Home ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Μους λεμονιού και φράουλας με γλυκό του κουταλιού φράουλα ,χωρίς ζάχαρη.

Μους λεμονιού και φράουλας με γλυκό του κουταλιού φράουλα ,χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
13 σχόλια
 μους λεμόνι φράουλα
Αχ, αυτά τα παιδάκια μας!
Πόσο εύκολο είναι να τους πεις το “όχι” ,
όταν σου ζητάνε με επιμονή ,
την αγαπημένη τους γλυκιά απόλαυση…
Πρόσφατα βρέθηκα σε μια συζήτηση με κάποιες άλλες μαμάδες ,
έχουν παιδιά συνομήλικα με την κόρη μου , 
γύρω στα 4 δηλαδή.
Ήρθε η κουβέντα για τα γλυκά και για το πόσα θέλουν τα παιδάκια μας να τρώνε…
Φυσικά και τα περισσότερα ,
θες λόγω της γιαγιάς και της γνωστής νοοτροπίας “αφού το θέλει το παιδί…”,
θες λόγω της αδιαφορίας των γονιών που τρώνε ότι βρουν …
Ε! Εντάξει ! Είναι ωραία τα γλυκά , συμφωνώ!
Όμως είναι μόνο αυτό;
Δυστυχώς όχι ,
και όσο πιο σύντομα το αντιληφθούμε ,
τόσο καλύτερα για τα παιδιά μας  αλλά και για εμάς.
 Η μια μαμά είπε πως επιτρέπει μόνο δύο γλυκά την εβδομάδα να τρώει το παιδί της,
το σίγουρο είναι πως η απαγόρευση σε αυτές τις ηλικίες,
είναι μια πρακτική με αντίθετα αποτελέσματα .
Η άλλη δεν έχει όρια ουσιαστικά,
έχει χάσει τον έλεγχο…
Όταν έφτασε η σειρά μου ,
τους είπα πως δεν ανησυχώ αν θέλει γλυκό,
προσπαθώ μόνο να ελέγχω ποιο γλυκό θα φάει,
και τους έδωσα την παρακάτω συνταγή…
 
Υλικά:
 
Μους λεμονιού:
 
360 γρ. ανθότυρο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού όρο γάλακτος
ή αριάνι 1,7 % λιπαρά
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο και βιολογικό
3 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
Μέσα στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά
 και κτυπάμε μέχρι να γίνουν όπως η μους της παρακάτω φωτογραφίας.
Την βάζουμε μέσα στο ψυγείο.
 
 μους λεμόνι φράουλα 2
Γλυκό του κουταλιού  φράουλα :
400 γρ. φράουλες
5 κουταλάκια του γλυκού στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
ή 1,5 κουταλάκι του γλυκού στέβια υγρή
με αναλογία με την ζάχαρη 4 σταγόνες = 1 κ.γ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό  αγάρ αγάρ σε σκόνη (Τι είναι το αγάρ αγάρ 😉
 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.
 
μους λεμόνι φράουλα 3
Μέσα σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες ,
δεν προσθέτουμε νερό.
Θα σκεπάσουμε με το καπάκι και θ’ ανάψουμε την φωτιά,
μόλις αρχίσει να παίρνει βράση θα χαμηλώσουμε
 και θ’ αφήσουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Θα προσθέσουμε το αγάρ αγάρ και θα ανακατεύσουμε καλά για να λιώσει,
αποσύρουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε την στέβια και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά στο ψυγείο.

 

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με το γλυκό του κουταλιού φράουλα !!!

Κάνετε την δωρεάν εγγραφή σας το κανάλι μου στο YouTube

ώστε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!

Για την μους φράουλας:
225 γρ. μυζήθρα γλυκιά
150 γρ. απ’το γλυκό κουταλιού της φράουλας
2,5 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
ή 1 κ.γ υγρή στέβια ( αναλογία με την ζάχαρη 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη ).
Βάζουμε όλα τα υλικά μας μέσα στο μπλέντερ
 και κτυπάμε μέχρι να γίνουν η μους της φωτογραφίας παρακάτω…
μους λεμόνι φράουλα 4
 Αφού τα ετοιμάσαμε όλα ,
ήρθε ή ώρα της δημιουργίας του γλυκού μας!
Για βάση μπορούμε να βάλουμε ένα κέικ ,
Στην συνέχεια προσθέτουμε την μους φράουλας , 
σε όλη την επιφάνεια του κέικ που κόψαμε σε κομματάκια,
πάλι λίγο κέικ και μετά την μους λεμονιού ,
τέλος θα βάλουμε και 1-2 φράουλες απ΄το γλυκό μας ,
για ντεκόρ αλλά και για επιπλέον γεύση!
Καλοφάγωτο!
μους λεμόνι φράουλα 5

