Home ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Μελαχρινές κουλούρες , γεμιστές με τυρί , παστουρμά και μανιτάρια!

Μελαχρινές κουλούρες , γεμιστές με τυρί , παστουρμά και μανιτάρια!

by sofia sofeto
21 σχόλια


 
Μέσα στην καρδιά του Αυγούστου βρισκόμαστε
 και όσοι τυχεροί …όπου φύγει , φύγει….
Προσωπικά δεν έχω να πάω πουθενά,
γιατί η τύχη και βασικά οι επιλογές μου,
με έφεραν να ζω μόνιμα σ’ ένα μέρος που πολλοί από εσάς ,
τώρα που μιλάμε,
 ονειρεύεστε να βρεθείτε ή είσαστε ήδη εδώ!
Δεν θα σας ζαλίσω με το νησί μου,
σίγουρα υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη σ’ αυτή την πολυπαθούσα χώρα,
 που αξίζει όλοι μας να επισκεφτούμε…
Αλλά πιστέψτε με είναι τελείως διαφορετικά να πας κάπου για διακοπές 
απ’ το να μένεις μόνιμα εκεί …
 
Σήμερα θα σας δώσω μια ιδέα για το πως μπορείτε να φτιάξετε 
νόστιμες κουλούρες  γεμιστές με τυράκι και όχι μόνο…
Τι διαφορετικό έχουν αυτά τα κουλούρια ;
Φυσικά και είναι χωρίς ζάχαρη,
περιέχουν χαρουπάλευρο
και το θαυμαστό σε όλο τον κόσμο κρόκο Κοζάνης!
Για τυράκι έβαλα το αγαπημένο μου πλέον τυρί,
 την ξυνομηζύθρα
που μπορείτε να βρείτε πως γίνεται  εδώ.
Επίσης ρίξτε μια ματιά στον παστουρμά μου εδώ
 

Υλικά:

 

Ζύμη:

25 γρ. βούτυρο αγελάδος
25 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. φρέσκο γάλα 
40 σταγόνες υγρή στέβια
με αναλογία με την ζάχαρη
4 σταγόνες στέβια =1 κ.γ ζάχαρη
20 γρ. ταχίνι ολικής αλέσεως
μια πρέζα  κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
430 γρ. αλεύρι κίτρινο παραδοσιακό
20 γρ. χαρουπάλευρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 γρ. ( 2 κουταλάκια του γλυκού ) ξηρή μαγιά.
 

Γέμιση:

 
150 γρ. ξυνομηζύθρα
50 γρ. φέτα
4 φέτες παστουρμά
200 γρ. μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδου
λίγο ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο.
 
Αρχικά θα ζεστάνουμε ελαφρώς το βούτυρο για να λιώσει,
προσθέτουμε μέσα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Τα προσθέτουμε στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή.
Το γάλα το έχουμε αφήσει αρκετή ώρα έξω απ’ το ψυγείο 
μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε και το γάλα μαζί με τον κρόκο στον κάδο.
Ρίχνουμε την στέβια και το ταχίνι ,
ανακατεύουμε καλά.
Τώρα θα ρίξουμε τα άλευρα και από πάνω το αλάτι και την μαγιά.
 
Βάζουμε το λατρεμένο μου μηχάνημα στην λειτουργία της ζύμης.
Το αφήνουμε να κάνει την δουλειά του 
και μετά από μιάμιση ώρα περίπου θα έχουμε έτοιμο το ζυμάρι μας!
 
Ετοιμάζουμε και την γέμιση μας,
σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και  το σκόρδο πολτοποιημένο,
αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Ανακατεύουμε τα τυριά μας και το αυγό μαζί με τον δυόσμο,
προσθέτουμε τα μανιτάρια μας και τον παστουρμά ψιλοκομμένο.
Καλό ανακάτεμα και αφήνουμε στο ψυγείο.
 
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο και φουσκωμένο από περηφάνια ,
λαδώνουμε ελαφρώς τα χεράκια μας και παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης ,
το ανοίγουμε με τον πλάστη μας  σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο κομμάτι.
Τοποθετούμε μέσα λίγη απ’ την γέμιση και την απλώνουμε κατά μήκος της ζύμης.
Κλείνουμε προσεκτικά τις δύο άκρες της ζύμης μας πατώντας ελαφρώς με τα χέρια μας.
Τώρα σχηματίζουμε την κουλούρα
και την βυθίζουμε μέσα σε σουσάμι για να κολλήσει καλά.
Πάνω σε στρωμένη λαδόκολλα τοποθετούμε την πρώτη μας κουλούρα
και συνεχίζουμε με τις επόμενες ,
με την ίδια ακριβώς διαδικασία.

Όταν έχουμε τελειώσει με όλα τα κουλούρια μας,
τα αφήνουμε σε μια άκρη να φουσκώσουν .
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
και ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά.
Η μυρωδιά είναι αυτή που θα αναγκάσει τους γειτόνους σας
να σας επισκεφτούν…
Η γεύση τους είναι τέτοια που σίγουρα θα σας ξανάρθουν…
Καλά μπάνια !!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

21 σχόλια

Ely 16/08/2013 - 05:45

Κουζίνα σας είναι πανέμορφο. Απλά σας αρέσει! Μια στοργική αγκάλιασμα, ο φίλος μου. Είστε καλά, πάρα πολύ!<3

Reply
Sofia Sofeto 16/08/2013 - 22:11

Ευχαριστώ Έλη μου!
έχεις την αγάπη μου και μια ζεστή αγκαλίτσα!!!

