Home VeganVegan Μαρμελάδα μανταρίνι, χωρίς ζάχαρη!

Μαρμελάδα μανταρίνι, χωρίς ζάχαρη!

by sofia sofeto
23 σχόλια
194 

Συνταγή, κείμενο, φωτογραφία,

food styling :

Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).

 

Tο άρωμα του είναι μεθυστικό…
Δεν μπορώ με τίποτα ν’ αντισταθώ
σ’ αυτή την μαγεία!
Ο λόγος;
Μα φυσικά το υπέροχο φρούτο της εποχής ,
το μανταρίνι!
Κι επειδή έχω “σοβαρούς σκοπούς”
για το μέλλον της σχέσης μας ,
αποφάσισα να το “φυλακίσω” μέσα σ’ ένα βαζάκι!
Έτσι κάθε στιγμή που θα το χρειαστώ θα είναι εκεί και θα με περιμένει ,
μυρωδάτο και λαχταριστό!
234
 
Υλικά:
 
• 500 γρ. μανταρίνια
(βιολογικά αν γίνεται)
• το ξύσμα από 1 μανταρίνι
• 1 πρέζα κρόκος Κοζάνης
•1/2 κ.γ (κοφτό) αγάρ αγάρ σε σκόνη
( φυσικό πηκτικό από φύκια ,
θα στο βρείτε σε μπαχαράδικα
και καταστήματα με
βιολογικά προϊόντα .)
•4,5 – 5 κ.σ στέβια κρυσταλλική 1:2 αναλογία με την ζάχαρη.

Πίνακας διατροφικής ανάλυσης

ανά 100 γρ:

211
Καθαρίζουμε τα μανταρίνια
και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια τους.
Τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπλέντερ.
Παίρνουμε το ξύσμα από 1 μανταρίνι.
Είναι λίγο ζόρικο,
όχι όπως το πορτοκάλι,
αλλά με λίγη προσοχή θα το καταφέρουμε!
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μανταρίνια
και τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης  και το ξύσμα.
Ανάβουμε την φωτιά
και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε.
Ρίχνουμε το αγάρ αγάρ και την στέβια,
ανακατεύουμε καλά για να λιώσουν .
Αποσύρουμε απ’ την φωτιά.
Αποστειρώνουμε ένα γυάλινο  βαζάκι
και  ρίχνουμε μέσα την μαρμελάδα μας καυτή.
Αφήνουμε να κρυώσει ανάποδα
αφού κλείσουμε καλά το καπάκι .
Διατηρούμε στο ψυγείο για 4 μήνες
εφόσον δεν ανοιχτεί το βαζάκι.
Αν το ανοίξουμε διατηρείται για 8 – 10 μέρες.
Να είστε σίγουροι πως δεν θα μείνει για πολύ
και γρήγορα θα ξαναφτιάξετε!
Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!
Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!

 

247

Δείτε το νέο βίντεο του Sofeto.gr

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

23 σχόλια

Selcouth 19/11/2012 - 06:55

Κοίτα σύμπτωση! Μόλις εχθές μου έφερε μια φίλη αυτή τη μαρμελάδα! Την έφτιαξε με ζάχαρη βέβαια, αλλά φρόντισε να βάλει λιγότερη από τη συνταγή που βρήκε. Επειδή έχω βάλει κάποια κιλάκια, θα δοκιμάσω να τη φτιάξω κι εγώ, αλλά με την δική σου εκδοχή. Δεν ξέρω μόνο για το ξύσμα… Έχω παρατηρήσει -ειδικά στο πορτοκάλι που φτιάχνω συχνά- ότι πικρίζει. Αν το παραλείψουμε πειράζει;
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα Σοφία μου!

Reply
Sofia Sofeto 19/11/2012 - 08:28

Καλημέρα Sel!
Βάλε λίγο ξύσμα αν δεν σου αρέσει,
δίνει ένταση στην γεύση το αιθέριο έλαιο του,
βάλε από το μισό μανταρίνι, είναι πολύ λίγο άλλωστε.
Καλή επιτυχία!

Reply
sundayspoon 19/11/2012 - 08:44

Καλά, θα πρέπει να έχει τέλειο άρωμα!!! Και βέβαια, δεν έχει και ζάχαρη! Τη φαντάζομαι ήδη πάνω σε μια φέτα ζεστό ψωμί…

Reply
Sofia Sofeto 19/11/2012 - 09:02

Μμμμ!!! Μέσα στο μυαλό μου είσαι… για το ψωμί εννοώ!
Καλημέρα !!!

