Home Super food Πετιμέζι κορόμηλου αλά Sofeto.

Πετιμέζι κορόμηλου αλά Sofeto.

by sofia sofeto
9 Σχόλια
 
πετιμέζι κορόμηλου 1

Κάθε χρόνο που τα δέντρα στον κήπο την μητέρας μου γεμίζουν με τα αγαπημένα μας φρούτα ,

διάφορες ιδέες βρίσκουν εφαρμογή στην κουζίνα μας .

Σκέφτηκα λοιπόν λόγο εποχής ,

μιας και τα κορόμηλα είναι αυτή την περίοδο σε αφθονία ,

να σας παρουσιάσω μια συνταγή που ετοιμάζω

συχνά με την μητέρα μου ,

η οποία καλλιεργεί πολλά χρόνια τώρα το συγκεκριμένο φρούτο.

Είναι ένας τρόπος να αξιοποιήσουμε αυτόν τον υπέροχο καρπό ,

ν’ ανακαλύψουμε κατά κάποιον τρόπο το άλλο του «πρόσωπο»…

 πετιμέζι κορόμηλου 2
Υλικά :
4 κιλά κόκκινα κορόμηλα
1 σφηνάκι νερό
Μερικά φύλλα αρμπαρόριζας ή
 1 ξυλάκι κανέλας.
Διαδικασία :
Πλένουμε καλά τα κορόμηλα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό .
 Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία.
Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε μέχρι να δούμε
 πως έχουν βγάλει όλα τα υγρά τους.
Σβήνουμε την φωτιά και τα  αφήνουμε στην κατσαρόλα όλη την νύχτα.
Το πρωί όταν έχουν πια κρυώσει κι έχουν βγάλει όλα τα υγρά τους,
Μπορούμε να σουρώσουμε τα κορόμηλα απ’ τον χυμό τους.
Ο χυμός τους θα ξαναμπεί σε κατσαρόλα ,
 θα προσθέσουμε την αρμπαρόριζα ή την κανέλα
 και θα ανάψουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία.
Θα το βράσουμε μέχρι να χάσει τα 2/3 περίπου του όγκου του.
Θα γίνει παχύρρευστο σιρόπι όταν κρυώσει .
Το πετιμέζι μας είναι έτοιμο
 και οι χρήσεις του είναι περίπου ίδιες με το πετιμέζι του σταφυλιού.
Ένα ωραιότατο σιρόπι για γλυκόξινες δημιουργίες , 
που θα σας μείνουν αξέχαστες!
πετιμέζι κορόμηλου 3

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

9 Σχόλια

Χρυσαυγή 11/07/2014 - 21:38

Έμεινα έκπληκτη με τη συνταγή σου!
Πετιμέζι από κορόμηλα?
Πολύ θα το ήθελα! Μπράβο σου Σοφία, μπράβο!

Reply
Sofia Sofeto 14/07/2014 - 20:32

Ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή μου!

Reply
- spoonstories- 13/07/2014 - 11:54

Μα είναι εκπληκτική αυτή η συνταγή!Σίγουρα θα τη δοκιμάσω Σοφία μου!

Reply
Sofia Sofeto 14/07/2014 - 20:33

Καλή επιτυχία!!!!

Reply
Ερμιόνη 13/07/2014 - 20:40

Ωωω!
Αξιοζήλευτο πραγματικά!
Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω!
Τα φιλιά μου!

Reply
Sofia Sofeto 14/07/2014 - 20:35

Χαίρομαι που σου αρέσει καλή μου Ερμιόνη,
φιλιά και σ’ εσένα!

Reply
Marie-Anne 15/07/2014 - 22:24

‘Εφτιαξα την αγαπημένη μου γλυκόξυνη μαρμελάδα, όπως κάθε χρόνο, και με πολύ λιγότερη ζάχαρη και αρμπαρόριζα έφτιαξα ‘κορομηλάδα’ που την έχω σε μπουκάλι στο ψυγείο. Δηλαδή, εάν δεν έβαζα ζάχαρη, θα γινόταν πετιμέζι? Πού να το ήξερα λίγο νωρίτερα! Τώρα πια οι δυο κορομηλιές μου δεν έχουν άλλους καρπούς!.
Πολλά φιλιά, Σοφία μου!

Reply
Πάστα φλώρα ολικής αλέσεως με μαρμελάδα μπουρνέλες , χωρίς ζάχαρη και βούτυρο! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 14/08/2015 - 10:24

[…] Το πρωί τα ρίχνουμε σε ένα τούλι και σουρώνουμε τον χυμό τους χωρίς να πιέζουμε. Τον χυμό τους τον κρατάμε για να τον φτιάξουμε πετιμέζι κορόμηλου , την συνταγή μου θα την βρείτε εδώ. […]

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More