Home ΓΛΥΚΑ Μους αμυγδάλου αλά Sofeto!

Μους αμυγδάλου αλά Sofeto!

by sofia sofeto
7 Σχόλια
μους αμυγδάλου 1
 
Τα αμύγδαλα είναι απ’ τους ιδιαίτερα αγαπημένους ξηρούς καρπούς ,
με πολλά θρεπτικά συστατικά που δίνουν στον οργανισμό μας.
Μια μερίδα , 20 περίπου αμύγδαλα,
 είναι άριστη πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου, 
πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών,
 προσφέρουν κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και πολυακόρεστα λιπαρά. 
Στην Ελλάδα τα τιμούμε σε πλήθος συνταγών ,
κυρίως στην ζαχαροπλαστική.
Προσωπικά , τρώω καθημερινά ωμά αμύγδαλα ,
προσπαθώ να μην τα ψήνω στις συνταγές μου (όσο γίνεται)
για να μην χάνουν τα πολλά θρεπτικά συστατικά τους με την θερμότητα.
Η συνταγή που σας προτείνω έχει σαν βάση της αυτό τον αγαπημένο καρπό.
Υλικά:
1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ωμά (90 γρ.)
300 γρ. ανθότυρο
1,5 κουταλιά της σούπας στέβια κρυσταλλική αναλογία με την ζάχαρη 1:5
ή 80 γρ. στέβια κρυσταλλική με αναλογία με την ζάχαρη 1:1
1/2 κουταλάκι του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου
 2,5 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ( 120 γρ. ) γάλα εβαπορέ ελαφρύ
2/3 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού νερό.
 μους αμυγδάλου 1
Ξεκινάμε να φτιάξουμε την μους,
για να την κάνουμε να στέκεται καλύτερα,
 πρέπει να προσθέσουμε μέσα στο γάλα εβαπορέ το αγάρ αγάρ 
και 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού νερό ,
τα βάζουμε να πάρουν μια βράση,
 σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει το αγάρ αγάρ .
Μέσα στο μούλτι κτυπάμε τα αμύγδαλα σε σκόνη ,
τα κτυπάμε μέχρι να βγάλουν το βούτυρο τους .
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ανθότυρο
και το μείγμα του γάλακτος που ετοιμάσαμε πριν ,
κτυπάμε πάλι στο μπλέντερ όλα μαζί να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε την στέβια , την εσάνς πικραμύγδαλου και το ροδόνερο.
Κτυπάμε μια τελευταία φορά στο μπλέντερ και είμαστε έτοιμοι!
Γεμίζουμε με την μους μας μικρά ποτηράκια ή μπολάκια ,
αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με  Μερέντα χωρίς ζάχαρη και με λίγα λιπαρά.
Η επιλογή είναι δική σας , αλλά και σκέτη είναι υπέροχη!
Μετά την βάζουμε στο ψυγείο και όταν κρυώσει είναι έτοιμη!
Καλή μας απόλαυση!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

7 Σχόλια

Irma 10/09/2012 - 18:53

Καλησπέρα Σοφάκι, φαίνεται τέλεια η μους! Θα τη δοκιμάσω! Καλό βράδυ!

Reply
Sofia Sofeto 10/09/2012 - 19:08

Γεια σου Irma μου!
Ναι είναι πολύ καλή ,
μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σαν γέμιση σε τούρτα ή παστάκια,
σύντομα θα φτιάξω κάτι τέτοιο και θα σας αναρτήσω.
Καλό σου βράδυ και καλό ξημέρωμα!

Reply
Ειρήνη Μ 19/11/2012 - 19:34

Πολύ νόστιμη!!! Δεν είχα ροδόνερο και εσανς, έβαλα λίγο χυμό πορτοκάλι και νεράκι! Μου άρεσε πολύ! Μπράβο Σοφία!! =)
Έβαλα σε μπολάκι κεκάκι που έφτιαξα και απο πάνω τη μους, απλά τέλειο!!
Ευχαριστώ!

Reply
Sofia Sofeto 19/11/2012 - 20:53

Γεια σου Ειρήνη μου!
Χαίρομαι που σου άρεσε,
έχεις μπει για τα καλά στο κλίμα του Sofeto !
Αν πάρεις ροδόνερο και εσάνς θα βγάλεις εντέλώς διαφορετικό αποτέλεσμα,
φυσικά και η δική σου εκδοχή θα πρέπει να είναι νοστιμότατη!
Φιλιά πολλά και καλό σου βράδυ!

Reply
Κολληματίας 26/11/2012 - 14:51

εσανς αμυγδαλου και ροδονερο που βρισκω??

Reply
Sofia Sofeto 26/11/2012 - 21:20

Καλησπέρα,
εσάνς αμυγδάλου σε μπαχαράδικα ή μεγάλα σουπερ μάρκετ και ροδόνερο στα σουπερ μάρκετ, ελπίζω να βοήθησα!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Ειρήνη Μ Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More