Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Κορομηλένιο μοσχαράκι αλά Sofeto!

Κορομηλένιο μοσχαράκι αλά Sofeto!

by sofia sofeto
6 σχόλια
κορομηλενιο μοσχαρακι 1
 
Κάθε τέτοια εποχή, ο κήπος του πατρικού μου σπιτιού γεμίζει με χρώματα!
Εκτός απ΄τις εκατοντάδες πλέον,
ποικιλίες λουλουδιών,
η μητέρα και ο πατέρας μου έχουν φροντίσει
να έχουν και τα δεντράκια τους γεμάτα 
με καρπούς που απλόχερα
η μητέρα φύση δημιούργησε!

Οι κορομηλιές μας πάλι φορτωμένες,
μας δίνουν ερεθίσματα για να δημιουργήσουμε πιάτα μοναδικά!
Η γλυκόξινη γεύση τους δένει αρμονικά
με το μοσχαράκι.
Ένας γευστικός συνδυασμός που αποζημιώνει
 όσους αρέσκονται στις εκλεπτυσμένες γεύσεις!

Υλικά:
• 1 κιλό μοσχαράκι χωρίς πολλά λιπαρά
• 1/2 ποτήρι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
• 10 κορόμηλα ολόκληρα
• 2 σκελίδες σκόρδου
• 2 κ.σ  Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης.
• αλάτι και πιπέρι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό σουμάκ
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
• 3 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
• 1 κ.σ ταχίνι
• χυμό από μισό λεμόνι.
κορομηλενιο μοσχαρακι 2

 

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε καλά,
αφήνουμε να στραγγίσει στο σουρωτό.
Σε ένα τηγάνι με καπάκι βάζουμε το κρέας 
και ανάβουμε την φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί καλά γυρίζουμε το κρέας

και από την άλλη πλευρά 
αφήνουμε να σωταριστεί για λίγο

και σβήνουμε με το κρασί.

Μετά από 5 λεπτά  χαμηλώνουμε την φωτιά
και αφήνουμε να σιγοψηθεί στα υγρά του

με το καπάκι σκεπασμένο.

Ελέγχουμε μετά από μισή ώρα

για να δούμε αν έχει μαλακώσει 
και προσθέτουμε τα κορόμηλα,

την πάστα πιπεριάς,  το σκόρδο

και τα μπαχαρικά με το αλάτι .

Αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά ακόμα
 μέχρι να δούμε το κρέας να είναι έτοιμο 
και τα κορόμηλα να έχουν ξεφλουδίσει.

 Η επόμενη κίνηση που κάνουμε

είναι να μαζέψουμε την σάλτσα.
Απ’ τα κορόμηλα  αφαιρούμε τα κουκούτσια
 και αν θέλουμε τα φλούδια  ( εγώ δεν θέλω).
Τα βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ χειρός 
και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ταχίνι μαζί και τον χυμό λεμονιού.

Τα χτυπάμε καλά με το μπλέντερ μέχρι

να γίνουν παχύρρευστη σάλτσα .

Το μοσχαράκι μας περιμένει την συντροφιά του
που δεν είναι άλλη από ένα

μυρωδάτο ρύζι μπασμάτι με σταφίδες,
περιτριγυρισμένο από τραγανές και λεπτοκομμένες φέτες φρέσκου κολοκυθιού…

Φυσικά και η σάλτσα που τους

δίνει μια ξεχωριστή νοστιμιά!

Μμμμμ!!!! Ευχαριστώ μαμά!!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

6 σχόλια

Ξανθή 20/06/2013 - 17:43

Σοφία αυτό είναι ένα υπέροχο πιάτο. Πέρσι στο χωριό είχε πάρα πολλά κορόμηλα, φέτος από ότι είδα όταν είχαμε πάει ελάχιστα. Ελπίζω όταν ξαναπάω να έχουν γίνει έστω κι αυτά τα λίγα.
Καλό σου βράδυ

Reply
Roula T. 20/06/2013 - 20:40

Σοφάκι μου τα εγώ τα κορόμηλα τα προτιμώ αγουρωπά με αλατάκι!!!
Σε φαγητό δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη, μου άρεσε πάρα πολύ η συνταγή σου.
Φιλιά πολλά.

Reply
peps 21/06/2013 - 06:48

Katapliktiko piato!!! Poli tha ithela na to dokimaso!!!!

Reply
mia maria 21/06/2013 - 07:56

Υπέροχο πιάτο! Η σαλτσούλα του θα είναι νοστιμότατη!

Reply
Ερμιόνη 21/06/2013 - 13:16

Η σάλτσα φαίνεται πραγματικά εκπληκτική!
Δεν το συζητώ ότι θα απογειώνει το μοσχάρι!
Υπέροχη πρόταση Σοφία μου!
Φιλιά!

Reply
sundayspoon 23/06/2013 - 07:04

Αυτή η κορομηλένια σαλτσούλα φαίνεται υπέροχη! Μ’ αρέσει που έχει ταχίνι! Φαντάζομαι ότι το μοσχαράκι μεταμορφώνεται με αυτή την υπέροχη προσθήκη! Και υποθέτω ότι δεν ταιριάζει μόνο με μοσχάρι,ε;
Φιλάκια πολλά!!!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Ερμιόνη Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!