Home ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Ζύμη κουρού ολικής αλέσεως , χωρίς βούτυρο .

Ζύμη κουρού ολικής αλέσεως , χωρίς βούτυρο .

by sofia sofeto
8 σχόλια
ζύμη κουρού 1
Θέλετε να φτιάξετε μια τάρτα
ή μια πίτα και σκέφτεστε
τα ανθυγιεινά λιπαρά της έτοιμης ζύμης κουρού ;
Μην ανησυχείτε !
Υπάρχει μια πολύ υγιεινή
και γευστική λύση !
Σήμερα ετοιμάζουμε
την βασική συνταγή ζύμης κουρού
με ελαιόλαδο και ταχίνι!
Θα χρησιμοποιήσουμε αλεύρι
ολικής αλέσεως
μαζί με κίτρινο τύπου Μ.
Μια τριφτή ζύμη
που κάνει τις τάρτες
και τις πίτες πολύ νόστιμες
και τραγανές!!!
Υλικά :
200 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
300 γρ. αλεύρι κίτρινο παραδοσιακό
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν παούντερ
160 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ. ταχίνι
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
λίγο αλάτι.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ ζύμης:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα άλευρα με το μπέικιν και το αλάτι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο , το ταχίνι και το γιαούρτι.
Ζυμώνουμε καλά όλα μαζί
και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας για 15 λεπτά περίπου.
Μετά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε όπως εσείς θέλετε !
Καλό θα είναι να ανοίξετε
την ζύμη με τον πλάστη ,
ανάμεσα σε δύο διάφανες ζελατίνες κουζίνας, γιατί είναι μια τριφτή ζύμη λόγω του ολικής αλέσεως αλευριού.
Καλή επιτυχία!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

8 σχόλια

AnnaTal 26/06/2013 - 01:16

Καλημέρα!

Όταν γράφετε αλέυρι κίτρινο παραδοσιακόμ εννοείται καλαμποκάλευρο;

Reply
Sofia Sofeto 27/06/2013 - 22:47

όχι το σταρένιο το κίτρινο εννοώ, θα το βρεις σε σούπερ μάρκετ!

Reply
ΚΑΤΕΡΙΝΑ 23/04/2016 - 15:05

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΕΥΡΙΟΥ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ Κ ΣΙΚΑΛΗΣ?

Reply
sofia sofeto 23/04/2016 - 23:27

Είναι το καθένα από διαφορετικά δημητριακά, το ολικής είναι από σταρένιο και το άλλο σικάλεως.
Το καθένα έχει την δική του διατροφική αξία και συμπεριφορά μέσα στις συνταγές.

Reply
Βίκυ 20/09/2016 - 10:58

Καλημέρα!
έκανα μικρά τυροπιτακια πεντανόστιμα μεν αλλα το ζυμάρι τριβεται πολύ εύκολα δε.Μπορώ να προσθέσω κάτι και να γίνει πιο συμπαγής η ζύμη?

Reply
βασω 01/06/2017 - 21:58

Σοφια, καλησπερα! θα ηθελα να φτιαξω τη ζυμη, αλλα ηθελα να κανω τυροπιτακια. μπορω να αντικαστησω το ταχινι με κατι αλλο; επισης ποσα τυροπιτακια μπορει να βγαινουν? αν τα αλευρα ειναι ολα ενος τυπου δεν θα πετυχει? σε ευχαριστω πολυ!

Reply
sofia sofeto 02/06/2017 - 16:20

Βάσω , δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα σε κάτι που δεν έχω δοκιμάσει να κάνω η ίδια.
το ταχίνι σίγουρα μπορείς να το αντικαταστήσεις με ελαιόλαδο, τα αλεύρια ανάλογα τον τύπο τους συμμετέχουν με διαφορετική αναλογία , κάτι το οποίο θα το βρεις μόνο δοκιμάζοντας το.

Reply
Βάσω 02/06/2017 - 16:32

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, με την πρώτη ευκαιρία θα τα δοκιμάσω με τις αλλαγές που είπαμε! να είσαι καλά, καλή συνέχεια στην αξιέπαινη δουλειά σου!

Reply

Γράψτε απάντηση στο sofia sofeto Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!