Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Σπιτικό , φρέσκο τυρί κρέμα από κεφίρ !

Σπιτικό , φρέσκο τυρί κρέμα από κεφίρ !

by sofia sofeto
13 σχόλια

050

Η σχέση μου με το κεφίρ έχει γερές βάσεις.
Δεν υπάρχει μέρα που να μην ανταμώσουμε…
Μια σχέση πάθους λοιπόν!
Ένας έρωτας με την πρώτη ματιά!

Έχω αναφερθεί κι άλλη φορά στο αγαπημένο μου ρόφημα
που είναι τόσο ευεργετικό για την υγεία μας.
Σας μίλησα για την αγαπημένη μου συνταγή για τυρί από κεφίρ
που χρόνια τώρα φτιάχνω και απολαμβάνω με αγαπημένα μου πρόσωπα.

Σήμερα θα σας δώσω μια ακόμα συνταγή για τυρί από κεφίρ,
αυτή την φορά σε μια άλλη μορφή .
Ένα τυρί μαλακό , σε μορφή κρέμας , με απαλή γεύση που θυμίζει αρκετά το κατίκι.

Το σημαντικό είναι πως αυτό το τυρί εκτός από την υπέροχη γεύση του
είναι αρκετά ελαφρύ , μιας και φτιάχνεται από γάλα με 2% μόλις λιπαρά!!
Είναι ιδανικό λοιπόν για όσους προσέχουν να τρέφονται με μειωμένα λιπαρά
αλλά θέλουν να έχουν όλη την γεύση!

Στην πορεία της ανάρτησης μου θα σας δώσω ιδέες για παραλλαγές
που μπορείτε να κάνετε με στην γεύση του.
Ακολουθείστε με!!!

054

Υλικά για 550 – 600 γρ. έτοιμο τυρί :

3 λίτρα φρέσκο γάλα (αγελαδινό ή κατσικίσιο ή ανάμεικτο) με 2% λιπαρά
1,3 λίτρα κεφίρ από γάλα με 2% λιπαρά
Αλάτι ( προαιρετικά).

Θα χρειαστούμε λοιπόν έτοιμο κεφίρ
που θα έχουμε ετοιμάσει από προηγούμενη μέρα ,
το πώς θα το φτιάξουμε θα το δείτε εδώ.
Αν δεν διαθέτουμε τους σπόρους (ζύμο-μύκητες) κεφίρ ,
μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο από το σούπερ μάρκετ ,
στο ράφι με τα γαλακτοκομικά θα το βρείτε.

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως φτιάχνουμε ρόφημα κεφίρ

και smoothie συνταγή της κόρης μου!!!

Κάντε την δωρεάν εγγραφή σας στο κανάλι μου στο YouTube

ώστε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα θα ρίξουμε το φρέσκο γάλα
και το ρόφημα του κεφίρ μαζί.
Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία
και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα ,
αρχίζει να «κόβει» σιγά σιγά ,
να ξεχωρίζει δηλαδή ο ορός του γάλακτός από το τυρί.
Αφήνουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να ξεχωρίσει όλο το τυρί από τον ορό ,
αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής θα βοηθούσε αρκετά ,
γιατί όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 65 – 70 βαθμούς κελσίου είναι έτοιμο.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία .
Έχουμε έτοιμο ένα καθαρό τουλπάνι ( αραχνοΰφαντο ύφασμα από βαμβάκι ή λινό ).
Το βρέχουμε με νερό και το στύβουμε καλά.
Πάνω σε ένα βαθύ μπολ προσαρμόζουμε ένα σουρωτήρι
που μέσα του θα βάλουμε το τουλπάνι.
Εκεί θα ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα ορού – τυριού για να το σουρώσουμε ,
θα μείνει στο τουλπάνι το τυρί και ο ορός θα συγκεντρωθεί στο μπολ.
Τον ορό δεν τον πετάμε σε καμιά περίπτωση!
Τον βάζουμε μέσα σε ένα μπουκάλι στο ψυγείο
και τον χρησιμοποιούμε σε σούπες
ή ακόμα και σε ζύμες αντί για νερό ,
το βάζω μέσα σε ζύμη ψωμιού αντί για νερό και είναι υπέροχο!

Προσπαθούμε να αφήσουμε το τυρί να σουρώσει αρκετά
ώστε να απομείνει μέσα στο τουλπάνι ένα κρεμώδες τυρί
που δεν θα είναι νερουλό.
Συνεχίζουμε με όλη την ποσότητα της κατσαρόλας.

Αν θέλουμε να έχει βελούδινη υφή ,

μπορούμε να το κτυπήσουμε μέσα στο μπλέντερ

αφού του προσθέσουμε 3 κ.σ ορό γάλακτος

που έμεινε από το σούρωμα.

Το τυρί που συγκεντρώνουμε μπορούμε να το βάλουμε μέσα σε γυάλινο βάζο .
Αν θέλουμε προσθέτουμε μια ποσότητα αλατιού κατά βούληση
και ανακατεύουμε να πάει σε όλο το τυρί ,
αυτό θα το συντηρήσει για περισσότερες μέρες στο ψυγείο μας.

Αν το θέλουμε ανάλατο θα πρέπει να το καταναλώσουμε άμεσα
διότι όπως όλα τα φρέσκα τυριά, δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Προσωπικά μου αρέσει όταν βάλω αλάτι να προσθέτω επίσης
κάποιο αποξηραμένο βότανο , δυόσμο ή ρίγανη ,
εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει!

