Home ΓΛΥΚΑ Αχλάδι ,γλυκό του κουταλιού ,χωρίς ζάχαρη.

Αχλάδι ,γλυκό του κουταλιού ,χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
3 Σχόλια
Κάθε καλοκαίρι ,
η αχλαδιά στο πατρικό μου σπίτι είναι γεμάτη από υπέροχα ,
πολύ γευστικά  και βιολογικά φρούτα!
Πολλά βέβαια, από αυτά, έχουν το …σκουληκάκι τους ,
εφόσον δεν ραντίζεται ποτέ το δέντρο,
αλλά δεν πειράζει να πετάξουμε μερικά ,
η ουσία είναι ότι τρώμε καθαρό αχλάδι.
Μάζεψα κι εγώ μερικά ,
είπα να τα κάνω ένα γλυκάκι!
Ένα εξαιρετικά αρωματικό αχλαδάκι!
Υλικά:
500 γρ. καθαρισμένα αχλάδια
2 φλιτζάνια του τσαγιού κόκκινο ημίγλυκο κρασί
5 καρφάκια γαρύφαλλου
1 ξυλάκι κανέλας
3 σπόρους καρδάμωμου (κακουλέ) σπασμένους
5 φύλλα Λουίζας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ (Τι είναι το αγάρ αγάρ 😉
1,5 κουταλάκι του γλυκού στέβια κρυσταλλική 95%
μια χούφτα σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
Λοιπόν , ξεκινάμε!
Κόβουμε τα αχλάδια στα τέσσερα και αφαιρούμε τους σπόρους,
τα βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρασί,
ανάβουμε την φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και την Λουίζα.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά , με κλειστό το καπάκι
και μόλις έχουν μαλακώσει προσθέτουμε το αγάρ αγάρ και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την στέβια ,
ανακατεύουμε καλά να λιώσει,
ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού  και τις σταφίδες.
Παίρνουμε ένα αποστειρωμένο βάζο και βάζουμε τα κομμάτια ένα ένα,
προσέχοντας να μην αφήνουμε πολλά κενά ανάμεσα τους.
Τέλος προσθέτουμε και το σιρόπι και κλείνουμε το βάζο μας.
Το αφήνουμε να κρυώσει γυρίζοντας το ανάποδα ,
με τον τρόπο αυτό κλείνει αεροστεγώς.
Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Δοκιμάστε το με γιαούρτι , μέσα σε κρέπες ,
πάνω σε τάρτα, μαζί με παγωτό βανίλια….
Θα σας ενθουσιάσει!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

3 Σχόλια

Efi 15/12/2016 - 21:38

Επειδή στη δική μου περίπτωση απαγορευεται το αλκοολ, με τι μπορώ να αντικαταστήσω το κρασί;; Ευχαριστώ!! 🙂

Reply
sofia sofeto 15/12/2016 - 21:45

Έφη θα σου πρότεινα να βράσεις σε 500 ml νερό , 2-3 ξυλάκια κανέλας Κεΰλάνης , θα σου απομείνει μετά από τον βρασμό ( περίπου 5 λεπτών) γύρω στα 400 ml κανελόζουμου. Αυτό θα το χρησιμοποιήσεις αντί για κρασί. Καλή επιτυχία!!!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Efi Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More