Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ Γαύρος στον φούρνο αλά Sofeto.

Γαύρος στον φούρνο αλά Sofeto.

by sofia sofeto
2 σχόλια
Ένα υπέροχο ψαράκι θα σας μαγειρέψω σήμερα,
μικρό αλλά θαυματουργό!
Είναι ο ταπεινός μας γαύρος,
ένα ψαράκι πολύτιμο για την υγεία μας!
Περιέχει αρκετά Ω3 λιπαρά οξέα,
ιδιαίτερα σημαντικά για την καλή λειτουργία της καρδιάς μας!
Υγεία και απόλαυση λοιπόν!

Υλικά:

500 γρ. γαύρος 
1 μεγάλη ντομάτα ώριμη 
λίγη ξερή ρίγανη
μερικά φύλλα δάφνης
2-3 φύλλα φρέσκου δυόσμου
3 σκελίδες σκόρδου
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
3 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 αλάτι και πιπέρι
1 ποτηράκι λευκό κρασί.
Καθαρίζουμε τα ψάρια μας.
Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε
σε σουρωτό να στραγγίσουν.
Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ 
και τους ρίχνουμε την ρίγανη, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα μας.
Μέσα σ’ ένα μπλέντερ ρίχνουμε
  τα υπόλοιπα υλικά μας,
 εκτός του χυμού λεμονιού και του ελαιόλαδου.
Τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και τα ρίχνουμε πάνω στα ψάρια.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους
170 βαθμούς Κελσίου
 και ψήνουμε στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Όταν δούμε πως έχουν ροδίσει τα βγάζουμε 
και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
και τον χυμό λεμονιού.
Τα βάζουμε πάλι στον φούρνο για 10 λεπτά ακόμα.
Βγάζουμε και σερβίρουμε!
Τα απολαμβάνουμε παρέα με ένα καλό κρασάκι 
ή ακόμα καλύτερα μ’ ένα δροσερό ουζάκι!
Καλή απόλαυση παιδιά!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

2 σχόλια

Kamikaze 12/10/2012 - 19:53

Κυριά μου για τον τίτλο και μόνο —> αλά Sofeto
παίρνεις άριστα!
Όχι ότι το φαγητό δεν είναι όλα τα λεφτά.
Καλησπέρες πολλές.

Reply
Sofia Sofeto 12/10/2012 - 20:39

Ευχαριστώ πολύ ! Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!