Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Παγωτό φράουλα – γιαούρτι , με στέβια!

Παγωτό φράουλα – γιαούρτι , με στέβια!

by sofia sofeto
12 Σχόλια

014

Το παγωτό είναι λατρεία!
Το καλοκαίρι θα μπορούσα να ζω μόνο με αυτό !!!
Όμως όχι οποιοδήποτε παγωτό…
Το δικό μου παγωτό είναι αυτό που θα μου δώσει όλα όσα ζητάω!
Απόλαυση , θρεπτικά συστατικά , αληθινή γεύση , ποιότητα υλικών ,
λιγότερες θερμίδες …τι άλλο να θέλω;

Ένα λατρεμένο τέτοιο παγωτό όλης της οικογένειας μου
θα σας παρουσιάσω σήμερα.
Μια αληθινή γεύση φρούτου!
Με στραγγιστό γιαούρτι  , με γάλα καρύδας ,
με πραγματικές φράουλες όχι απομίμηση … όχι απλά άρωμα και χρώμα …
Ένα πολύ σημαντικό που θέλω να υπογραμμίσω είναι πως το παγωτάκι μου
δεν περιέχει ζάχαρη αλλά στέβια με μηδενική σχεδόν θερμιδική αξία!

 

Υλικά:
400 γρ. φράουλα γλυκό του κουταλιού
(από φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες)
( την πανεύκολη συνταγή μου θα την βρείτε εδώ )
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
250 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα ή κρέμα γάλακτος με 17% λιπαρά
1,5  κουταλάκι του γλυκού υγρή στέβια
με αναλογία με την ζάχαρη 4 σταγόνες στέβια = με 1 κ.τ ζάχαρη.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με πλήρη διατροφική ανάλυση !!!

 

007

Έχουμε ετοιμάσει το γλυκό του κουταλιού φράουλα
με την συνταγή που θα δείτε εδώ.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν πάει σε θερμοκρασία δωματίου το ρίχνουμε μέσα σε μια κανάτα
του ενός λίτρου .

Προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι , το γάλα καρύδας και την στέβια,
τα χτυπάμε όλα μαζί με το μπλέντερ χειρός ( ραβδομπλέντερ ).
Θα έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα .
Έχουμε προετοιμάσει την παγωτομηχανή μας και προσθέτουμε το μείγμα,
το ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή,
το βάζουμε μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη
και μόλις αρχίσει να παγώνει ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη .

Κάνουμε αυτή την διαδικασία ανά μισή ώρα περίπου
ώστε να παγώσει ομοιόμορφα το παγωτό μας.

Σας προτείνω την παγωτομηχανή γιατί έχουμε πιο γρήγορο και καλύτερο αποτέλεσμα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!
Δεν έχουμε τύψεις ή ενοχές…γιατί;
Γιατί αυτό το παγωτό έχει 6 γρ. υδατανθράκων / 100 γρ. παγωτού
και 7 γρ. λιπαρών /100 γρ. παγωτού!!!

Απολαύστε!!!!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με πλήρη διατροφική ανάλυση !!!

Κάνετε την δωρεάν εγγραφή σας το κανάλι μου στο YouTube

ώστε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

12 Σχόλια

Γωγω 19/04/2017 - 21:17

θα το φτιάξω αύριο πρέπει να είναι τέλειο

Reply
sofia sofeto 20/04/2017 - 01:32

Καλή επιτυχία!!!!

Reply
Μαρια 29/04/2017 - 19:56

Αμα το γιαουρτι και η κρεμα γαλακτος ειναι πληρες θα γινει??

Reply
sofia sofeto 29/04/2017 - 23:12

Φυσικά!

Reply
Angeliki 10/06/2017 - 22:21

ιδεα!!! να το κανω με το γλυκο κερασι σου?!!!

Reply
sofia sofeto 10/06/2017 - 23:33

Φυσικά!!!! Μου αρέσει που μπήκες στη λογική του Sofeto ?

Reply
Angeliki 23/06/2017 - 22:16

το εκανα με κερασι… !τελειο!! απο τα καλυτερα παγωτα σου!!! παιδια, τολμηστε το!!!

Reply
Μελισσου Ιωαννα 29/06/2017 - 15:25

γιατι εμενα μολις το εβαλα καταψυξη ( μετα την παγωτομηχανη ) εγινε πετρα και ολο κρυσταλους?
Για βοηθηστε με λιγακι..
ευχαριστω!

Reply
sofia sofeto 29/06/2017 - 16:09

Ιωάννα μου καλησπέρα. Οι καταψύξεις των οικιακών ψυγείων δεν έχουν την ιδανική ψύξη που έχουν τα ψυγεία για παγωτά. Το ίδιο πρόβλημα συμβαίνει σε όλους μας. Προσωπικά βάζω το παγωτό σε μπολάκια με καπάκι υπολογίζοντας περίπου τις μερίδες που καταναλώνουμε κάθε φορά. Πριν το φάμε το βγάζω από την κατάψυξη και το αφήνω στην συντήρηση του ψυγείου για 1 ώρα. Έτσι έρχεται στην κατάλληλη θερμοκρασία και μπορούμε να το φάμε ευχάριστα.

Reply
Μελισσου Ιωαννα 01/07/2017 - 17:01

Σευχαριστω για τη λυση αυτη που μου δινεις αλλα θαθελα ακομα να ξερω με τους κρυσταλλους που σχηματιζονται ειναι φυσιολογικο κι αυτο εξαιτιας της καταψυξης?

Reply
Μελισσου Ιωαννα 29/06/2017 - 10:19

καλημερα Σοφια
Λατρευω τις συνταγες σου και φετος που πηρα παγωτομηχανη ειπα να κανω τα παγωτα σου
Απετυχαν και οι 2 αποπειρες!
Και τι εννοω
Ολα τελεια μεχρι που το εγβαλα απο την παγωτομηχανη για να το φυλαξω στην καταψυξη
Εγινε πετρα και με κρυσταλλους μεσα
Τι φταιει?
Απογοητευτηκα…

Reply
Angeliki 09/07/2017 - 13:37

ισως φταει κ η παγωτομηχανη σου… επισης ειχες παγωσει καλα το μειγμα πιο πριν??
βασικα περισοττερο εχει κανει με αυτο που σου ειπε και η Σοφια… τα οικοιακα ψυγεια εχουνε πολυ μεγαλη ψυξη,,, . Αυτο που βοηθησε σε εμενα ειναι οτι σκεπαζω το παγωτο και με αντικολλητικο χαρτι πριν να βαλω το καπακι, και μετα τυλιζω οοολοο το μπολ με σακουλα πλαστικη για να προφυλασετε απο την ψυξη!!

ελπιζω να βοηθησα λιγο.

Reply

Γράψτε απάντηση στο Γωγω Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More