2,7K
Αγαπητοί μου γεια σας!
Χαίρομαι πολύ που σας συναντώ και πάλι !
Αυτή την φορά σκέφτηκα να φτιάξω ένα γλυκό σούπερ αντιοξειδωτικό!!!
Για τα Goji κάτι θα έχετε ακουστά,
αν όχι μπορείτε να δείτε στο : ( Tι είναι το Goji 😉 σχετικές πληροφορίες .
Είναι ένας ιδιαίτερος κορμός που όσοι τον δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν,
νομίζω πως είναι μια πολύ καλή πρόταση για το γλυκό της ημέρας των Χριστουγέννων.
Υλικά για 12 μερίδες:
Για το μπισκότο:
4 αυγά
40 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας στέβια κρυσταλλική 95%.
Για την κρέμα σοκολάτας με Goji:
100 γρ. ωμά αμύγδαλα
¼ του φλιτζανιού του τσαγιού Goji αποξηραμένα
Λικέρ χωρίς ζάχαρη ή κονιάκ για να μουλιάσουν τα Goji
1 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο 21% λιπαρά
¾ του φλιτζανιού του τσαγιού γάλα εβαπορέ 2% λιπαρά
30 σταγόνες υγρή στέβια , γνωστής ελληνικής εταιρείας αναψυκτικών
Για την μους με Goji:
200 γρ. ανθότυρο
¼ του φλιτζανιού του τσαγιού Goji μουλιασμένα σε κονιάκ
½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
35 σταγόνες υγρή στέβια , γνωστής ελληνικής εταιρείας αναψυκτικών
ή
1 κουταλιά της σούπας στέβια κρυσταλλική 95%
1 σφηνάκι ροδόνερο.
Ξεκινάμε λοιπόν από το προηγούμενο βράδυ ,
να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας με τα Goji.
Ρίχνουμε μέσα στα Goji το λικέρ χωρίς ζάχαρη ή το κονιάκ μέχρι να τα σκεπάσει,
αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να μουλιάσουν καλά.
Μέσα στο μπλέντερ θα βάλουμε τα αμύγδαλα
και θα τα κτυπήσουμε μέχρι να βγάλουν τα έλαια τους ,
να σχηματιστεί στα τοιχώματα του μπλέντερ μια πάστα.
Στην συνέχεια θα προσθέσουμε τα Goji,
που έχουμε στύψει ελαφρώς για να φύγει το λικέρ .
Τα κτυπάμε καλά όλα μαζί να ενσωματωθούν με τα αμύγδαλα.
Ρίχνουμε το κακάο και το γάλα, μαζί και η στέβια και ξανακτυπάμε καλά,
Η κρέμα μας είναι έτοιμη!
Αμέσως στο ψυγείο να κρυώσει!
Στην συνέχεια θα φτιάξουμε την μους από Goji.
Μέσα στο μπλέντερ θα βάλουμε το ανθότυρο, το γιαούρτι,
τα Goji που έχουμε μουλιασμένα και στυμμένα ελαφρώς .
Τα κτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα,
προσθέτουμε τώρατην στέβια , το ροδόνερο
και χτυπάμε πάλι πολύ καλά να γίνουν όλα μαζί μια υπέροχη μους .
Την βάζουμε μέσα στο ψυγείο .
Την επόμενη μέρα θα ετοιμάσουμε το μπισκότο .
Η πρώτη μας δουλειά είναι ξεχωρίσουμε τα ασπράδια απ’τους κρόκους ,
κτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα
και όταν είναι έτοιμη,
προσθέτουμε το αλεύρι ,το κορν φλάουρ και τον κρόκο Κοζάνης ,
ανακατεμένα και κοσκινισμένα , σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά.
Τώρα θα κτυπήσουμε και τους κρόκους με την στέβια στο μίξερ
και θα τα προσθέσουμε ανακατεύοντας απαλά στο μείγμα μας.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου .
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί
και απλώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα με πάχος περίπου 6-8 χιλιοστών.
