4,K
Σήμερα βρήκα φρέσκο τόνο στο λιμάνι ,
σκέφτηκα να φτιάξω κάτι διαφορετικό,
είχα βάλει από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια στο νερό,
σκέφτηκα να τα δοκιμάσω μαζί με το ψάρι και…έγινε υπέροχο!
Υλικά :
1 κιλό ψάρι ( λακέρδα ή τόνος )
300 γρ. ρεβίθια , μουλιασμένα στο νερό από το προηγούμενο βράδυ
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδου
λίγο δεντρολίβανο
3-4 ντομάτες ώριμες,κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
αλάτι και πιπέρι
λίγη ξερή ρίγανη
4 φύλα δάφνης
1 ποτηράκι λευκό ή ροζέ κρασί
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο.
Καθαρίζουμε το ψάρι και το πλένουμε καλά,
του αφαιρούμε το κεφάλι
και το φιλετάρουμε αφαιρώντας το μεγάλο κεντρικό του κόκαλο,
το βάζουμε μέσα σ’ ένα πυρέξ .
Προηγουμένως έχουμε βράσει τα ρεβίθια , προσοχή να μην παραβράσουν.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια μέσα στο πυρέξ και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας
εκτός απ’ το ελαιόλαδο , το χυμό λεμονιού και το Πατέ πιπεριάς Φλωρίνης.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με λαδόκολλα
και από πάνω το κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο ,
την λαδόκολλα την βάλαμε για να μην έρθει σε επαφή το φαγητό με το αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου ,στον αέρα .
Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά , μέχρι να βράσει το ψάρι τα υγρά του.
Στην συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα
και βάζουμε πάλι στον φούρνο το φαγητό μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
Τότε το βγάζουμε και προσθέτουμε ανακατεμένα ,
το ελαιόλαδο , το χυμό λεμονιού και το Πατέ πιπεριάς Φλωρίνης.
Βάζουμε πάλι στον φούρνο να πάρει μια βράση και σβήνουμε .
Το αφήνουμε μέσα στον φούρνο για να απορροφήσουν τα ρεβίθια τα υγρά
και όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε .
Καλή σας όρεξη!
2 σχόλια
ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΨΑΡΙ (ΛΑΚΕΡΔΑ Η ΤΟΝΟΣ) ΕΝΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ Π ΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Η ΛΑΚΕΡΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΨΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΝΟΣ ΡΙΚΙ ΠΑΛΑΜΙΔΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΨΑΡΙΑ.
Ενδιαφερον