9,2K
Καλή σας μέρα φίλοι μου!
Μέσα στα χιόνια και την παγωνιά ,
σκέφτηκα να φτιάξω ένα γλυκάκι σιροπιαστό ,
αρωματικό … τέλειο!!!
Τα σιροπιαστά γλυκά έχουν άλλη χάρη ε;
Έφτιαξα λοιπόν το γλυκάκι μου με το ξακουστό σιρόπι αγαύης!
Δεν ξέρετε τι είναι;
Για ρίξτε μια ματιά εδώ:Τι είναι η αγαύη;
Είναι ένας θησαυρός σας λέω!
Υλικά:
80 γρ. τριμμένη καρύδα
60 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
120 γρ. αλεύρι ζέας
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
105 γρ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική στέβια με ερυθριτόλη αναλογία με την ζάχαρη 1:5
3 ασπράδια αυγού
3 κρόκοι αυγού
150 γρ. γάλα 2% λιπαρά.
Για το σιρόπι:
140 γρ.σιρόπι αγαύης
1 σφηνάκι Limoncello χωρίς ζάχαρη.
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν γλυκοί μου φίλοι ,
πρώτα θα βάλουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ
και θα τα κτυπήσουμε με το μίξερ χειρός ,
να γίνουν μια ωραιότατη μαρέγκα.
Θα πάρουμε στην συνέχεια τους κρόκους
και θα τους κτυπήσουμε μαζί με την αγαπημένη μου στέβια μέχρι ν’ ασπρίσουν!
Ναι, θα ασπρίσουν!
Μέσα στο μείγμα με τους κρόκους ,
θα ρίξουμε το ελαιόλαδο και θα συνεχίσουμε το κτύπημα,
στην συνέχεια θα προσθέσουμε το γάλα,
εξακολουθούμε να κτυπάμε με το μίξερ.
Έχουμε ανακατέψει σε μια λεκανίτσα,
το ινδοκάρυδο με το αλεύρι των αρχαίων Ελλήνων ,της Ζέας!
Μαζί τους φυσικά έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ.
Θα τα προσθέσουμε λοιπόν μέσα στο μείγμα με τους κρόκους.
συνεχίζουμε το κτύπημα,
σε χαμηλή ταχύτητα για να μην σηκωθεί το αλεύρι.
Ρίχνουμε μέσα και τα καρύδια.
Τέλος θα προσθέσουμε την μαρέγκα μας ,
σιγά σιγά με ένα κουτάλι ,
με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο μείγμα μας.
Όταν είναι έτοιμο,
θα αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψάκι
και θα ρίξουμε μέσα το μείγμα του γλυκού .
Θα προθερμάνουμε τον φούρνο από πριν στους 180 βαθμούς κελσίου
και θα ψήσουμε στις αντιστάσεις μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί το γλυκάκι μας.
Θα κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας ,
θα βυθίσουμε δηλαδή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
Πριν το βγάλουμε απ’ τον φούρνο ,
έχουμε φροντίσει να ετοιμάσουμε το σιροπάκι μας.
Θα ανακατέψουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά,
δεν βράζουμε τίποτα!
Όταν βγάλουμε το γλυκό απ’ τον φούρνο το χαράζουμε σε μερίδες
και έτσι όπως είναι ζεστό του ρίχνουμε το σιρόπι !
Τόσο απλό…μα τόσο γευστικό,
τόσο γλυκό… μα τόσο υγιεινό,
τόσο απολαυστικό…αλλά με πολύ λιγότερες τύψεις!
Τι άλλο να σας πω…δοκιμάστε το!
Υδατάνθρακες 25.56 γρ./100 γρ.
Λιπαρά 19,07 γρ. / 100 γρ.
20 σχόλια
Μόλις έφαγα τα μπιφτεκάκια μου στον ατμό και λέω να δοκιμάσω λίγο από το ραβανί σου! Που φαίνεται ωραιότατο και νοστιμότατο!
Πολύ καλό που βάζεις και στοιχεία όπως λιπαρά κι υδατάνθρακες. 😉
Καλό μεσημέρι Σοφία μου! Φιλάκια.
Μμμ!!ωραία τα μπιφτεκάκια! Αφού ξεκίνησες λοιπόν υγιεινή διατροφή, το Sofeto είναι ότι χρειάζεσαι κ πίστεψε δεν θα στερηθείς τίποτα!
Ενα υπέροχο γλυκάκι που απολαμβάνουμε χωρίς πολλές τύψεις!
Ποιος θα πει όχι??
Φιλιά, καλό μεσημέρι!
Τύψεις;;τέτοιες θα έχουν όσοι δεν το δοκιμάσουν! Φιλάκια καλή μου!!
