7,1K
Σας αρέσει η ομελέτα;
Εδώ σας έχω μια διαφορετική ,
μοιάζει με μουσακά ,
είναι όμως πολύ πιο ελαφριά
και φυσικά πολύ νόστιμη !
Μπορείτε να την σερβίρετε σαν ορεκτικό
αλλά και σαν κυρίως πιάτο !
Υλικά :
• 6 μικρά κολοκυθάκια
• 3 ώριμες ντομάτες
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
• ξερό δυόσμο
• ξερή ρίγανη
• αλάτι και πιπέρι
• 70 γρ τριμμένο σκληρό τυρί με χαμηλά λιπαρά
ή τυρί τύπου φέτα με χαμηλά λιπαρά
• 3 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κ.σ Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης
• 2 κ.σ Σάλτσα ντομάτας στο βάζο!
• 70 γρ γάλα φρέσκο
• 40 γρ νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
• 4 φρέσκα αυγά
• λίγο σουσάμι.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες
και στρώνουμε τα μισά σε ένα πυρέξ
που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο .
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι,
δυόσμο και ρίγανη.
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες
και τις βάζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια.
Από πάνω βάζουμε τα κρεμμύδια
και λίγο απ’ το τριμμένο τυρί,
Στην συνέχεια βάζουμε την δεύτερη στρώση
από κολοκυθάκια
και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι,
δυόσμο και ρίγανη.
Λίγο σουσάμι και λίγο ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με μια λαδόκολλα
και από πάνω κλείνουμε με αλουμινόχαρτο.
Αυτό το κάνουμε για να μην έρθει σε επαφή
το αλουμινόχαρτο με το φαγητό.
Σε προθερμασμένο φούρνο,
ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου,
στους 180°C βαθμούς στον αέρα.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς
τα κολοκυθάκια
και να εξατμιστούν
τα περισσότερα υγρά του φαγητού.
Παράλληλα κτυπάμε τα αυγά μέσα σ’ ένα μπολ ,
τους προσθέτουμε την πάστα πιπεριάς Φλωρίνης και την σάλτσα ντομάτας στο βάζο!
Αλάτι και πιπέρι , το ελαιόλαδο,
την βρώμη , το γάλα και τριμμένο τυρί.
Τα ανακατεύουμε όλα καλά και τα προσθέτουμε πάνω στα ψημένα λαχανικά μας.
Προσέχουμε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα
το μείγμα των αυγών.
Ρίχνουμε λίγο σουσάμι
και το βάζουμε πάλι στον φούρνο
για να ψηθεί και η ομελέτα.
Όταν έχει φουσκώσει και έχει ψηθεί ,
το φαγητό είναι έτοιμο.
Τρώγεται ζεστό ή και κρύο , ανάλογα με την προτίμηση σας .
Ελπίζω να το απολαύσετε!
2 σχόλια
Καταπληκτική η συνταγή σου!!! Εκανα μια δοκιμη εχθες και το αποτελεσμα με ενθουσιασε!! Δυστυχως δεν ειχα ετοιμασει πατε φλωρινης, και αντι αυτου εβαλα 1/2 φλιτ. χυμο ντοματας με 1 κ.σ. ξυδι και εγινε μουρλια!!!! Πραγματικα σε ευχαριστω πολύ για τις ωραιες ιδεες σου και τις γευστικοτατες συνταγες σου φιλια!
Εγώ σε ευχαριστώ πολύ που με εμπιστεύτηκες!
Πολλά φιλάκια!!!