6,9K
Λατρεύω το παγωτό καϊμάκι !!!!!!
Αφού κατάφερα να βρω το βασικό του συστατικό
που είναι το σαλέπι* ή αρσενικοβότανο,
( από σπάνιο είδος ορχιδέας ),
το έφτιαξα και ιδού!
Υλικά :
3 φλιτζάνια του τσαγιού (600 ml) φρέσκο γάλα ελαφρύ
400 γρ. κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά
2,5 κουταλιές της σούπας κοφτές σαλέπι χωρίς ζάχαρη
10 σταγόνες μαστιχέλαιο ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη
2,5 κουταλιές της σούπας κοφτές στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη ,
( αναλογία με την ζάχαρη 1:5)
σιρόπι ή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη , που σας αρέσει για το σερβίρισμα.
Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το σαλέπι ,
ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη και ανάβουμε την φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα μας να πήξει ελαφρώς,
το κατεβάζουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε
την στέβια , το μαστιχέλαιο και την κρέμα γάλακτος,
συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή.
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ),
ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή,
αν όχι , τότε το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ με καπάκι
και το βάζουμε στην κατάψυξη.
και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει ,
το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι,
αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.
*Το σαλέπι το βρήκα σε κατάστημα με μπαχαρικά στην οδό Ευριπίδου στην Αθήνα ,
κάνετε μια βόλτα εκεί έχει θησαυρούς!
2 σχόλια
Καλησπέρα, συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά που κάνετε.Θα ήθελα να ρωτήσω για το παγωτό καϊμάκι:Χ
Έχω στέβια με αναλογία 1:2.Θα μπορούσατε να με ενημερώσετε τι αλλαζει στην ποσότητα για την συγκεκριμένη συνταγή;
ευχαριστώ
Κυριακή
Καλησπέρα σας. Θα βάλετε 6,5 κ.σ απ’την στέβια 1:2. Τα υπόλοιπα δεν αλλάζουν.