Home ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Κριτσίνια ολικής αλέσεως με ελαιόλαδο , κρασί και γλυκάνισο.

Κριτσίνια ολικής αλέσεως με ελαιόλαδο , κρασί και γλυκάνισο.

by sofia sofeto
10 σχόλια
Φίλοι μου γεια σας και χαρά σας!
Τι θα λέγατε σήμερα , για ένα σνακ;
Για ένα νόστιμο κριτσινάκι, που να συνοδεύει το τυράκι σας ;
Μια λιχουδιά με εκπληκτική  γεύση;
Εδώ σας το έχω λοιπόν!

Υλικά:

•400 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
•100 γρ. νιφάδες βρώμης
•150 γρ. ελαιόλαδο
•150 γρ. κρασί ξηρό
•1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
•2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
•2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
•1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι θαλασσινό
•1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο
•σουσάμι 
•ηλιόσπορους καθαρισμένους.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα
το λάδι και το κρασί.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την σόδα, το αλάτι  και το μέλι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθούν.
Μέσα στο αλεύρι έχουμε ανακατέψει
το μπέικιν πάουντερ. 
Τα προσθέτουμε στα υγρά μας μαζί και η βρώμη.
Τώρα αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Η ζύμη μας θα είναι μαλακή αλλά δεν κολλάει
στα χέρια μας.
Προσθέτουμε τον γλυκάνισο και τους άλλους σπόρους που θέλουμε.
Ζυμώνουμε καλά όλα μαζί.
Πλάθουμε τα κριτσίνια στο μέγεθος που μας αρέσει 
και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου για 20 λεπτά με μισή ώρα, ανάλογα με το πόσο “παχιά” έχουμε φτιάξει τα κριτσίνια μας.
Τα βγάζουμε απ’ τον φούρνο,
τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν.
Καλοφάγωτα φίλοι και φίλες μου!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

10 σχόλια

Ξανθή 03/11/2012 - 17:54

Έτσι μούρχεται να πάω τώρα να τα φτιάξω έχω και κάτι ωραία τυριά στο ψυγείο!!

Reply
Sofia Sofeto 03/11/2012 - 20:53

Μμμμ!!! Καλή ιδέα!
Μαζί κι ένα ποτήρι κρασάκι θα είναι όνειρο!
Καλό σου βράδυ Ξανθή μου!

Reply
ΕΛΕΝΗ 03/11/2012 - 18:01

Σοφία μου πάρα πολύ ωραία!Μου αρέσει να τα τρώω με γιαούρτι συνήθως!Ενδιαφέρουσα συνταγή!!!
Φιλιά πολλά!

Reply
Sofia Sofeto 03/11/2012 - 20:55

Γεια σου Ελενίτσα!
Εσύ παίρνεις την πιο light εκδοχή τους!
Μια χαρά μου ακούγεται!
Όπως και να τα προτιμάς σου εύχομαι καλή απόλαυση!

Reply
Kamikaze 03/11/2012 - 22:07

Τα κριτσίνια τα λατρέυω …… καταπληκτικά είναι και αυτά που μας παρουσιάζεις και πρωτότυπα θα έλεγα!
Καλό Μήνα.

Reply
Sofia Sofeto 03/11/2012 - 22:18

Καλησπέρα και καλό μήνα!
Εύχομαι όλα καλά και όσων αφορά τα κριτσίνια κι εγώ τα αγαπώ ιδιαίτερα.
Καλό βράδυ και καλή Κυριακή!

Reply
Ξανθουλα 02/02/2018 - 20:37

Αντι για κρασι….στα κριτσινια τι αλλο μπορουμε να βαλουμε????

Reply
sofia sofeto 02/02/2018 - 20:43

Μπορείτε μπύρα ή και σκέτο νερό.

Reply
Irini 20/09/2018 - 20:24

καλησπερα! η βρωμη παιζει ρολο αν ειναι νιφαδες βρωμες η σπασμενο πιτουρο βρωμης;;; μπορω να χρησιμοποιησω και τα δυο;;;

Reply
sofia sofeto 23/09/2018 - 09:34

Οι νιφάδες βρώμης είναι ιδανικές γιατί απορροφούν περισσότερη υγρασία σε σχέση με το πίτουρο.

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!