Home ΠΟΤΑ Λικέρ καρδάμωμου ,αγριαγκινάρας και σαφράν , χωρίς ζάχαρη.

Λικέρ καρδάμωμου ,αγριαγκινάρας και σαφράν , χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
9 σχόλια
λικέρ αγριαγκινάρας
Τον χειμώνα ,
η πεθερά μου με προμήθευε με αγριαγκινάρες απ’ τον κήπο της,
σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ,
 τα πολύ καλά για την υγεία ,
 πέταλα του άνθους της για να κάνω ένα λικεράκι.
Αν το άφηνα σκέτο δεν θα ήταν και τόσο καλό γευστικά,
έτσι πρόσθεσα και τα άλλα ( επίσης πολύ υγιεινά )
 μπαχαρικά μου και το αποτέλεσμα μου άρεσε πάρα πολύ!
Υλικά:
Πέταλα από αγριαγκινάρες ή αγκινάρες
5 κουκούτσια καρδάμωμου ανοιγμένα
λίγο σαφράν ( κρόκος Κοζάνης )
5-6 καρφάκια γαρύφαλλου
750 ml τσίπουρο ή σούμα ή καθαρό οινόπνευμα για ποτά
400 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική 95% με αναλογία 1:6 με την ζάχαρη.
Βάζουμε σ’ ένα μπουκάλι το τσίπουρο και τα πέταλα της αγκινάρας,
τα αφήνουμε για 2 ώρες και μετά τα σουρώνουμε.
 λικέρ αγριαγκινάρας 2
Βάζουμε το τσίπουρο που σουρώσαμε σε άλλο γυάλινο μπουκάλι
και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας.
Το τοποθετούμε σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος το καλοκαίρι
και τον χειμώνα πάνω σε καλοριφέρ.
Εκεί θα μείνει για 40 μέρες.
Μετά θα το σουρώσουμε σε φίλτρο του καφέ
και θα προσθέσουμε το νερό που  έχουμε ανακατέψει με την στέβια.
Κουνάμε το μείγμα μέσα στο μπουκάλι να ανακατευτεί καλά
 και πίνουμε στην υγειά μας!
Με παγάκια το καλοκαίρι είναι ένα πολύ δροσιστικό και υγιεινό ποτό!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

9 σχόλια

peps 02/03/2013 - 11:18

Πω πω!!! Θα πρέπει να είναι πολύ αρωματικό!!!!
Μπράβο σου!!!

Reply
Sofia Sofeto 02/03/2013 - 19:52

Ήταν…γιατί εξαφανίστηκε! Με τις νέες αγριαγκινάρες της πεθεράς μου θα φτιάξω καινούργιο!

Reply
alexandra 30/05/2013 - 05:59

για τι χρονικό διάστημα μπορούμε να διατηρήσουμε τα λικέρ με στέβια;

Reply
Φωτεινη 07/05/2014 - 19:32

Το τσίπουρο με γλυκανισο ή χωρίς;

Reply
Irini 03/01/2015 - 19:44

Ευχαριτώ για την συνατγή! Μπορούμε να χρισιμοποήσουμε Vodka αντί για τσίπουρο ή σούμα?

Reply
sofia sofeto 04/01/2015 - 00:01

Καλησπέρα, φυσικά και μπορείς να το κάνεις με βότκα, καλή επιτυχία!

Reply
Irini 05/01/2015 - 16:34

Ευχαριστώ!

Reply
Κώστας 03/06/2015 - 23:36

Καλησπέρα, να εικάσω ότι τα πέταλα της αγριαγκινάρας είναι νωπά, έτσι; Όχι αποξηραμένα!

Reply
sofia sofeto 06/06/2015 - 17:39

Φρέσκα είναι όχι αποξηραμένα.

Reply

Γράψτε απάντηση στο Κώστας Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!