Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Το χταποδάκι της προγιαγιάς μου σε κονσέρβα!

Το χταποδάκι της προγιαγιάς μου σε κονσέρβα!

by sofia sofeto
26 Σχόλια
 το χταποδάκι κονσέρβα 1
 Για την αγαπημένη μου συνταγή με χταποδάκι 
σας έχω ξαναγράψει…
Είμαι ικανή να το φάω όλο!!!
Μια τόσο εύκολη και γρήγορη συνταγή που αναδεικνύει όλη την γεύση
του καταπληκτικού αυτού θαλασσινού!
Σκέφτηκα πως θα μου άρεσε να το έχω ανά πάσα στιγμή το επιθυμίσω !
 
Προχθές λοιπόν ο άντρας μου αγόρασε χταποδάκια ,
να η ευκαιρία σκέφτηκα!
Θα τα φτιάξω κονσέρβα!
Πριν λίγο καιρό είχα φτιάξει  σπιτική κονσέρβα τόνου.
Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Θα κάνω το ίδιο με το χταποδάκι!
Πήρα λοιπόν τα χταποδάκια μου,
όλα μαζί ζύγιζαν 1 κιλό.
Τα έπλυνα καλά , τα άφησα για λίγο σε σουρωτό ,
τα έκοψα σε κομμάτια
και τα έβαλα μέσα στο τηγάνι που εφαρμόζω στην βάση της  κατσαρόλας
 που μαγειρεύει με το οινόπνευμα.
 
Άναψα τον καυστήρα και τα σκέπασα με το καπάκι,
 με κλειστή την βαλβίδα του .
Τα άφησα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Δεν πρόσθεσα καθόλου νερό ,
ούτε αλάτι .
Έβγαλαν τα δικά τους υγρά και έγιναν τέλεια!
Προς το τέλος πρόσθεσα λίγο ελαιόλαδο και ξυδάκι σπιτικό.
Έτοιμο!
το χταποδάκι κονσέρβα 2
Αποστείρωσα δύο βαζάκια και έβαλα μέσα τα πλοκάμια του χταποδιού.
Στην συνέχεια μοίρασα μέσα τους τον ζωμό του .
Έκλεισα καλά τα καπάκια και τοποθέτησα τα βαζάκια μέσα σε μια κατσαρόλα ,
προηγουμένως είχα βάλει μέσα μια μικρή πετσετούλα ,
για να μην σπάσουν με τον βρασμό τα βαζάκια.
Γέμισα με νερό την κατσαρόλα ,
μέχρι ένα δάκτυλο κάτω από τα καπάκια των βάζων.
Άναψα την φωτιά στο δυνατό μέχρι να πάρει βράση και μετά χαμήλωσα
για να σιγοβράσουν με μισοσκεπασμένο το καπάκι της κατσαρόλας .

το χταποδάκι κονσέρβα 3

Άφησα για μισή ώρα περίπου να βράσουν,
μέχρι να βαθουλώσουν τα καπάκια προς τα κάτω,
αυτό σημαίνει ότι πέτυχε η κονσερβοποίηση!
Άφησα να κρυώσουν μέσα στο νερό .
Τα βαζάκια μου είναι έτοιμα!
Είναι ιδανική λύση για τις ημέρες της νηστείας της σαρακοστής.
Για μια βραδιά ουζομεζέ επίσης!
Όπως και να ‘χει , 
καλοφάγωτα τα χταποδάκια μας!
 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

26 Σχόλια

Ξανθή 22/02/2013 - 19:53

Σοφία λατρεύω τα θαλασσινά, μπορώ να τρώω μόνο από αυτά.
Επειδή δεν έχω όμως αυτό το σκεύος πως μπορώ να τα ψήσω;;

Reply
Sofia Sofeto 22/02/2013 - 22:02

Ξανθή , μπορείς να τα βάλεις σ’ ένα αντικολλητικό σκέυος με καπάκι ,να τα ψήσεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν , πάντα σκεπασμένα, δοκίμασε το!

Reply
Ξανθή 23/02/2013 - 09:51

Ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω μόλις βρω καλά χταποδάκια σήμερα δεν είχε.Καλό Σ/Κ

Reply
mm_skg 22/02/2013 - 21:01

Πολυ ωραια ιδεα το χταποδακι κονσερβα Σοφια μου! Την επομενη φορα που θα βγαλουμε χταποδια θα την δοκιμασω!
Φιλια!

Reply
Sofia Sofeto 22/02/2013 - 22:04

Εύχομαι να πιάσετε αρκετά και να φτιάξεις πολλά βαζάκια , θα ήταν ένα τέλειο δώρο σε αγαπημένα σου πρόσωπα που αγαπούν τέτοιου είδους μεζεδάκια!
Καλή σου νύχτα!

Reply
Ely 22/02/2013 - 22:14

Καλή καλά μαγειρεμένο χταπόδι! Καλή φίλος μου! Είστε είναι υπέροχο! Με πολλή αγάπη, μια μεγάλη αγκαλιά! <3 <3

Reply
Sofia Sofeto 22/02/2013 - 22:56

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, να είσαι καλά!