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

13 σχόλια

Eri 14/11/2012 - 06:28

Φανταστική η συνταγή για εμάς όμως γιατι ο δικό ςμου ο ιδιότροπος ούτε να δει δεν θέλει κρέμες και μους.
Φιλάκια Σοφία!

Reply
Sofia Sofeto 14/11/2012 - 15:23

Κρίμα… η κόρη μου πάντως τα τσακίζει!!!

Reply
ΕΛΕΝΗ 14/11/2012 - 18:30

Σοφία μου πάρα πολύ ωραία!!!
Φιλιά!

Reply
Sofia Sofeto 14/11/2012 - 21:28

Γεια σου Ελενίτσα!!!

Reply
Penelope 15/11/2012 - 12:45

Εμείς πάντως τον έλεγχο σίγουρα τον έχουμε χάσει!
Και τα γλυκά δεν είναι πως τα τρώμε όλα, ΟΧΙ.
Μόνον ότι είναι σε μορφή σοκολάτας αποκλειστικά και με μανία κουλουράκια, μπισκοτάτακια τραγανά ή μαλακά, αρκεί να έχουν ΑΡΩΜΑ.

Το δικό σου Σοφία μου εξαιρετικό, αλλά μόνον για τα μεγάλα παιδιά της οικογένειας :-))

Reply
Sofia Sofeto 15/11/2012 - 13:29

Γεια σου Πηνελόπη!
Πες μου ποιος μπορεί να αντισταθεί στην σοκολάτα;
Εγώ πάντως όχι , και γι’αυτό έχω επινοήσει και σοκολατένιους αλλά υγιεινούς “πειρασμούς”!
Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω : 1)Τάρτακια με μπανάνα και σοκολάτα , χωρίς ζάχαρη.
2)Αφράτα μπισκότα αμυγδάλου με σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη!
3)Χειροποίητη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
4)Cheese cake με σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη!

Ελπίζω να βοήθησα!

Reply
Blondbrained 15/11/2012 - 13:47

Ωχ, Παναγιά μου! Καλά, αυτό θα το φάνε τα παιδιά ΑΝ μείνει από μένα! 😛

Reply
Sofia Sofeto 15/11/2012 - 14:00

Άπονη μάνα…χα χα χα!!!
Κάνε λίγο παραπάνω να φτάσει για όλους!

Reply
Beauty Follower 18/11/2012 - 18:07

Και για τους μεγάλους!

Reply
Sofia Sofeto 18/11/2012 - 18:36

Φυσικά!

Reply
Ουράνιο Τόξο 28/03/2014 - 17:00

Γεία σου Σοφάκι μου! Έχω καιρό να γράψω αλλά δεν λείπω απο εδώ! Θαυμάζω όλα αυτά που κάνεις και παίρνω ιδέες !! Μια απ’αυτές ειναι και αυτό το γλυκάκι, όπου έφτιαξα μόνο τη μούς φράουλα-μισή δόση- με τη διαφορά οτι έβαλα ανθότυρο αντι για μηζύθρα και στη βάση έβαλα ένα κεκάκι σοκολάτας -ολίγον τι αποτυχημένο χι χι χι -που το σιρόπιασα με το ζουμί της φράουλας .Έγινε κα τα πλη κτι κό!!!! Τα παιδάκια μου πήραν απλώς μια μικρή γεύση- δεν πειράζει , σιγά-σιγά τους μαθαίνω τα οφέλη της στέβιας.
Εδώ μπορείτε όλοι να πάρετε μια γεύση απο το δικό μου φραουλομούς!!
http://ouraniotoxo81.blogspot.gr/ φιλάκια

Reply
Το απόλυτο παγωτό φράουλα – γιαούρτι , με στέβια! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 20/08/2015 - 13:15

[…] φράουλες) ( την πανεύκολη συνταγή μου θα την βρείτε εδώ ) 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά 250 γρ. κρέμα […]

Reply

Γράψτε απάντηση στο Sofia Sofeto Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!