Μου αρέσει η καρύδα! <3 Συνταγές σας είναι πάντα όμορφη και καλή! Ένα φιλί και μια αγκαλιά! <3
Τι να πω για τις δικές σου συνταγές… Εσύ είσαι εξαιρετική! Ανταποδίδω την καλοσύνη σου!
Σοφάκι η ιδέα σου είναι όπως πάντα εξαιρετική! Νομίζω ότι το μπλογκ σου είναι θησαυρός για όσους προσέχουν τη γραμμή τους!
Φιλάκια!
… Την υγεία πρώτα απ΄ όλα ! Τι να τα κάνω τα κάλλη αν δεν έχω υγεία;Φυσικά τα φυσιολογικά κιλά είναι υγεία, αλλά ο σκοπός του Sofeto είναι ναι μεν να κρατάμε την γραμμή μας, αλλά με ποιότητα , με ισορροπία και φυσικά με απόλαυση! Πιστεύω πως υπάρχουν λύσεις για υγιεινή διατροφή ,χωρίς υπερβολές , με ταυτόχρονη επιλογή από πάρα πολλά πιάτα της κλασσικής κουζίνας και ζαχαροπλαστικής που όλοι αγαπάμε! Είναι χαρά μου να μοιράζομαι μαζί σας τους πειραματισμούς μου, που πρώτη εγώ δοκιμάζω! Ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια και φυσικά για την κριτική σας σε ένα δοκιμασμένο πιάτο όμως ,γιατί αν δεν δοκιμάσεις δεν ξέρεις αν είναι καλό ή κακό! Φιλάκια πολλά και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
Εξαιρετικό ακούγεται….
…και που να δεις όταν τρώγεται….
Ανέβασα πίεση και μόνο που το είδα!!! 🙂 Είπαμε να προσέξουμε τη διατροφή μας, όχι να μας πας από εγκεφαλικα! 🙂 Είναι το επόμενο στο μενού της οικογένειας (είμαι γλυκατζού, ναι) ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Αλλά να μην μου πάθεις και τίποτα και το έχω τύψεις!!!
καλημέρα, λατρεύω το ινδοκάρυδο και λόγω εγκυμοσύνης δεν κάνει να τρώω γλυκά επομένως λέω να δοκιμάσω αυτό. μπορείς μήπως να μου πεις αντί του limoncello τι μπορώ να βάλω, γιατί δεν θέλω να έχει καθόλου αλκόολ
Ευχαριστώ
καλημέρα λατρέυω το ινδοκάρυδο. Λόγω εγκυμοσύνης δεν κάνει να τρώω γλυκά αλλά αφού οι συνταγές αυτές κάνουν για διαβητικούς σίγουρα κάνουν και για εγκύους. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ αντι για limoncello στο σιρόπι μπορώ να βάλω κάτι άλλο, μιας και δεν θέλω να έχει καθόλου αλκόολ
Ευχαριστώ
Καλησπέρα Ευτυχία!
Σου εύχομαι να έχεις καλή εγκυμοσύνη και καλή γέννα!
Αν υπάρχει διαβήτης κυήσεως ,καλύτερα να ρώτησεις πρώτα τον γιατρό σου αν πρέπει να φας αγαυή, το limoncelo μπορείς να το αποφύγεις και να μην βάλεις κάτι άλλο στην θέση του.
Να ξέρεις όμως πως όλα έχουν ένα μέτρο , το ότι δεν έχει ζάχαρη το γλυκό δεν σημαίνει πως δεν έχει και άλλα σάκχαρα…το λέω για την περίπτωση διαβήτη κυήσεως.
Σου εύχομαι καλή απόλαυση !!!
καλημέρα αντί για limoncello τι μπορώ να βάλω? Λόγω εγκυμοσύνης δεν θέλω αλκόολ
Ευχαριστώ
Καλησπερα!πραγμαρικα οι συνταγες σου ειναι εμπνευση!!!εχω μερικους ενδοιασμους ομως για το σιροπι αγαυης…δν ακουω και τα καλυτερα…στο ιντερνετ τπαρχουν οολλες σελιδες που το ισχυριζονται οτι δεν βοηθα στη διαιτα…ποια ειναι η αποψη σου;φιλικα κατερινα
Δεν εχω λογια…
Το εκανα σημερα!!! Πολυ νοστιμοοο !!:)
Αν και φλέρταρα με τη συνταγή πολύ καιρό, μόλις σήμερα αποφάσισα να την κάνω! Εγώ κι ο άντρας μου έχουμε εντυπωσιαστεί από τη φοβερή γεύση της! Σε ευχαριστούμε πολύ!
Χαίρομαι πάρα πολύ !!! Καλοφάγωτο!!!