεται και το περίσσευμα μου
να το προσφέρω εκεί που ξέρω
πως θα έχει μια καλή τύχη!

Στο παρελθόν σας έχω παρουσιάσει κάποιες ιδέες μου για το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε το κεφίρ μας. Σας έδειξα πως μπορούμε να φτιάξουμε φρέσκο τυρί χρησιμοποιώντας αντί για πυτιά, το ρόφημα του κεφίρ μας.
Με παρόμοιο τρόπο φτιάξαμε φρέσκο τυρί κρέμα αλλά και τυράκια με διαφορετικές γεύσεις.

Σήμερα θα σας παρουσιάσω τον τρόπο
που φτιάχνω γιαούρτι απ’το ρόφημα του κεφίρ!

 Είναι απλό και πανεύκολο!!

Εφόσον έχουμε βάλει τους ζυμομύκητες
σε φρέσκο γάλα ώστε να γίνει η ζύμωση
και να ετοιμαστεί το ρόφημα,
ξεκινάμε την διαδικασία σουρώματος του. Χρησιμοποιούμε πάντα πλαστικά ή γυάλινα σκεύη και εργαλεία κουζίνας, τα οποία έρχονται σε επαφή με τους ζυμομύκητες γιατί τα μεταλλικά αντικείμενα τους καταστρέφουν.
Αφού λοιπόν σουρώνουμε και συγκεντρώνουμε το ρόφημα, βάζουμε τους ζυμομύκητες μέσα σε βάζο με νέο φρέσκο γάλα, ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία της ζύμωσης τους και να έχουμε την επόμενη παραγωγή του ροφήματος.
Το ρόφημα που έχουμε συγκεντρώσει,
είναι το υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε
για να ετοιμάσουμε το γιαούρτι.

Χρειαζόμαστε ένα πλαστικό σουρωτήρι
κι ένα λεπτό βαμβακερό ύφασμα για φίλτρο.
Τοποθετούμε το ύφασμα πάνω στο σουρωτήρι και ρίχνουμε σιγά σιγά το ρόφημα μέσα.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε για να το βοηθήσουμε να σουρώσει πιο εύκολα.
Καλό είναι κάτω από το σουρωτήρι να έχουμε εφαρμόσει ένα σκεύος για να συγκεντρωθεί ο ορός του γάλακτος που περισσεύει.
Σε καμία περίπτωση δεν πετάμε τον ορό αυτόν.
Τον μαζεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι
και το χρησιμοποιούμε σε σούπες, κρέμες
ή ακόμα το πίνουμε σαν ελαφρύ αναψυκτικό.
Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πολύτιμα για τον οργανισμό μας.

✓ Όσο απομακρύνεται ο ορός, τόσο πήζει το γιαούρτι μας.

✓ Δείτε αναλυτικά την διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω!

✓ Διατηρούμε το γιαούρτι στο ψυγείο φυσικά!

✓ Η ποσότητα του εξαρτάται από την ποσότητα του ροφήματος που έχουμε ετοιμάσει.

✓ Δείτε την πρόταση σερβιρίσματος στο βίντεο που ακολουθεί, μαζί με την διατροφική ανάλυση της.

✓ Κάντε την δωρεάν εγγραφή σας στο κανάλι μου στο YouTube, ώστε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!

Μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε

σας φιλώ γλυκά.

Σοφία.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

2 Σχόλια

Λαμπρινη Περιστεράκη 15/05/2020 - 21:44

Καλησπέρα Σοφακι ελπθζω οτι ειδτε καλα. Θελω να ρωτησω πως να φτιαξω μονη μου κεφιρ που εχω γαλα πρόβειο εδω στην επαρχια, και τι να φτιαξω, χωρις να βαζω ζαχαρες;;;; ευχαριστω να ειστε καλα.

Reply
sofia sofeto 25/05/2020 - 01:55

Καλησπέρα! Για να φτιάξεις ρόφημα κεφίρ, εκτός από γάλα, χρειάζονται και οι ζυμωμυκητες για να κάνουν την ζύμωση του γάλακτος.

Reply

Γράψτε απάντηση στο sofia sofeto Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Προσταυτευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!