Αν το αφήσετε ανάλατο , μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα φρούτο
όπως είναι τα σταφύλια ή τα φρέσκα σύκα!

Προσθέστε το μέσα σε τάρτες ή σε πίτες.
Ανακατέψτε το με βρασμένο ρύζι .
Δοκιμάστε το με ζυμαρικά.
Απολαύστε το πάνω σε μια φέτα φρέσκου σπιτικού ψωμιού
μαζί με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου από πάνω και λίγες ελιές.
Στην σαλάτα σας ταιριάζει υπέροχα!

Συνεχίζω να πειραματίζομαι μαζί του …
Χαίρομαι πάρα πολύ που σήμερα το μοιράζομαι μαζί σας!
Με την ελπίδα να το απολαύσετε θα σας αφήσω
και θα σας παροτρύνω για μια φορά ακόμα να το φτιάξετε!

065

 

Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!

Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

13 σχόλια

Βασιλική Μπρασινίκα 30/08/2015 - 19:29

Φανταστική συνταγή!! Χίλια μπράβο!!

Reply
Ευμορφια Κ. 03/09/2015 - 11:54

Πολυ καλη ιδεα!!!!!Λατρευω το κατικι και ειναι ευκαιρια να ξανα φτιαξω κεφιρ που με κοιταζει απο το βαθος του ψυγειου!!!!! Ευχαριστουμε για τη συνταγη!!!!

Reply
Ely 15/09/2015 - 00:18

You’re always great, my sweet dear! All here is wonderful.. your recipes, your photos…. you! <3 A big kiss and a hug… These are not good moments for me… I've lost my beloved granny, my father has to do chemio… and I feel not so well. Too visits and exams.. but I keep you in my heart <3

Reply
Τρανανά , σκορδάτα , αλμυρά κουλουράκια ολικής αλέσεως! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 15/10/2015 - 12:26

[…] τυρί της αρεσκείας μας, προσωπικά προτιμώ το δικό μου φρέσκο τυρί από κεφίρ που αγαπώ πολύ […]

Reply
Βασω 28/02/2016 - 12:31

Καλημέρα μου αρεσαν παρα πολυ αυτά που δημοσιευετε για το κεφιρ θελω να φτιαξω τυρι μπορειτε να μου πειτε αναλυτικα την διαδικασία. Θελω να φτιαξω μισο κιλο περίπου δεν εχω θερμόμετρο πως μπορω να καταλαβω την θερμοκρασια
Ευχαριστω

Reply
Angela 02/04/2017 - 18:11

σημερα το εκανε με γαλα κεφιρ απο το σουπερ μαρκετ και βγηκε τελειο! σε ευχαριστουμε πολυ!

Reply
μαρια 16/08/2017 - 13:09

τελειο το τυρακι αλλα εμενε μουχει στεγνωσει μιας κ εχει στραγγισει ολο το ζουμακι ,στη φωτο φαινεται κρεμα,τι να κανω?ευχαριστω

Reply
Angeliki 07/09/2017 - 13:14

ισως πρεπει να το σουρωνεις λιγοτερο, ωστε να μην χανει ολα τα υγρα 🙂

Reply
Αγγελική 18/02/2018 - 20:17

Σοφια μου πηρα γαλα κεφιρ απο το σουπερμαρκετ σημερα για να’ πήξω” γάλα που ειχα σπιτι και επρεπε να καταναλωθει…
χωρίς να το συνηδητοποιήσω δεν ακολούθησα τις οδηγιες σου και απλά ανακαταψα 1 λιτρο κεφιρ με 600 περιπου γρ γάλα αγελαδινο… (πολύ μα πολύ λιγότερο απο αυτό που λέει η συνταγη σου )
~Εβαλα ρίγανη, ροζμαρι και σκόνη σκόρδο στο σουρωμενο μείγμα…. και λιγο αλατάκι…
μούρλια σου λεω !!!! Τώρα το αφήνω να ξεραθεί λίγο ακόμα!!

σε ευχαριστουμε για τις ιδέες σου!!

Reply
ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΥΔΗ 21/07/2019 - 12:41

Τέλειο για μια ακόμα φορά που το φτιάχνω. Μπράβο .Συνέχισε να μας μαθαίνεις σωστή διατροφή Σοφία !!!!

Reply
sofia sofeto 31/07/2019 - 00:27

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Χαίρομαι που σου αρέσει ?

Reply
Κώστας 25/01/2020 - 01:11

Καλησπέρα. Εξαιρετικό το site και οι συνταγές. Θα παλέψω τις πιο εύκολες όπως αυτήν εδώ. Ακούγεται τέλεια και καθότι λάτρης του (ελαφριού) τυριού και του κεφιρ ανοίγω πανιά αύριο για αναζήτηση υλικών. Η ερώτησή μου είναι: πόσες μέρες μπορεί να διατηρηθεί ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ αλάτι; Ή αλλιώς: πόσο “άμεσα” πρέπει να καταναλωθεί χωρίς αλάτι; Ευχαριστώ

Reply
sofia sofeto 29/01/2020 - 02:03

Καλησπέρα σας. Χωρίς αλάτι πρέπει να καταναλωθεί άμεσα, όπως το φρέσκο ανθότυρο για παράδειγμα. Με αλάτι κρατάει λίγες μέρες περισσότερο. Καλή επιτυχία!!!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Angela Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!