27,9K
Συνταγή, κείμενο, φωτογραφία,
food styling :
Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).
Tο άρωμα του είναι μεθυστικό…
Δεν μπορώ με τίποτα ν’ αντισταθώ
σ’ αυτή την μαγεία!
Ο λόγος;
Μα φυσικά το υπέροχο φρούτο της εποχής ,
το μανταρίνι!
Κι επειδή έχω “σοβαρούς σκοπούς”
για το μέλλον της σχέσης μας ,
αποφάσισα να το “φυλακίσω” μέσα σ’ ένα βαζάκι!
Έτσι κάθε στιγμή που θα το χρειαστώ θα είναι εκεί και θα με περιμένει ,
μυρωδάτο και λαχταριστό!
Υλικά:
• 500 γρ. μανταρίνια
(βιολογικά αν γίνεται)
• το ξύσμα από 1 μανταρίνι
• 1 πρέζα κρόκος Κοζάνης
•1/2 κ.γ (κοφτό) αγάρ αγάρ σε σκόνη
( φυσικό πηκτικό από φύκια ,
θα στο βρείτε σε μπαχαράδικα
και καταστήματα με
βιολογικά προϊόντα .)
•4,5 – 5 κ.σ στέβια κρυσταλλική 1:2 αναλογία με την ζάχαρη.
Πίνακας διατροφικής ανάλυσης
ανά 100 γρ:
Καθαρίζουμε τα μανταρίνια
και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια τους.
Τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπλέντερ.
Παίρνουμε το ξύσμα από 1 μανταρίνι.
Είναι λίγο ζόρικο,
όχι όπως το πορτοκάλι,
αλλά με λίγη προσοχή θα το καταφέρουμε!
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μανταρίνια
και τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και το ξύσμα.
Ανάβουμε την φωτιά
και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε.
Ρίχνουμε το αγάρ αγάρ και την στέβια,
ανακατεύουμε καλά για να λιώσουν .
Αποσύρουμε απ’ την φωτιά.
Αποστειρώνουμε ένα γυάλινο βαζάκι
και ρίχνουμε μέσα την μαρμελάδα μας καυτή.
Αφήνουμε να κρυώσει ανάποδα
αφού κλείσουμε καλά το καπάκι .
Διατηρούμε στο ψυγείο για 4 μήνες
εφόσον δεν ανοιχτεί το βαζάκι.
Αν το ανοίξουμε διατηρείται για 8 – 10 μέρες.
Να είστε σίγουροι πως δεν θα μείνει για πολύ
και γρήγορα θα ξαναφτιάξετε!
Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!
Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!
23 σχόλια
Κοίτα σύμπτωση! Μόλις εχθές μου έφερε μια φίλη αυτή τη μαρμελάδα! Την έφτιαξε με ζάχαρη βέβαια, αλλά φρόντισε να βάλει λιγότερη από τη συνταγή που βρήκε. Επειδή έχω βάλει κάποια κιλάκια, θα δοκιμάσω να τη φτιάξω κι εγώ, αλλά με την δική σου εκδοχή. Δεν ξέρω μόνο για το ξύσμα… Έχω παρατηρήσει -ειδικά στο πορτοκάλι που φτιάχνω συχνά- ότι πικρίζει. Αν το παραλείψουμε πειράζει;
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα Σοφία μου!
Καλημέρα Sel!
Βάλε λίγο ξύσμα αν δεν σου αρέσει,
δίνει ένταση στην γεύση το αιθέριο έλαιο του,
βάλε από το μισό μανταρίνι, είναι πολύ λίγο άλλωστε.
Καλή επιτυχία!
Καλά, θα πρέπει να έχει τέλειο άρωμα!!! Και βέβαια, δεν έχει και ζάχαρη! Τη φαντάζομαι ήδη πάνω σε μια φέτα ζεστό ψωμί…
Μμμμ!!! Μέσα στο μυαλό μου είσαι… για το ψωμί εννοώ!
Καλημέρα !!!
Σοφία μου εκτός απο το φανταστικό άρωμα έχει και φοβερό χρώμα!Το κυριότερο βέβαια είναι πως δεν περιέχει ζάχαρη!!!Κρατώ τη συνταγή!
Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!
Γεια σου Ελενίτσα!
Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή μου,
η γνώμη σου μετράει πολύ!
Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα!
Ωραιο για να μπει σε γλυκα!
Εννοείται!!!
Πολύ σύντομα θα πάρετε μια γεύση!
Wow very rich!!!
Thank you so much for your comment!I added you by G+ now!!! I’m very happy if you do the same.
Have a good week! and my G+ for you…
Besos, desde España, Marcela♥
Saludos desde Grecia!
Le deseo buenas noches y buenos días!
Σοφία μου τέλεια και χωρίς ζάχαρη!!!!!
Γεια σου Ρούλα!!!
Καλό σου βράδυ!
Φαντάζομαι πως η μυρωδιά θα συνδυάζεται και με την γεύση της και το λέω αυτό, γιατί δεν έχει τύχει να κάνω ποτέ μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη Σοφία μου.
Να η ευκαιρία Πηνελόπη!
καλησπερα!φανταστικη συνταγη,που θα βρω να αγορασω το αγαρ αγαρ?
Καλησπέρα , σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα και σε μπαχαράδικα στην Ευριπίδου στην Αθήνα.
ΚΑΛΣΠΕΡΑ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΦΡΟΥΤΟ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ;
Καλησπέρα , μέσα στην σελίδα μου υπάρχουν πολλές άλλες συνταγές αντίστοιχες με άλλα φρούτα, γράψε στην αναζήτηση “μαρμελάδα” και θα τις δεις.
Όσον αφορά την διάρκεια ζωής της μαρμελάδας χωρίς ζάχαρη, εφόσον δεν είναι κονσερβοποιημένη , έχει ζωή όσο το φρέσκο φρούτο , μιας και δεν έχει συντηρητικό.
εγώ αποθηκεύω στην κατάψυξη φρούτα και τα φτιάχνω όταν θελήσω όλη την διάρκεια του χρόνου.
Γεια σας .Μπορειτε να αναρτησετε μια συνταγη για μαρμελαδα η γλυκο πορτοκαλι;Εχω πολλα και δεν ξερω τι να τα κανω,Εννοειται με στεβια
Έχω ανεβάσει ήδη 2 συνταγές με γλυκό πορτοκάλι . Γράψε στην αναζήτηση ” πορτοκάλι” και θα σου εμφανίσει όλες τις σχετικές συνταγές.
Μερικές φίλες μου κάνουν τη μαρμελάδα χρησιμοποιώντας επίσης τα φλούδια αφού τα βράσουν πρώτα. Αν το κάνω λες να βγει κακό; Ή να πρέπει να προσθέσω στέβια;
Δοκίμασε το, δεν το έχω κάνει για να σου πω με σιγουριά.
Καλησπέρα μόλις έκανα την συνταγή σας και δεν έχει πήξει όπως οι μαρμελάδες. Θα πήξει μόλις κρυώσει ή είναι υγρή???