Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ Ομελέτα φούρνου με λαχανικά.

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά.

by sofia sofeto
2 σχόλια
 
Σας αρέσει η ομελέτα;
Εδώ σας έχω μια διαφορετική ,
μοιάζει με μουσακά ,
είναι όμως πολύ πιο ελαφριά
 και φυσικά πολύ νόστιμη !
Μπορείτε να την σερβίρετε σαν ορεκτικό
 αλλά και σαν κυρίως πιάτο !
Υλικά :
• 6 μικρά κολοκυθάκια
• 3 ώριμες ντομάτες
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
 • ξερό δυόσμο
 • ξερή ρίγανη
• αλάτι και πιπέρι
• 70 γρ τριμμένο σκληρό τυρί με χαμηλά λιπαρά
ή τυρί τύπου φέτα με χαμηλά λιπαρά
• 3 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 70 γρ γάλα φρέσκο
• 40 γρ νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
• 4 φρέσκα αυγά
• λίγο σουσάμι.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες
και  στρώνουμε τα μισά σε ένα πυρέξ
 που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο .
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι,
δυόσμο και ρίγανη.
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες
και τις βάζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια.
Από πάνω βάζουμε τα κρεμμύδια
 και λίγο απ’ το τριμμένο τυρί,
Στην συνέχεια βάζουμε την δεύτερη στρώση
 από κολοκυθάκια
 και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι,
δυόσμο και ρίγανη.
Λίγο σουσάμι και λίγο ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με μια λαδόκολλα
 και από πάνω κλείνουμε με αλουμινόχαρτο.
Αυτό το κάνουμε για να μην έρθει σε επαφή
 το αλουμινόχαρτο με το φαγητό.
Σε προθερμασμένο φούρνο,
ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου,
 στους 180°C βαθμούς στον αέρα.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα.
 Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς
 τα κολοκυθάκια
και να εξατμιστούν
 τα περισσότερα υγρά του φαγητού.
Παράλληλα κτυπάμε τα αυγά μέσα σ’ ένα μπολ ,
τους προσθέτουμε την πάστα πιπεριάς Φλωρίνης και την σάλτσα ντομάτας στο βάζο!
Αλάτι και πιπέρι , το ελαιόλαδο,
την βρώμη , το γάλα  και τριμμένο τυρί.
Τα ανακατεύουμε όλα καλά και τα προσθέτουμε πάνω στα ψημένα λαχανικά μας.
Προσέχουμε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα
 το μείγμα των αυγών.
Ρίχνουμε  λίγο σουσάμι
 και το βάζουμε πάλι στον φούρνο
 για να ψηθεί και η ομελέτα.
Όταν έχει φουσκώσει και έχει ψηθεί ,
το φαγητό είναι έτοιμο.
Τρώγεται ζεστό ή και κρύο , ανάλογα με την προτίμηση σας .
Ελπίζω να το απολαύσετε!
 

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

2 σχόλια

Ουράνιο Τόξο 21/06/2013 - 08:18

Καταπληκτική η συνταγή σου!!! Εκανα μια δοκιμη εχθες και το αποτελεσμα με ενθουσιασε!! Δυστυχως δεν ειχα ετοιμασει πατε φλωρινης, και αντι αυτου εβαλα 1/2 φλιτ. χυμο ντοματας με 1 κ.σ. ξυδι και εγινε μουρλια!!!! Πραγματικα σε ευχαριστω πολύ για τις ωραιες ιδεες σου και τις γευστικοτατες συνταγες σου φιλια!

Reply
Sofia Sofeto 21/06/2013 - 21:00

Εγώ σε ευχαριστώ πολύ που με εμπιστεύτηκες!
Πολλά φιλάκια!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!