Home ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Τούρτα αμυγδάλου αλά Sofeto, χωρίς ζάχαρη !

Τούρτα αμυγδάλου αλά Sofeto, χωρίς ζάχαρη !

by sofia sofeto
5 Σχόλια

021

Καλώς ορίσατε στο νέο σπιτικό του Sofeto!!!

Μια μετακόμιση ποτέ δεν είναι εύκολη υπόθεση…
Είναι ένα “σπορ” που το έχω ζήσει αρκετές φορές στην ζωή μου ….

Πρώτη φόρα όμως έκανα μια διαδικτυακή μετακόμιση!
Μάζεψα λοιπόν τις ” ηλεκτρονικές ” αποσκευές μου και ξεκίνησα!
Γύρω στις 360 αναρτήσεις , δεν είναι και λίγες …
Όλες να προσαρμοστούν απ’ την αρχή στο νέο τους σπίτι…
Πολλές ώρες δουλειάς!
Σήμερα όμως νομίζω πως είναι όλα έτοιμα!

Σκέφτηκα λοιπόν να σας προσκαλέσω ,
να δείτε την νέα μου , την ολόδικη μου σελίδα!!!
Ελπίζω να σας αρέσει!!!

Όταν γιορτάζω κάτι σημαντικό ,
πάντα κερνάω το αγαπημένο μου γλυκό,
την λατρεμένη μου τούρτα αμυγδάλου!

Μια τούρτα με την εκπληκτική γεύση του πικραμύγδαλου,
την αρωματική πινελιά του ροδόσταμου
και την μεθυστική επίγευση της βανίλιας….

003

Δεν θα σας πω περισσότερα…
Θα σας πω μόνο , πως αυτή η τούρτα δεν έχει ζάχαρη ,
δεν έχει σαντιγί …

Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Υλικά για 12 μερίδες :

Βάση :

155 γρ. αλεύρι βρώμης
120 γρ. αμύγδαλα ωμά και κομμένα στο μούλτι σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου
30 γρ. ροδόσταμο
60 γρ. στέβια κρυσταλλική ( 1 : 1 με την ζάχαρη )
1,5 κουταλάκι του γλυκού υγρή στέβια ( αναλογία 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη )
145 γρ. μούστο ή
45 γρ. πετιμέζι και 100 γρ. νερό
40 γρ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής :

320 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
600 γρ. φρέσκο γάλα 2% λιπαρά
2,5 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια ( αναλογία 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη )

50 γρ. νισεστέ
2 κρόκους αυγού
1/2 λοβός φυσικής βανίλιας ( χρησιμοποιούμε τα σποράκια )

2 κουταλιές της σούπας ροδόσταμο
1 – 1,5 κουταλάκι του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου
100 γρ. γλυκιά μυζήθρα.

Για την ” σαντιγί ” :

500 γρ. γλυκιά μυζήθρα
1/2 λοβός φυσικής βανίλιας ( χρησιμοποιούμε τα σποράκια )
150 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
90 σταγόνες υγρή στέβια ( αναλογία 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη ).

100 γρ. Φιλέ αμυγδάλου ψημένο ελαφρώς για το γαρνίρισμα
8 κερασάκια γλασέ .

035

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την βάση της τούρτας .
Μέσα σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε την σκόνη αμυγδάλου ,
το αλεύρι βρώμης , την κρυσταλλική στέβια και το μπέκιν πάουντερ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά
και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.
Μην ανησυχήσετε αν δείτε πως το μείγμα είναι ρευστό,
σε λίγα λεπτά η βρώμη απορροφά την υγρασία
και δημιουργείται ένας σφικτός χυλός.

Σε δύο λαμαρίνες στρώνουμε λαδόκολλα
και τοποθετούμε από 1 τσέρκι στην κάθε λαμαρίνα,
διαμέτρου 18 εκατοστών,
μοιράζουμε το μείγμα στα τσέρκι .

