11,2K
Φίλοι μου γεια σας και χαρά σας!
Τι θα λέγατε σήμερα , για ένα σνακ;
Για ένα νόστιμο κριτσινάκι, που να συνοδεύει το τυράκι σας ;
Μια λιχουδιά με εκπληκτική γεύση;
Εδώ σας το έχω λοιπόν!
Υλικά:
•400 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
•100 γρ. νιφάδες βρώμης
•150 γρ. ελαιόλαδο
•150 γρ. κρασί ξηρό
•1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
•2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
•2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
•1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι θαλασσινό
•1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο
•σουσάμι
•ηλιόσπορους καθαρισμένους.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα
το λάδι και το κρασί.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την σόδα, το αλάτι και το μέλι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθούν.
Μέσα στο αλεύρι έχουμε ανακατέψει
το μπέικιν πάουντερ.
Τα προσθέτουμε στα υγρά μας μαζί και η βρώμη.
Τώρα αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Η ζύμη μας θα είναι μαλακή αλλά δεν κολλάει
στα χέρια μας.
Προσθέτουμε τον γλυκάνισο και τους άλλους σπόρους που θέλουμε.
Ζυμώνουμε καλά όλα μαζί.
Πλάθουμε τα κριτσίνια στο μέγεθος που μας αρέσει
και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου για 20 λεπτά με μισή ώρα, ανάλογα με το πόσο “παχιά” έχουμε φτιάξει τα κριτσίνια μας.
Τα βγάζουμε απ’ τον φούρνο,
τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν.
Καλοφάγωτα φίλοι και φίλες μου!
10 σχόλια
Έτσι μούρχεται να πάω τώρα να τα φτιάξω έχω και κάτι ωραία τυριά στο ψυγείο!!
Μμμμ!!! Καλή ιδέα!
Μαζί κι ένα ποτήρι κρασάκι θα είναι όνειρο!
Καλό σου βράδυ Ξανθή μου!
Σοφία μου πάρα πολύ ωραία!Μου αρέσει να τα τρώω με γιαούρτι συνήθως!Ενδιαφέρουσα συνταγή!!!
Φιλιά πολλά!
Γεια σου Ελενίτσα!
Εσύ παίρνεις την πιο light εκδοχή τους!
Μια χαρά μου ακούγεται!
Όπως και να τα προτιμάς σου εύχομαι καλή απόλαυση!
Τα κριτσίνια τα λατρέυω …… καταπληκτικά είναι και αυτά που μας παρουσιάζεις και πρωτότυπα θα έλεγα!
Καλό Μήνα.
Καλησπέρα και καλό μήνα!
Εύχομαι όλα καλά και όσων αφορά τα κριτσίνια κι εγώ τα αγαπώ ιδιαίτερα.
Καλό βράδυ και καλή Κυριακή!
Αντι για κρασι….στα κριτσινια τι αλλο μπορουμε να βαλουμε????
Μπορείτε μπύρα ή και σκέτο νερό.
καλησπερα! η βρωμη παιζει ρολο αν ειναι νιφαδες βρωμες η σπασμενο πιτουρο βρωμης;;; μπορω να χρησιμοποιησω και τα δυο;;;
Οι νιφάδες βρώμης είναι ιδανικές γιατί απορροφούν περισσότερη υγρασία σε σχέση με το πίτουρο.