Reply
ΕΛΕΝΗ 19/11/2012 - 10:20

Σοφία μου εκτός απο το φανταστικό άρωμα έχει και φοβερό χρώμα!Το κυριότερο βέβαια είναι πως δεν περιέχει ζάχαρη!!!Κρατώ τη συνταγή!
Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!

Reply
Sofia Sofeto 19/11/2012 - 20:54

Γεια σου Ελενίτσα!
Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή μου,
η γνώμη σου μετράει πολύ!
Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα!

Reply
Beauty Follower 19/11/2012 - 15:42

Ωραιο για να μπει σε γλυκα!

Reply
Sofia Sofeto 19/11/2012 - 20:56

Εννοείται!!!
Πολύ σύντομα θα πάρετε μια γεύση!

Reply
Marcela Gmd 20/11/2012 - 00:18

Wow very rich!!!
Thank you so much for your comment!I added you by G+ now!!! I’m very happy if you do the same.
Have a good week! and my G+ for you…

Besos, desde España, Marcela♥

Reply
Sofia Sofeto 20/11/2012 - 23:34

Saludos desde Grecia!
Le deseo buenas noches y buenos días!

Reply
Roula T. 20/11/2012 - 09:20

Σοφία μου τέλεια και χωρίς ζάχαρη!!!!!

Reply
Sofia Sofeto 20/11/2012 - 23:35

Γεια σου Ρούλα!!!
Καλό σου βράδυ!

Reply
Penelope 20/11/2012 - 09:44

Φαντάζομαι πως η μυρωδιά θα συνδυάζεται και με την γεύση της και το λέω αυτό, γιατί δεν έχει τύχει να κάνω ποτέ μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη Σοφία μου.

Reply
Sofia Sofeto 20/11/2012 - 23:36

Να η ευκαιρία Πηνελόπη!

Reply
Anonymous 12/11/2013 - 15:28

καλησπερα!φανταστικη συνταγη,που θα βρω να αγορασω το αγαρ αγαρ?

Reply
Sofia Sofeto 12/11/2013 - 22:19

Καλησπέρα , σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα και σε μπαχαράδικα στην Ευριπίδου στην Αθήνα.

Reply
tina 31/05/2015 - 22:22

ΚΑΛΣΠΕΡΑ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΦΡΟΥΤΟ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ;

Reply
sofia sofeto 01/06/2015 - 00:02

Καλησπέρα , μέσα στην σελίδα μου υπάρχουν πολλές άλλες συνταγές αντίστοιχες με άλλα φρούτα, γράψε στην αναζήτηση “μαρμελάδα” και θα τις δεις.
Όσον αφορά την διάρκεια ζωής της μαρμελάδας χωρίς ζάχαρη, εφόσον δεν είναι κονσερβοποιημένη , έχει ζωή όσο το φρέσκο φρούτο , μιας και δεν έχει συντηρητικό.
εγώ αποθηκεύω στην κατάψυξη φρούτα και τα φτιάχνω όταν θελήσω όλη την διάρκεια του χρόνου.

Reply
Γιαννα 21/06/2016 - 19:29

Γεια σας .Μπορειτε να αναρτησετε μια συνταγη για μαρμελαδα η γλυκο πορτοκαλι;Εχω πολλα και δεν ξερω τι να τα κανω,Εννοειται με στεβια

Reply
sofia sofeto 21/06/2016 - 20:03

Έχω ανεβάσει ήδη 2 συνταγές με γλυκό πορτοκάλι . Γράψε στην αναζήτηση ” πορτοκάλι” και θα σου εμφανίσει όλες τις σχετικές συνταγές.

Reply
Λίζα 08/02/2018 - 20:38

Μερικές φίλες μου κάνουν τη μαρμελάδα χρησιμοποιώντας επίσης τα φλούδια αφού τα βράσουν πρώτα. Αν το κάνω λες να βγει κακό; Ή να πρέπει να προσθέσω στέβια;

Reply
sofia sofeto 10/02/2018 - 09:41

Δοκίμασε το, δεν το έχω κάνει για να σου πω με σιγουριά.

Reply
ΒΙΒΗ 14/11/2018 - 17:38

Καλησπέρα μόλις έκανα την συνταγή σας και δεν έχει πήξει όπως οι μαρμελάδες. Θα πήξει μόλις κρυώσει ή είναι υγρή???

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!