Reply
Χρυσαυγή 16/08/2013 - 22:08

Εμπνευσμενες!! Μπραβο!!!!

Reply
Sofia Sofeto 16/08/2013 - 22:14

Χρυσαυγή μου ευχαριστώ πολύ!!!
Πολλά φιλάκια!!!

Reply
grEAT 19/08/2013 - 05:59

καλημερα δεν σε γνωριζα, μου τραβηξε την προσοχη το χαρουπαλευρο και μετα το οτι εχεις συνταγες για διαβητικους εαν καταλαβα καλα. σε παρακολουθω και σε συστηνω σε φιλικο μου προσωπο με αυτην την νοσο.
ειρηνη

Reply
Sofia Sofeto 19/08/2013 - 13:52

Γεια σου Ειρήνη! Πολύ χαίρομαι που γνωριστήκαμε! Τελευταία κάνω διάφορες δοκιμές με χαρουπάλευρο και μου αρέσει πολύ! Οι συνταγές μου απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου απαλλαγμένη από τρανς λιπαρά και παράλληλα να μην στερούνται κάτι! Οι διαβητικοί ανήκουν σ΄ αυτή την κατηγορία όπως και πολλές ομάδες συνανθρώπων μας που επιβάλεται να τρώνε υγιεινά…με λίγα λόγια σε όλους μας! Να είσαι καλά!!!

Reply
Penelope 19/08/2013 - 09:59

Ωραιότατες!
Κάτι παρόμοια γευτήκαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας, με συνδυασμό πιπεριάς Φλωρίνης και Μανιταριών και πολύ μας άρεσε.
Και τώρα έρχεσαι κι’ εσύ Σοφία μου, για να συμπληρώσεις τις εντυπώσεις!
Καλή εβδομάδα εύχομαι.

Reply
Sofia Sofeto 19/08/2013 - 13:56

Χμμμ!!! Πηνελόπη μου για πες τι έφαγες; τι;;;; πιπεριές και μανιτάρια ε;; τα λατρεύω!!!!! Φτιάξε μας κάτι να πάρουμε μια μυρωδιά! Να είσαι καλά!

Reply
Kitchen Stories 19/08/2013 - 20:13

Νόστιμες μα και όμορφες κουλούρες!

Z.

Reply
Sofia Sofeto 21/08/2013 - 22:07

Ευχαριστώ πολύ καλή μου Ζαμπία!!!

Reply
peps 20/08/2013 - 14:23

Μας έχεις τρελλάνει με τις συνταγές με παστουρμά!!!!
Απίθανες είναι οι κουλούρες σου!!!
Μπράβο!Μπράβο!!!

Reply
Sofia Sofeto 21/08/2013 - 22:09

Αχ τι να κάνω; Έχω κι εγώ τις αδυναμίες μου…
Ευχαριστώ Πέπη μου…αλλά κι εσύ δεν πας πίσω …τον τιμάς τους παστουρμά με τον καλύτερο τρόπο!

Reply
Martha 20/08/2013 - 16:56

Τι έφτιαξες βρε Σοφία μου;;; Πειράζει να αφήσω κατά μέρους τον παστουρμά και να τα τσακίσω με τα υπόλοιπα της εκλεκτής γέμισης;;;

Reply
Sofia Sofeto 21/08/2013 - 22:12

Καθόλου δεν πειράζει καλέ!!!
Φτιάχτο όπως σου κάνει κέφι , δεν παρεξηγώ εγώ…χαχαχα!!!
Φιλάκια πολλά Μαρθούλα μου!!!

Reply
Lenia 20/08/2013 - 20:39

Υπέροχες οι κουλούρες σου,Σοφάκι μου!Γεια στα χέρια σου!
Φιλάκια!

Reply
Sofia Sofeto 21/08/2013 - 22:13

Ευχαριστώ πολύ!!!
Να είσαι καλά Λένια μου!!!

Reply
Beauty Follower 27/08/2013 - 10:53

Τι υπερπαραγωγη ειναι αυτη!
Δεν εχω δοκιμασει κατι τετοιο… φαινεται πεντανόστιμο 🙂

http://beautyfollower.blogspot.gr/

Reply
Sofia Sofeto 04/09/2013 - 07:15

Χαχαχα!!!Υπερπαραγωγή;; Δοκίμασε τες ειναι όντως πεντανόστιμες! Φιλάκια!!!!

Reply
Tante Kiki 29/08/2013 - 06:52

Μμμμμμμμμ!! Νοστιμότατες κουλούρες με υπέροχη γέμιση Σοφία!!!
Καλώς σε ξαναβρίσκω μετά το καλοκαίρι. Ελπίζω να πέρασες καλά!!!
Καλή σου με΄ρα!

Reply
Sofia Sofeto 04/09/2013 - 07:20

Καλώς την Κική! Εύχομαι να πέρασες καλά ! Τώρα που θα μαζευτούμε πάλι θα τα λέμε συχνότερα! Φιλάκια!!!

Reply
Αφιέρωμα : Φτιάχνουμε σπιτικά ψωμάκια!!! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 07/11/2015 - 09:11

[…] Μελαχρινές κουλούρες Θεσσαλονίκης , μεγιστές με τυρί , … […]

Reply

Γράψτε απάντηση στο Sofia Sofeto Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!