Reply
Greek True-Lies 23/02/2013 - 08:59

καλημερα !ετσι που πάμε Σοφία , θα μεινουμε από…βάζα.! 🙂
μια ο τόνος, μια ο σολωμός, μια το χταποδάκι …
Είναι τέλεια όμως, για τους καιρούς πείνας και όχι μόνο! Στο κάτω κάτω , ετσι κάνανε οι παπούδες και γιαγιάδες μας που δεν ειχαν ψυγεία.σπιτι γεματο βαζα !!!

Reply
Sofia Sofeto 23/02/2013 - 20:45

Μάζευε Γιώργο τώρα που μπορείς γιατί ποτέ δεν ξέρεις…

Reply
Neli 23/02/2013 - 14:17

Τέλειο και σαν κονσέρβα και σαν μεζεδάκι,προπαντώς φτιαγμένο σπιτικό να ξερεις πως γίνεται και ότι έχει αγνα υλικά μέσα,φιλια καλό Σαββατοκύριακο.

Reply
Sofia Sofeto 23/02/2013 - 20:45

Ακριβώς όπως τα λες Νέλη μου,
καλή Κυριακή!

Reply
peps 23/02/2013 - 14:22

Καταπληκτική ιδέα!!! Κι έχω μερικά χταποδάκια στη κατάψυξη από το καλοκαίρι!!!

Καλησπέρα!!

Reply
Sofia Sofeto 23/02/2013 - 20:46

Ξεκίνα το λοιπόν Πέπη!
Είναι κρίμα να μένουν στην κατάψυξη!

Reply
sundayspoon 23/02/2013 - 18:33

Πω πω, νοστιμιές! Ο τέλειος μεζές! Και διατηρώντας το σαν κονσέρβα μπορούμε να το έχουμε στο πιάτο μας ανά πάσα στιγμή! Μπράβο!
Πολλά φιλάκιαααα!

Reply
Sofia Sofeto 23/02/2013 - 20:48

Με ουζάκι είναι ότι πρέπει , τι λές;
Καλή Κυριακή σου εύχομαι!

Reply
Roula T. 24/02/2013 - 19:22

Τέλειο όμως…. τρελαίνομαι για χταποδάκι.
Φιλιά και καλή εβδομάδα Σοφάκι μου.

Reply
Sofia Sofeto 24/02/2013 - 19:47

Γεια σου Ρούλα μου, σ’ ευχαριστώ πολύ !

Reply
lila georgiou 24/02/2013 - 20:37

καλα, το φαντάζομαι με αγγουράκι αλατισμένο!μμμ…καλή βδομάδα!

Reply
Sofia Sofeto 24/02/2013 - 21:30

…Και ουζάκι με παγάκια…

Reply
ΕΛΕΝΗ 25/02/2013 - 07:46

Σοφάκι πωπω τέλειο!!!!!!Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε δεν αφήνεις τέτοιες συνταγές!Μπράβο!
Φιλιά, καλή εβδομάδα!

Reply
Sofia Sofeto 25/02/2013 - 14:09

Γεια σου Ελένη μου!
Ευχαριστώ πολύ και περιμένω τις εντυπώσεις σου όταν το φτιάξεις!!!

Reply
Penelope 25/02/2013 - 13:17

Και διάβαζα τον τίτλο….κι’ έλεγα μα τι θέλει να πει “ο ποιητής”!!!
Ποίημα, το πόνημα… Σοφία μου :-))

Reply
Sofia Sofeto 25/02/2013 - 14:10

Γεια σου Πηνολόπη με τα ποιητικά σου!!!!
Καλό σου απόγευμα και καλή εβδομάδα!!!

Reply
anemona 07/02/2014 - 21:10

υπέροχο blog, μια πραγματικά ενδιαφέρουσα μαγειρική…
αρώματα, μνήμες,απλότητα, τελειότητα,
αυτό το υπέροχο σκεύος το είδα σε επίδειξη πριν χρόνια δεν το αγόρασα και πλέον δεν βρίσκω τον ντίλερ,,
θα μπορούσες να μου πεις από που το αγόρασες
σε ευχαριστώ πολύ και σε εύχομαι να έχεις ένα πραγματικά υπέροχο Σαββατοκύριακο…
περιμένω συντονισμένη στο blog σου για καινούργιες μαγειρικές δημιουργίες

Reply
Sofia Sofeto 08/02/2014 - 11:36

Σ΄ ευχαριστώ πολύ! Στείλε μήνυμα στο μέιλ μου να σου πω πως θα βρεις την κατσαρόλα.

Reply
Παγκόσμια ημέρα υγιεινής διατροφής 16/10/2015!!! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 16/10/2015 - 01:23

[…] 1. Το χταποδάκι της προγιαγιάς μου σε κονσέρβα! […]

Reply

Γράψτε απάντηση στο Penelope Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More