Ψήνουμε για 10 -12 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο ,
ξεκολλάμε προσεκτικά απ’ την λαδόκολλα
και το βάζουμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα ,
μόλις κρυώσει λιγάκι θ’ αρχίσει να γίνεται πιο ελαστικό,
έτσι θα το τυλίξουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα
και θα το αφήσουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε το μπισκότο και του αφαιρούμε την πετσέτα,
Έχει πλέον κυλινδρικό σχήμα,
το ανοίγουμε προσεκτικά και απλώνουμε μέσα την μους του Goji.
Το τυλίγουμε σφικτά και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Από πάνω τώρα θα απλώσουμε την κρέμα σοκολάτας με Goji , σιγά και προσεκτικά .
Το βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε…
Όσο παγώνει ,τόσο πιο ωραίο γίνεται…
Ε! να μείνει και κάτι για τους προσκαλεσμένους σας!
13 σχόλια
Εμένα το συγκεκριμένο γλυκό με κερδίζει και μόνο από την εμφάνιση! Είναι άπαιχτο! Και δείχνει πολύ γιορτινό! Τα θερμά μου συγχαρητήρια!
Ευχαριστώ γλυκιά μου, καλές γιορτές σου εύχομαι!
αν πω ότι είμαι ενθουσαιασμένη θα είναι λίγο!τα goji τα έχω στην καθημερινλη μου διατροφή εδώ και χρόνια, όταν ακόμα τα έλεγα στους φίλους μου και με κοιτούσαν με απορία “τι τρώει πάλι?”.κάθε πρωί τρώω ένα γιαουρτι με μερικές κουταλιές goji.οπότε καταλαβαίνεις ότι ανυπομονώ να δοκιμάσω τις ενδιαφέρουσες και λαχταριστές προτάσεις σου!να είσαι καλά!καλή εβδομάδα!
Λίλα το ίδιο πρωινό τρώμε!
ελπίζω να σου αρέσει η γεύση του κορμού.
Η αλήθεια είναι πως τα goji είναι ιδιαίτεροι καρποί , έχουν ξεχωριστή γεύση και νομίζω πως τους αξίζει μια καλύτερη “τύχη” απ’ αυτή του πρωινού , έτσι το τόλμησα…και δεν το μετάνοιωσα , ευτυχώς!
Πολυ πρωτοτυπο! Ως τωρα το παιρνω σε χαπια για τις καλες του ιδιοτητες αλλα δν το φανταστικα σε συνταγη.. Θα το δοκιμασω!
Έχω και το φυτό , αλλά ακόμα δεν έχει κάνει καρπούς, είναι πολύ καλό όπως λες, θα το δοκιμάσω και αλλού, καλό απόγέυμα!!
Από το τελευταίο μας ταξίδι προς τα βόρεια, έφερα μαζί μου καρπούς Gogi τους έβαλα κι΄εγώ σε γιαουρτάκι παρέα με δημητριακά. Σκέφτηκα να τους ενσωματώσω και σε γλυκόξινη σάλτσα για κρεατικό. Αλλά έτσι σε μους για γλυκό δεν μου είχε περάσει καθόλου η ιδέα από το μυαλό Σοφία μου.
Να ‘σαι καλά που μας τα έγραψες.
Καλό μεσημέρι εύχομαι.
Αυτό με την γλυκόξινη σάλτσα που λες το αναμένω…
Καλό απόγεύμα!
Αυτό το καταπληκτικό σου δημιούργημα είναι ακριβώς για τον ουρανίσκο μου φτιαγμένο!!
Καλή Εβδομάδα!
Γεια σου Καμικάζι!
Καλό σου απόγευμα!
Εντυπωσιακό και πολύ προτότυπο Σοφία μου!!!
Μπράβο!!!
Φιλιά!
Ευχαριστώ Ελένη μου!
Καλή συνέχεια και καλό απόγευμα!
To goji berry είναι μια τροφή με πολύ πλούσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τώρα πια είναι πολύ εύκολο να μεγαλώσετε το δικό σας φυτό στο μπαλκόνι σας και να γεύεστε φρέσκους τους πολύ υγιεινούς καρπούς του. Στα fytoria-chroni διαθέτουμε και στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα τα φυτά μας.