Home ΓΛΥΚΑ Κέικ πορτοκαλιού και καρδάμωμου ,χωρίς ζάχαρη.

Κέικ πορτοκαλιού και καρδάμωμου ,χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
6 σχόλια
κέικ με καρδάμωμο
Η γεύση του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με το καρδάμωμο ,
 είναι απ’ τις αγαπημένες μου.
Όταν μάλιστα βρεθούν μαζί ,
 σ΄ένα κέικ με καλά λιπαρά και καθόλου ζάχαρη ,
τότε η απόλαυση είναι δίχως τύψεις και αρνητικές συνέπειες…
Υλικά :
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 4 κουκούτσια καρδάμωμου  (τα σποράκια τους κοπανισμένα )
4 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική , με αναλογία με την ζάχαρη 1:5
2/3 του ποτηριού ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
3 αυγά
1 σφηνάκι ούζο
λίγη βανίλια φυσική
1 ποτήρι φρέσκο γάλα ελαφρύ
180 γρ. νιφάδες βρώμης
240 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα μεγάλο μπολ , ανακατεύουμε τον χυμό με την στέβια μέχρι να λιώσει καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού , την βανίλια
και τα σποράκια του καρδάμωμου κοπανισμένα,
ρίχνουμε ένα , ένα τα αυγά και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ταχίνι ,
ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αμέσως μετά το γάλα  και το ούζο.
Αφού έχουμε ανακατέψει καλά το μείγμα μας ,
προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με την βρώμη ,
ανακατεμένα με το μπέικιν πάουντερ
και ομογενοποιούμε το μείγμα μας με τον αυγοδάρτη.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου
 και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου ,
μέχρι να δούμε πως έχει ψηθεί καλά εσωτερικά ,
 βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του κέικ ,
αν βγει καθαρό το γλυκό μας  είναι έτοιμο.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

6 σχόλια

CharCoqiz 06/09/2013 - 15:39

Πολύ ωραίο Σοφία μου!!!
Το έκανα σήμερα και ανά 73gr (φέτα) :197.5 θερμίδες..ε 200! 😀
Δεν έχω λόγια…είσαι φοβερή!!!

Reply
Sofia Sofeto 06/09/2013 - 18:02

Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε καλή μου! Σ΄ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου!

Reply
CharCoqiz 07/09/2013 - 04:59

Επισης εγω το εκανα με το limoncello σου ,γιατι ουζο δεν ειχα,και επειδη εχω την πολυ γλυκεια στεβια(1-64) εβαλα 1/3 κσ 🙂 Πολυ ωραιο και παλιι !! 🙂

Reply
Ουράνιο Τόξο 02/04/2014 - 18:24

Γειά σου Σοφία !!! έφτιαξα το κεκάκι σου με κάποιες τροποποιήσεις όμως -έγινε φανταστικό- ρίξε μια ματιά αν θέλεις!!!! φιλάκια πολλά

Reply
Ντίνα 20/06/2018 - 08:51

Καλημέρα Σοφία μου:)

Υπέροχο το κέικ, απίστευτο άρωμα και υφή…και πολύ χορταστικό!!!!

Φιλιά πολλά:):):)

Ντίνα

Reply
sofia sofeto 20/06/2018 - 18:25

Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει!!! Καλοφάγωτο!!!!

Reply

Γράψτε απάντηση στο CharCoqiz Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!