Home ΓΛΥΚΑ Μους αμυγδάλου αλά Sofeto!

Μους αμυγδάλου αλά Sofeto!

by sofia sofeto
7 σχόλια
μους αμυγδάλου 1
 
Τα αμύγδαλα είναι απ’ τους ιδιαίτερα αγαπημένους ξηρούς καρπούς ,
με πολλά θρεπτικά συστατικά που δίνουν στον οργανισμό μας.
Μια μερίδα , 20 περίπου αμύγδαλα,
 είναι άριστη πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου, 
πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών,
 προσφέρουν κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και πολυακόρεστα λιπαρά. 
Στην Ελλάδα τα τιμούμε σε πλήθος συνταγών ,
κυρίως στην ζαχαροπλαστική.
Προσωπικά , τρώω καθημερινά ωμά αμύγδαλα ,
προσπαθώ να μην τα ψήνω στις συνταγές μου (όσο γίνεται)
για να μην χάνουν τα πολλά θρεπτικά συστατικά τους με την θερμότητα.
Η συνταγή που σας προτείνω έχει σαν βάση της αυτό τον αγαπημένο καρπό.
Υλικά:
• 90 γρ αμύγδαλα ωμά
• 300 γρ. ανθότυρο χωρίς αλάτι
• 80 γρ. στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:1
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου
• 2,5 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
 • 120 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
• 2/3 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αγάρ αγάρ
• 50 γρ νερό.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
μους αμυγδάλου 1
Ξεκινάμε να φτιάξουμε την μους,
για να την κάνουμε να στέκεται καλύτερα,
 πρέπει να προσθέσουμε μέσα στο γάλα εβαπορέ το αγάρ αγάρ 
και 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού νερό ,
τα βάζουμε να πάρουν μια βράση,
 σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει το αγάρ αγάρ .
Μέσα στο μούλτι κτυπάμε τα αμύγδαλα σε σκόνη ,
τα κτυπάμε μέχρι να βγάλουν το βούτυρο τους .
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ανθότυρο
και το μείγμα του γάλακτος που ετοιμάσαμε πριν ,
κτυπάμε πάλι στο μπλέντερ όλα μαζί να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε την στέβια , την εσάνς πικραμύγδαλου και το ροδόνερο.
Κτυπάμε μια τελευταία φορά στο μπλέντερ και είμαστε έτοιμοι!
Γεμίζουμε με την μους μας μικρά ποτηράκια ή μπολάκια ,
αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
Η επιλογή είναι δική σας , αλλά και σκέτη είναι υπέροχη!
Μετά την βάζουμε στο ψυγείο και όταν κρυώσει είναι έτοιμη!
Καλή μας απόλαυση!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

7 σχόλια

Irma 10/09/2012 - 18:53

Καλησπέρα Σοφάκι, φαίνεται τέλεια η μους! Θα τη δοκιμάσω! Καλό βράδυ!

Reply
Sofia Sofeto 10/09/2012 - 19:08

Γεια σου Irma μου!
Ναι είναι πολύ καλή ,
μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σαν γέμιση σε τούρτα ή παστάκια,
σύντομα θα φτιάξω κάτι τέτοιο και θα σας αναρτήσω.
Καλό σου βράδυ και καλό ξημέρωμα!

Reply
Ειρήνη Μ 19/11/2012 - 19:34

Πολύ νόστιμη!!! Δεν είχα ροδόνερο και εσανς, έβαλα λίγο χυμό πορτοκάλι και νεράκι! Μου άρεσε πολύ! Μπράβο Σοφία!! =)
Έβαλα σε μπολάκι κεκάκι που έφτιαξα και απο πάνω τη μους, απλά τέλειο!!
Ευχαριστώ!

Reply
Sofia Sofeto 19/11/2012 - 20:53

Γεια σου Ειρήνη μου!
Χαίρομαι που σου άρεσε,
έχεις μπει για τα καλά στο κλίμα του Sofeto !
Αν πάρεις ροδόνερο και εσάνς θα βγάλεις εντέλώς διαφορετικό αποτέλεσμα,
φυσικά και η δική σου εκδοχή θα πρέπει να είναι νοστιμότατη!
Φιλιά πολλά και καλό σου βράδυ!

Reply
Κολληματίας 26/11/2012 - 14:51

εσανς αμυγδαλου και ροδονερο που βρισκω??

Reply
Sofia Sofeto 26/11/2012 - 21:20

Καλησπέρα,
εσάνς αμυγδάλου σε μπαχαράδικα ή μεγάλα σουπερ μάρκετ και ροδόνερο στα σουπερ μάρκετ, ελπίζω να βοήθησα!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Ειρήνη Μ Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!