Έχοντας μια κόρη μαθήτρια της πρώτης δημοτικού πια ,
δεν θα μπορούσα να μην καταλαβαίνω τις άλλες μητέρες
που μου ζητούν με μηνύματα τους να τους δώσω
εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις σε θέματα διατροφής των παιδιών .
Ένα αγαπημένο σνακ των περισσότερων παιδιών είναι το παιδικό «γιαούρτι»
που απολαμβάνουν πολλά απ αυτά καθημερινά .
Θέλετε η γλυκιά φρουτένια γεύση του ;
Τα εντυπωσιακά καρτούν που κοσμούν τις συσκευασίες του ;
Όπως και να χει τα παιδάκια μας τρελαίνονται γι αυτό και μας το ζητούν επίμονα!
Σκέφτηκα πως δεν έχω να χάσω τίποτα
αν δοκιμάσω να φτιάξω ένα τέτοιο «γιαουρτάκι» …
Τόλμησα λοιπόν να το ετοιμάσω και να το προσφέρω στην κόρη μου.
Η αγωνία μου για την αντίδραση της ήταν μεγάλη …
Δεν περιείχε αυτοκόλλητα με καρτούν ούτε σοκολατένια μπαλάκια…
Το είχα φτιάξει με ένα αγαπημένο της φρούτο , το ρόδι!
Αυτό ήταν ένα αρκετά δελεαστικό χαρακτηριστικό του !
Φυσικά δεν πρόσθεσα ζάχαρη , χρώμα , ζελατίνη και κανενός είδους συντηρητικό.
Η ώρα της δοκιμής έφτασε !
Η πρώτη κουταλιά διαδέχτηκε την δεύτερη
και εκείνη έδωσε την σειρά της στην τρίτη….
Τελικά το γιαουρτάκι καταναλώθηκε όλο απ την μικρή μου!
Εγώ με μάτια γεμάτα απορία και ανυπομονησία
εισέπραξα ένα μεγάλο και σίγουρο «Ναι» στην ερώτηση μου
«σου άρεσε το γιαουρτάκι μου;»
Περιχαρής λοιπόν σαν δίνω την συνταγή με την ελπίδα
ν’ αρέσει και στα δικά σας παιδάκια αλλά και γιατί όχι και σ’ εσάς τις μαμάδες !!!
Εγώ πάντως το απόλαυσα το μερίδιο μου…
Υλικά :
500 ml φρέσκο χυμό από ρόδια
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αγάρ αγάρ
4 φύλλα αρμπαρόριζας
2,5 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια
με αναλογία με την ζάχαρη 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ροδόσταμο
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά.
Η παρασκευή του είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη!
Αφού έχουμε τον χυμό από τα ρόδια ,
(κατά προτίμηση στημένο στον αποχυμωτή μας) ,
τον ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα μαζί με το αγάρ αγάρ ,
τα φύλλα της αρμπαρόριζας και ανάβουμε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά
ώστε να διαλυθεί το αγάρ αγάρ.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφαιρούμε τα φύλλα της αρμπαρόριζας.
Προσθέτουμε τώρα την στέβια και το ροδόσταμο ανακατεύουμε καλά
και τέλος ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι .
Με το μπλέντερ χειρός χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά μας.
Μοιράζουμε το μείγμα μας σε μπολάκια ,
μόλις κρυώσουν τα τοποθετούμε στο ψυγείο
για να κρυώσουν καλά και να σφίξουν.
*Αν δεν έχετε χυμό ροδιού μπορείτε να το φτιάξετε με άλλο χυμό ,
όπως του πορτοκαλιού ή του μήλου ,
παραλείποντας το ροδόσταμο , μπορείτε να βάλετε λίγη κανέλα!
Καλή σας απόλαυση λοιπόν!!!
Υδατάνθρακες : 10,5 γρ. / 100 γρ.
Λιπαρά : 1 γρ. / 100 γρ.
2 σχόλια
Καλημέρα. Παρά πολύ ωραίες όλες οι συνταγές σας και κυρίως όσες αφορούν τα παιδάκια μας. Πως θα μπορούσα να φτιάξω γιαούρτι παιδικο με φρούτα όπως μπανάνα που δεν γίνονται “χυμός “;
Καλημέρα σας. Μπορείτε να βάλετε ένα μέρος πολτού μπανάνας και ένα μέρος γάλα ή χυμό άλλου φρούτου. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια , αντί για στέβια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι ή πετιμέζι. Σας ευχαριστώ.