Home ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Γιατί λέω ΟΧΙ στη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι !

Γιατί λέω ΟΧΙ στη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι !

by sofia sofeto
10 σχόλια

 

 Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι.

 

www.alttherapy.blogspot.gr

 

Η ζάχαρη για να μεταβολιστεί καταναλώνονται θρεπτικά συστατικά και φορτώνεται ο οργανισμός με τοξίνες που έχει η ζάχαρη εξαιτίας της επεξεργασίας της.

Η αφαίρεση του πίτουρου και του σπέρματος από το σιτάρι, το απογυμνώνει από τις βιταμίνες Β, τις πρωτεΐνες, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το φώσφορο και το κάνει να προσφέρει στον οργανισμό μόνο άμυλο.

Έτσι, όταν τρώμε ζάχαρη και άσπρο (κεκαθαρμένο) αλεύρι συμβαίνουν τα εξής:
Για να γίνει ο μεταβολισμός τους χρειάζονται βιταμίνες Β, φωσφόρος και μαγνήσιο. Αφού αυτά τους έχουν αφαιρεθεί, πρέπει ο οργανισμός να κάψει τα δικά του αποθέματα για να μεταβολίσει το αλεύρι και τη ζάχαρη. Έτσι, προκαλείται στον οργανισμό έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Η έλλειψη βιταμίνης Β προκαλεί κούραση, κατάθλιψη, νευρικότητα, ιδιοτροπίες, μουδιάσματα (εικόνα ήπιου αλκοολισμού). Η έλλειψη ιχνοστοιχείων προκαλεί κακή επούλωση τραυμάτων και τερηδόνα μεταξύ άλλων.

Η δίαιτα αυτή έχει πολλές θερμίδες και:

– οδηγεί σε λιπογένεση, δηλαδή παχαίνουμε,o αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών προβλημάτων λόγω λίπους,

– o αυξάνεται η αποβολή ασβεστίου με τα ούρα, δηλαδή χάνουμε ασβέστιο,

– o ελαττώνεται η ανοσολογική ετοιμότητα, δηλαδή γινόμαστε πιο ευάλωτοι στις αρρώστιες,

– Η γλυκόζη ανταγωνίζεται την πρόσληψη της βιταμίνης C από τα κύτταρα. Όσο πιο πολλή ζάχαρη και άσπρο αλεύρι τρώμε, τόσο πιο λίγη βιταμίνη C μπορεί ο οργανισμός μας να απορροφήσει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απορροφάται λιγότερος σίδηρος και να μεταβολίζονται πιο δύσκολα όλες οι τροφές.

– Επίσης, να μη γίνεται γρήγορη επούλωση (λόγω μη σχηματισμού κολλαγόνου),

– τα τριχοειδή αγγεία να παρουσιάζουν μεγάλη ευθραυστότητα,

– να παθαίνουμε εύκολα φλεγμονές,

– να μειώνεται η αποβολή τοξινών με αποτέλεσμα να παθαίνουμε πιο εύκολα αλλεργίες,

– να γερνάμε πιο γρήγορα,

– να χαλάνε τα δόντια μας.

Η τερηδόνα είναι μια χρόνια ασθένεια την οποία ο οργανισμός δεν ξεπερνά ποτέ. Η τερηδόνα ρίχνει για πάντα το επίπεδο υγείας του ατόμου.


Η αύξηση του σακχάρου του αίματος οδηγεί σε: 
Μεγάλες αυξομειώσεις της πίεσης του αίματος με πολύ κακή επίδραση σε όλο τον οργανισμό,

Πτώση της άμυνας του οργανισμού, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουμε πιο εύκολα (λόγω μείωσης της φαγοκυτταρικής ικανότητας των πολυμορφοπύρηνων).

Έκκριση ινσουλίνης και άμεση πτώση του σακχάρου, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμε τον οργανισμό μας και να πεινάμε πολύ γρήγορα.

Προσπαθήστε να μη δίνετε στα παιδιά προϊόντα που περιέχουν άσπρο αλεύρι και ζάχαρη, και οπωσδήποτε να μην περιέχονται στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Οι καλές διατροφικές συνήθειες είναι απ’ τις πιο σημαντικές κληρονομιές που μπορείτε ν’ αφήσετε στα παιδιά σας.

Άννα Πατσούρου-Παιδίατρος

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

10 σχόλια

Selcouth 18/01/2013 - 15:28

Επειδή τελικά είμαι πολύ επιφανειακός τύπος, πιο πολύ απ΄όλα μ’ έτσουξε το ότι γερνάμε πιο γρήγορα. 🙁
Ενδιαφέρουσα ανάρτηση!
Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο Σοφία μου!

Reply
Sofia Sofeto 18/01/2013 - 18:52

Χα χα χα!!!Μα είναι λίγο να γερνάς πριν την ώρα σου; Φιλιά πολλά και σ΄ εσένα!

Reply
Natasa Kykou 18/01/2013 - 17:57

Σοφία ήθελα να σε ρωτήσω..το ίδιο ισχύει και για την ακατέργαστη βιολογική ζάχαρη? και για το μέλι?

Reply
Sofia Sofeto 18/01/2013 - 19:18

Νατάσα , η γνώμη μου είναι και απ΄ όσα έχω διαβάσει, πως όλοι οι τύποι ζάχαρης είναι λίγο πολύ ίδιοι.
Η επιλογή του μελιού είναι πάρα πολύ καλή, όπως και το σιρόπι αγαύης.
Αν δεν θέλεις καθόλου θερμίδες , η στέβια είναι η καλύτερη λύση!

Reply
andromeda 15/02/2013 - 02:43

Χτύπησες κάλο Σοφία, πρόσφατα η γυναικολόγος μου απαγόρευσε δια παντώς να συμπεριλαμβάνω αυτά τα δύο προίόντα στο διαιτολόγίό μου. Η χρόνια αμμηνώρια που με ταλαίπωρεί εχει κυρίως την αιτία της στην κατάχρηση αυτών των δύο τροφών. Το μόνο που επιτρέπω ακόμα στον εαυτό μου είναι λίγη ακατέργαστη ζάχαρη στον καφέ.(έναν καφέ τη μέρα) απλα τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο στην άσπρη ζάχαρη ή και στην μάυρη;

Reply
Sofia Sofeto 15/02/2013 - 07:33

Καλημέρα, από ότι ξέρω όλοι οι τύποι ζάχαρης έχουυν το ίδιο αποτέλεσμα…όπως γράφω και στο παραπανω σχόλιο μου, υπάρχουν και άλλες λύσεις πιο υγιεινές!

Reply
Sofia Sofeto 15/02/2013 - 07:35

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Reply
andromeda 16/02/2013 - 08:08

Στέβια έχω δοκημάσει αλλά η γεύση της είναι πολύ κακή. Μόνο σε τσάι ταιριάζει. Τι να κάνουμε… κρίμα

Reply
Sofia Sofeto 16/02/2013 - 09:28

Μάλλον δοκίμασες τα αποξηραμένα φύλλα που όντως κάνουν μόνο για τσάι, δοκίμασε σε υγρή της Εψα, ή σε σκόνη και ταμπλέτες! Τα ξαναλέμε!

Reply
Διαιτολογος 24/10/2016 - 14:20

Σωστές επισημάνσεις. Η στέβια είναι μια εναλλάκτική.

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!