2,1K
Ένα υπέροχο ψαράκι θα σας μαγειρέψω σήμερα,
μικρό αλλά θαυματουργό!
Είναι ο ταπεινός μας γαύρος,
ένα ψαράκι πολύτιμο για την υγεία μας!
Περιέχει αρκετά Ω3 λιπαρά οξέα,
ιδιαίτερα σημαντικά για την καλή λειτουργία της καρδιάς μας!
Υγεία και απόλαυση λοιπόν!
Υλικά:
500 γρ. γαύρος
1 μεγάλη ντομάτα ώριμη
λίγη ξερή ρίγανη
μερικά φύλλα δάφνης
2-3 φύλλα φρέσκου δυόσμου
3 σκελίδες σκόρδου
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
3 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης.
αλάτι και πιπέρι
1 ποτηράκι λευκό κρασί.
Καθαρίζουμε τα ψάρια μας.
Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε
σε σουρωτό να στραγγίσουν.
Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ
και τους ρίχνουμε την ρίγανη, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα μας.
Μέσα σ’ ένα μπλέντερ ρίχνουμε
τα υπόλοιπα υλικά μας,
εκτός του χυμού λεμονιού και του ελαιόλαδου.
Τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και τα ρίχνουμε πάνω στα ψάρια.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους
170 βαθμούς Κελσίου
και ψήνουμε στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Όταν δούμε πως έχουν ροδίσει τα βγάζουμε
και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
και τον χυμό λεμονιού.
Τα βάζουμε πάλι στον φούρνο για 10 λεπτά ακόμα.
Βγάζουμε και σερβίρουμε!
Τα απολαμβάνουμε παρέα με ένα καλό κρασάκι
ή ακόμα καλύτερα μ’ ένα δροσερό ουζάκι!
Καλή απόλαυση παιδιά!!!
2 σχόλια
Κυριά μου για τον τίτλο και μόνο —> αλά Sofeto
παίρνεις άριστα!
Όχι ότι το φαγητό δεν είναι όλα τα λεφτά.
Καλησπέρες πολλές.
Ευχαριστώ πολύ ! Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα!