Home ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ Ψαρόσουπα αλά Sofeto.

Ψαρόσουπα αλά Sofeto.

by sofia sofeto
0 σχόλιο

 

Τώρα που πιάσανε τα κρύα ,
 είναι καιρός για τις αγαπημένες μας σουπίτσες!
Στην οικογένεια μου λατρεύουμε τις σούπες.
Μου αρέσει πολύ να προσθέτω διάφορα λαχανικά μέσα
 και να απολαμβάνουμε τον υπέροχο ζωμό τους .
Σήμερα έφτιαξα μια ψαρόσουπα.
Ως γνωστόν , λάτρης του ψαριού !
Ξεκινάμε λοιπόν με τα υλικά!
 
Υλικά:
 
Ψάρια για σούπα 
( λούτσοι , μπακαλιαράκια , κοκκινόψαρα , σκορπίνες, χριστόψαρα κ.τ.λ)
2 μεγάλες γλυκοπατάτες 
1 ματσάκι σέλινο
2-3 ξερά κρεμμύδια
1 μικρό μπουκέτο μπρόκολου
2 πιπεριές Φλωρίνης
3 καρότα
αλάτι και πιπέρι
 ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 αβγό για το αβγολέμονο
 
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψάρια μας.
Τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτό.
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά ,
τα βάζουμε σε μια μεγάλη  και βαθιά κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα το νερό ,
μέχρι να τα σκεπάσει , είναι καλά.
Ανάβουμε την φωτιά και κλείνουμε το καπάκι ,
μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι 
 και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσουν τα λαχανικά μας.
Προσοχή να μην τα παραβράσουμε ,
λίγο πριν είναι έτοιμα τους προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι,
ρίχνουμε και ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ψάρι μας τώρα και κλείνουμε το καπάκι,
τα ψάρια δεν θέλουν πολύ ώρα  βράσιμο.
Σε δέκα λεπτά με ένα τέταρτο είναι έτοιμα,
ανάλογα το μέγεθος τους φυσικά!
Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν,
μετά βγάζουμε σε μια πιατέλα τα λαχανικά και τα ψάρια ,
αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα μόνο τον ζωμό.
Όταν έχει κρυώσει αρκετά ο ζωμός ,
ετοιμάζουμε το αβγολέμονο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αβγό και το κτυπάμε καλά με αβγοδάρτη.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού  συνεχίζοντας το κτύπημα.
Στην συνέχεια παίρνουμε με μια κουτάλα απ’ τον ζωμό
 και ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο αβγολέμονο.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε αρκετό ζωμό , 
ώστε να πάρει το αβγολέμονο την θερμοκρασία της σούπας.
Τέλος ρίχνουμε το αβγολένομο μέσα στον υπόλοιπο ζωμό
 και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.
Ανάβουμε πάλι την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν πάρει βράση η σούπα μας,
σβήνουμε την φωτιά και φυσικά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Η σούπα μας είναι έτοιμη!!!
Σερβίρουμε όταν είναι ζεστή ,
είναι υπέροχο τονωτικό για τον οργανισμό μας 
και μεγάλη απόλαυση για τον ουρανίσκο μας!
Καλή μας όρεξη!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!