Home Vegan Τραγανά , σκορδάτα , αλμυρά κουλουράκια ολικής αλέσεως!!

Τραγανά , σκορδάτα , αλμυρά κουλουράκια ολικής αλέσεως!!

by sofia sofeto
8 σχόλια

020

Κάθε φορά που θα βρεθώ εκτός σπιτιού για τις δουλειές μου ,
θέλω να έχω μαζί μου ένα πρόχειρο , θρεπτικό και νόστιμο σνακ
για μια ώρα που θα χρειαστεί να βάλω μια μπουκιά στο στόμα μου.

Συνηθίζω να ετοιμάζω μικρογεύματα που μου δίνουν την απαραίτητη ενέργεια
και την αίσθηση του κορεσμού που χρειάζομαι
μέχρι να έρθει η ώρα του κυρίως γεύματος μου.

Σήμερα θα σας δώσω μια τέτοια εύκολη και υγιεινή ιδέα , που θα έχετε μαζί σας
σε ένα μικρό μπολάκι στην τσάντα σας ή στο συρτάρι του γραφείου σας.
Επίσης είναι εξαιρετική ιδέα  για μετά το γυμναστήριο.

Χρησιμοποίησα αλεύρι ολικής αλέσεως και βρώμη,
τα οποία μας δίνουν απαραίτητες φυτικές ίνες
και υδατάνθρακες υψηλής διατροφικής αξίας.
Έβαλα ελαιόλαδο μόνο και τα αρωμάτισα με σκόρδο και πιπεριά !

Ιδανικό σνακ και για την περίοδο νηστείας !!!
Για ελάτε!!!

005

400 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
100 γρ. νιφάδες βρώμης
110 γρ. ελαιόλαδο
190 γρ. κρασί ξηρό
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
3 κουταλάκια του γλυκού πάστα πιπεριάς Φλωρίνης
1μεγάλη σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 κουταλάκι του γλυκού στέβια υγρή
με αναλογία: 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

011

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κρασί και το χυμό λεμονιού ,
προσθέτουμε την σόδα και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Ρίχνουμε επίσης το ελαιόλαδο ,το σκόρδο ,την πάστα πιπεριάς ,
το αλάτι και την στέβια, ανακατεύουμε καλά.
Σ’ ένα άλλο μπολάκι θα αναμίξουμε το αλεύρι με την βρώμη και το μπέικιν πάουντερ.
Τα προσθέσουμε μέσα στο αρχικό μας μείγμα.
Ενώνουμε καλά ζυμώνοντας με τα χέρια μας.
Η ζύμη μας είναι όσο σφικτή χρειάζεται για να μπορούμε να την πλάσουμε άνετα
και να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε να έχουν τα κουλουράκια μας!
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα
και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας
με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους γύρω στα 2 εκατοστά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις
στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 – 20 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σήτα.
Τα κουλουράκια μας είναι τόσο νόστιμα και αρωματικά
που κάλλιστα μπορούμε να τα συνδυάσουμε με εκλεκτά συνοδευτικά
όπως είναι οι ελιές , τα φρέσκα τοματίνια ή με κάποιο τουρσί λαχανικών!

Όσοι από εμάς θέλουμε ,
μπορούμε να τα απολαύσουμε με κάποιο τυρί της αρεσκείας μας,
προσωπικά προτιμώ το δικό μου φρέσκο τυρί από κεφίρ που αγαπώ πολύ !

Σας εύχομαι να τα απολαύσετε και να τα χαρείτε
παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!!!

Δείτε την συνταγή με πλήρη διατροφική ανάλυση στο βίντεο που ακολουθεί!!!

Κάντε την δωρεάν εγγραφή σας στο κανάλι μου στο YouTube

για να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

8 σχόλια

aris 15/10/2015 - 23:12

Φαίνονται υπέροχα Σοφία !!!

Reply
Δημήτρης Μ 18/10/2015 - 20:59

Σοφία πολύ ευχαριστώ ΚΑΙ για αυτή τη συνταγή, καιρό τώρα αναζητούσα μια συνταγή για κουλουράκια σχετικά ουδέτερης γλυκύτητας/αλμυρότητας, οπωσδήποτε όχι ζαχαρούχα, αλλά και όχι τόσο αλμυρά που να απαγορεύουν τη συνοδεία τυριού και να προκαλούν δίψα. Φαίνονται πολύ γευστικά, γιατί η πάστα πιπεριάς και το σκόρδο τους δίνουν μια έντονη ταυτότητα, και οπωσδήποτε ζητάνε να κάνω μια δοκιμή. Τώρα, πότε θα βρω καιρό, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση…

Reply
Ευγενία 25/04/2017 - 19:04

Ευχαριστώ για την ωραία συνταγή. Μία ερώτηση, μόνο. Αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω κρασί, με τι προτίνεις να το αντικαταστήσω?

Reply
sofia sofeto 25/04/2017 - 19:16

Να είσαι καλά Ευγενία,αν θέλεις αντικατέστησε το κρασί με μπύρα. Υπάρχει δίχως αλκοόλ,αν και το αλκοόλ εξατμίζεται στο ψήσιμο.

Reply
Ευη 17/08/2020 - 11:23

Μολις τα εφτειαξα! Υπεροχα!
Σας ευχαριστω πολυ για την συνταγη σας

Reply
sofia sofeto 20/08/2020 - 12:13

Χαίρομαι πολύ ❤️

Reply
Βούλα 10/09/2020 - 18:08

Καλησπέρα σας!! Αν δε θέλουμε κρασί ή μπύρα λόγω δίαιτας άνευ αλκοόλ τι άλλο προτείνετε για αντικατάσταση? Ευχαριστώ πολύ.

Reply
sofia sofeto 15/09/2020 - 23:32

Καλησπέρα σας. Μπορείτε να βάλετε σκέτο νερό. Καλή επιτυχία!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Δημήτρης Μ Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!