Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Φρυγανισμένο ψωμί με μους αγκινάρας και αυγοτάραχο.

Φρυγανισμένο ψωμί με μους αγκινάρας και αυγοτάραχο.

by sofia sofeto
9 Σχόλια
αυγοτάραχο 1

 

 Η χαρά μιας Food blogger ,
σαν την αφεντιά μου,
δεν περιγράφεται με λόγια ,
όταν στα χέρια της κρατά ένα γευστικό θησαυρό 
ανώτερης ποιότητας , εκλεπτυσμένης γεύσης  
και υψηλής διατροφικής αξίας , όπως είναι το αυγοτάραχο!!
 

Αγχώθηκα η αλήθεια ,
γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι  λιγότερο 
απ’ αυτό που του αξίζει …

Σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να το συνοδεύσω με κάτι μοναδικό και αγαπημένο μου…
Να το συνδυάσω με ίσης διατροφικής αξίας υλικά,
που να αναδεικνύει το ένα το άλλο αρμονικά …

Εκείνη την στιγμή της βαθιάς περισυλλογής ,
κοιτούσα  φωτογραφίες που τράβηξα πρόσφατα …

Μπροστά στα μάτια μου εμφανίστηκε μια φωτογραφία 
που μου έδωσε την έμπνευση!
Συγκεκριμένα ήταν μια φωτογραφία μου με μια γυναίκα ” έμπνευση”!

Η πολυαγαπημένη όλων μας Ξανθή Μπαξεβάνη
που πόζαρε μαζί μου στον φακό της φωτογραφικής μου κάμερας!

αυγοτάραχο 2

Η Ξανθή έχει ένα καταπληκτικό Blog μαγειρικής,
μπορείτε να το δείτε αν πατήσετε εδώ.

Τις ημέρες της Σαρακοστής λοιπόν είχα ανακαλύψει την συνταγή 
για την καλύτερη ταραμοσαλάτα που έφαγα ποτέ…
Την συνταγή της Ξανθής  Ταραμοσαλάτα με αγκινάρες. 

Με βάση λοιπόν την εξαιρετική αυτή ιδέα ,
εμπνεύστηκα και δημιούργησα 
την μους αγκινάρας !

Ότι καλύτερο για να συνοδεύσει το αυγοτάραχο μου!

Πάνω στο φρυγανισμένο  Σπιτικό πολύσπορο ψωμί μου 
ήταν ότι πιο γευστικό και υγιεινό μπορούσα να κάνω!

αυγοτάραχο 3

 

Υλικά για την μους αγκινάρας :

 
200 γρ. βρασμένες καρδιές αγκινάρας στον ατμό
30 γρ. ελαιόλαδο
80-100 γρ. ξερό κρεμμύδι
20 γρ. ταχίνι
50 γρ. χυμό λεμονιού
100 γρ. αβοκάντο ώριμο
1/4 ματσάκι άνηθο δίχως κοτσάνια
1/5 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
αλάτι
μερικές λεπτές φέτες αυγοτάραχο
κάπαρη .
 Η διαδικασία που κάνουμε είναι πολύ εύκολη.
Μέσα στο μπλέντερ βάζουμε τις βρασμένες αγκινάρες ,
προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός απ΄το αυγοτάραχο και την κάπαρη .
Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά ,
να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.
Έτοιμη η μους!

Έχουμε φρυγανισμένο το ψωμάκι μας σε λεπτές φέτες.
Απλώνουμε πάνω του την μους αγκινάρας,
αν θέλουμε μπορούμε να την βάλουμε σε κορνέ
 και να της δώσουμε μια πιο ελκυστική μορφή.
Πάνω θα τοποθετήσουμε λεπτές φέτες από το αυγοτάραχο και κάπαρη .

