8,1K
Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κάποιος ,
όλη την γεύση και το άρωμα των λαχανικών ,
είναι να τα μαγειρέψει χωρίς να προσθέσει νερό αλλά με τα υγρά τους.
Αυτή η διαδικασία θέλει σιγανή φωτιά .
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό !
Τα κολοκυθάκια μου τα μαγείρεψα χωρίς ίχνος νερού ,
τα έπλυνα καλά και τα άφησα να στραγγίσουν,
έπειτα να σκούπισα με χαρτί κουζίνας.
Μοναδική γεύση !
Υλικά :
Φρέσκα κολοκυθάκια
Για την σάλτσα :
150 γρ φρέσκο γιαούρτι Φρέσκο γιαουρτάκι αγελάδος.
2 κουταλιές της σούπας σπόροι Chia Tι είναι οι σπόροι CHIA ;
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
αλάτι και πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό τριμμένο δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1/2 λεμόνι
Έχουμε πλύνει καλά και στεγνώσει , όπως ανέφερα παραπάνω , τα κολοκυθάκια.
Τα βάζουμε ολόκληρα μέσα σε αντικολλητικό σκεύος και τα σκεπάζουμε με καπάκι.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά
και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν με τα υγρά τους.
Για την σάλτσα .
Ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι τους σπόρους chia ,
ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά από μισή ώρα είναι έτοιμο , οι σπόροι έχουν δημιουργήσει το ζελέ τους.
Τώρα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα !
Καλή επιτυχία!
2 σχόλια
Τέλεια και δροσερή συνταγή. Θα την δοκιμάσω άμεσα. Τους σπόρους Chia τους βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, ή κάπου αλλού?
Γεια σου Ρένα μου,
τους σπόρους Chia θα τους βρεις σε καταστήματα με βιολογικά , εγώ τα παίρνω μέσω ιντερνέτ από ένα φαρμακείο στην Πάτρα , σε πολύ καλή τιμή.Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλια σου, καλή σου μέρα!