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο τους 150 βαθμούς κελσίου,
 ψήνουμε στον αέρα και τις δύο λαμαρίνες μαζί  για 20 λεπτά .

Δεν βγάζουμε τις βάσεις από τα τσέρκι ,
αφήνουμε να κρυώσουν.

Παράλληλα με το ψήσιμο των βάσεων ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το φρέσκο γάλα και το εβαπορέ, την βανίλια ,
μαζί προσθέτουμε το νισεστέ, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
Ρίχνουμε επίσης τους δύο κρόκους καλά χτυπημένους και την στέβια.

Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία
και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
Όταν πήξει η κρέμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
και με το μπλέντερ χειρός κτυπάμε καλά ώστε να διαλυθεί η μυζήθρα
και να ενωθεί με την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σκεπάζοντας με μια καθαρή πετσέτα.

Τώρα είναι η ώρα θα φτιάξουμε την ” σαντιγί “.
Μέσα στο μούλτι κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μια ανάλαφρη κρέμα – σαντιγί.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Όταν έχει κρυώσει η κρέμα ζαχαροπλαστικής και οι βάσεις,
προσθέτουμε πάνω από την μια βάση ,
χωρίς να την βγάλουμε από το τσέρκι,
την κρέμα ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε ομοιόμορφα.

Στην συνέχεια με μεγάλη προσοχή ,
αφαιρούμε από το άλλο τσέρκι την δεύτερη βάση
και την τοποθετούμε πάνω από την κρέμα που βάλαμε μέσα στο πρώτο τσέρκι.

Το βάζουμε μέσα στο ψυγείο για να παγώσει καλά η κρέμα και να σφίξει.
Προτείνω να μείνει στο ψυγείο όλη την νύχτα.

Την επόμενη μέρα το πρωί ,
μπορούμε με προσοχή να αφαιρέσουμε το τσέρκι
και να αρχίσουμε να διακοσμούμε την τούρτα μας.
Σας προτείνω να περάσετε ένα λεπτό στρώμα  σαντιγί
σε όλη την επιφάνεια του γλυκού
και στην συνέχεια να απλώσετε το φιλέ αμυγδάλου.

Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Τέλος προσθέτουμε τα κερασάκια!

Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για μια ώρα
και η μεγάλη στιγμή της απόλαυσης πλησιάζει!

Δεν θα προσθέσω κάτι άλλο… δοκιμάστε την!

056

Υδατάνθρακες : 23,24 γρ. / μερίδα.

Λιπαρά : 28,97 γρ. / μερίδα.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

5 Σχόλια

Chara 06/11/2014 - 08:49

Καλορίζικη η νέα σου σελίδα!
Είναι πραγματικά τέλεια!
Σ’ ευχαριστούμε για τις υπέροχες συνταγές σου κ εύχομαι να τις χιλιάσεις!!!

Reply
sofia sofeto 07/11/2014 - 00:02

Ευχαριστώ πολύ Χαρά μου , να είσαι καλά , πολλά φιλιά!!!

Reply
sundayspoon 06/11/2014 - 13:45

Καλορίζικο το νέο μπλογκοσπιτάκι, Σοφάκι μου!!! Πάντα χαρούμενο και δημιουργικό να είναι! Γεμάτο νόστιμες και υγιεινές συνταγές!
Πολλά φιλάκια!!!

Reply
sofia sofeto 07/11/2014 - 00:03

Αναστασία μου σ ‘ ευχαριστώ πολύ!!! Να είσαι καλά να μας προσφέρεις τις δημιουργίες σου!!!

Reply
evi@thehealthycook 07/11/2014 - 02:33

καλορίζικη η νέα σου σελίδα Σοφία!!
εύχομαι καλή συνέχεια με υπέροχες και πεντανόστιμες συνταγές!! 🙂

Reply

Γράψτε απάντηση στο sofia sofeto Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More