Ο γευστικός συνδυασμός τους δεν περιγράφεται με λόγια…
Η διατροφική τους αξία αδιαπραγμάτευτη…
Η αισθητική του πιάτου εντυπωσιακή…Το μήνυμα αυτού του ορεκτικού είναι ένα …
Η ποιότητα των πρώτων υλών κάνει την διαφορά!
Προτιμήστε την  και δεν θα χάσετε!
Καλή σας απόλαυση φίλοι μου!
αυγοτάραχο 4

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

9 Σχόλια

Ξανθή 10/06/2014 - 16:43

Καλησπέρα, με συγκίνησες πάρα πολύ. Ξέρω ότι η αγάπη σου και τα λόγια σου είναι αληθινά και αυτό μετράει πολύ για μένα γιατί πολλοί φίλοι υπάρχουν αληθινοί όμως λίγοι. Αυτή τη στιγμή έχω μεγάλη ανάγκη την αγάπη των πραγματικών αληθινών φίλων. Το αυγοτάραχο το έχω δοκιμάσει πριν λίγο καιρό σε μια άλλη εκδήλωση με ταραμοσαλάτα λίγο διαφορετική.
Η δική σου καταγράφεται για όταν θα υπάρχουν και πάλι αγκινάρες.
Ευχαριστώ πολύ από καρδιάς και εύχομαι καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.

Reply
Sofia Sofeto 19/06/2014 - 12:42

Ξανθή μου , υποκλείνομαι στην δημιουργικότητα και το ταλέντο , αλλά και στην ανθρωπιά σου!
Νομίζω πως τα πολλά λόγια είναι φτώχια, τα έργα σου μιλούν καλύτερα από τα λεγόμενα μου λοιπόν…
Σ’ ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά και να συνεχίζεις να μας εμπνέεις!
Πολλά φιλάκια!!!

Reply
peps 11/06/2014 - 05:00

Εξαιρετικό αυγοτάραχο, το έχω δοκιμάσει!
Θέλω όμως να δοκιμάσω και τη μους αγγινάρας και τη ταραμοσαλάτα με αγγινάρες! Πολύ ιδιαίτερες γεύσεις!!
Καλημέρα!

Reply
peps 11/06/2014 - 05:01

Ξέχασα….ωραίες οι αλλαγές στο μπλογκ!

Reply
Sofia Sofeto 19/06/2014 - 12:45

Πέπη μου χάρηκα πολύ που σε γνώρισα από κοντά,
μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο να πούμε πιο πολλά…
Εύχομαι να σου αρέσουν όταν τα δοκιμάσεις όλα τα παραπάνω!
Μια ανανέωση , είναι η αλήθεια, την χρειαζόμουν…
Φιλάκια!!!

Reply
- spoonstories- 11/06/2014 - 11:09

Πολύ ξεχωριστή συνταγή αγαπημένη μου και ομολογώ πως οι φωτογραφίες σου είναι πολύ τραβηχτικές!
Φιλιά σε σένα και στη Ξανθή^^

Reply
Sofia Sofeto 19/06/2014 - 12:46

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Τα λόγια σου μου δίνουν κουράγιο και διάθεση να συνεχίσω καλή μου!
Πολλά φιλάκια!!!

Reply
Penelope 12/06/2014 - 14:36

Πρέπει να πω, πως πραγματικά η αναφορά στην συν-μπλόκερ Ξανθή, με κάνει να χαίρομαι Σοφία μου. Γιατί πραγματικά είναι ένας πολύ καλός και με θετική ενέργεια άνθρωπος.

΄Όσο για την τύχη σου να δοκιμάσεις ένα τόσο εξαιρετικό προϊόν, νομίζω πως όντως ήταν μεγάλη και το έχεις αναδείξει με εξαιρετικό τρόπο.

Χαιρετισμούς πολλούς.

Reply
Sofia Sofeto 19/06/2014 - 12:51

Πηνελόπη μου, το καλό πρέπει να λέγεται…
Η φίλη μας η Ξανθή είναι ένας λόγος που χαίρομαι που μπήκα στην μπλογκογειτονιά μας!
Είναι υπέροχο να γνωρίζει κάποιος ανθρώπους αξιόλογους και δημιουργικούς μέσα από ένα κατά τ’ άλλα απρόσωπο υπολογιστή…
Αλλά αυτή είναι η γέφυρα που μας ενώνει και μας δίνει την δυνατότητα να γνωριστούμε και να ανακαλύψουμε κι από κοντά όσους αξίζουν!
Σ’ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου, μακάρι να τα πούμε κάποια στιγμή κι από κοντά !

Reply

Γράψτε απάντηση στο Ξανθή Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More