Home ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Ψωμί ολικής αλέσεως με σταφίδες και cranberries.

Ψωμί ολικής αλέσεως με σταφίδες και cranberries.

by sofia sofeto
6 Σχόλια
ψωμί με σταφίδες και κραμπερι 4
Αυτό το ψωμάκι είναι το αγαπημένο της κόρης μου ,
γιατί;
Γιατί έχει σταφίδες και cranberries , που τα λατρεύει!!
Υλικά :
900 ml νερό χλιαρό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
700 γρ. αλεύρι κίτρινο παραδοσιακό
500 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
4  κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2,5 φακελάκια ξερή μαγιά σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορο
2 κουταλιές της σούπας δημητριακό αμάρανθο
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
σταφίδες και  cranberries όσα θέλετε Τι είναι τα cranberries ;.
Σε μια μεγάλη λεκάνη , ρίχνουμε το νερό.
Προσθέτουμε το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από τα σπόρια μας.
Ζυμώνουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι
 για να ξεκολλήσει από τα χέρια μας.
Όσο πιο πολύ το ζυμώνουμε τόσο το καλύτερο.
Βάλτε λοιπόν τα δυνατά σας και ζυμώστε καλά !
Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο , το βάζουμε σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων ,
την οποία την δένουμε και ανοίγουμε δύο τρυπίτσες κοντά στο δέσιμο ,
και την τοποθετούμε στην συντήρησή του ψυγείου μας .
Το αφήνουμε εκεί για περίπου 3 ώρες  για να φουσκώσει
και να τριπλασιάσει τον όγκο του.
ψωμί με σταφίδες και κραμπερι 2
Στην συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
 Στην συνέχεια την βγάζουμε απ’ την σακούλα
και την ζυμώνουμε καλά ,
αφού πριν έχουμε προσθέσει τους σπόρους , τις σταφίδες και  cranberries.
ψωμί με σταφίδες και κραμπερι 3
Χωρίζουμε στα τρία το ζυμάρι μας
 και το πλάθουμε τρία φραντζολάκια τα οποία βάζουμε μέσα σε φόρμες
ή σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Αφήνουμε σ’ ένα ζεστό σημείο του σπιτιού να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια πετσέτα.
 Όταν έχουν τριπλασιαστεί τα βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου , περίπου για 3 τέταρτα της ώρας.
Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα βάζουμε πάνω σε σχάρες για να κρυώσουν και να μην ιδρώσουν από κάτω.
 Δοκιμάστε το !
 ψωμί με σταφίδες και κραμπερι 1

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

6 Σχόλια

MATINA MAMALOUKOU 26/05/2013 - 16:41

μου αρέσουν πολύ οι συνταγές σας αν και ανακάλυψα πρόσφατα το side σας.θαθελα καμία συνταγή με χαρουπάλευρο είτε ψωμιού είτε παξιμαδιών γιατί ότι συνταγές βρίσκω έχουν και λευκό αλεύρι το οποίο εγώ θέλω να αποφεύγω.χαίρομαι που σας βρήκα ΜΑΤΙΝΑ

Reply
Sofia Sofeto 27/05/2013 - 07:21

Καλημέρα , καλώς όρισες στην κουζίνα μου!
Καλά κάνεις και αποφεύγεις το άσπρο αλεύρι!
Το αποφεύγω κι εγώ , χρησιμοποιώ συνήθως ολικής αλέσεως , ζέας και κίτρινο παραδοσιακό, το χαρουπάλευρο το χρησιμοποιώ σε μικρή ποσότητα γιατί έχει πολύ έντονη γεύση και δεν μου πολυαρέσει, απ’ την άλλη όμως έχει πολλά θρεπτικά συστατικά και αν σου αρέσει μπορείς να το χρησιμοποιείς άνετα!
Σου παραθέτω ένα λινκ με συνταγές μου που περιέχουν χαρουπάλευρο για να πάρεις μερικές ιδέες! Θα χαρώ να τα ξαναπούμε!

http://sofetogeyseisygeias.blogspot.gr/search?q=%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%BF

Reply
Sofia Sofeto 27/05/2013 - 07:23

Συγνώμη ξέχασα πως έχω απενεργοποιήσει το δεξί κλικ, μπορείς να γράψεις στην αναζήτηση του μπλογκ “χαρουπάλευρο” και θα στα εμφανίσει.

Reply
Κατερινα 01/08/2015 - 21:50

Το εφτιαξα!!,τελεια συνταγη αν και δεν εβαλα σταφιδες! Μπραβο,κι ευχαριστούμε!

Reply
Αφιέρωμα : Φτιάχνουμε σπιτικά ψωμάκια!!! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 07/11/2015 - 09:11

[…] Ψωμί ολικής αλέσεως με σταφίδες και cranberries! […]

Reply
γωγω 24/10/2016 - 19:44

αληθεια, μου κανει εντύπωση που βαζεις τις ζυμες ολων των ψωμιων στο ψυγειο κ δεν τις αφηνεις σε ζεστο περιβαλλον να φουσκωσουν μετα το πρωτο ζυμωμα….. και επισης συνταγες για παξιμαδακια με χαρουπαλευρο κ κριτσινια θα θελαμε 🙂

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More