Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Μύδια αχνιστά σε λεμονάτη σάλτσα με κρόκο Κοζάνης και ρύζι μπασμάτι.

Μύδια αχνιστά σε λεμονάτη σάλτσα με κρόκο Κοζάνης και ρύζι μπασμάτι.

by sofia sofeto
6 σχόλια
μύδια 1
Θέλω να  έρθει η  άνοιξη!!!!
Ανθίσανε τα λουλούδια στις γλάστρες μου
 κι εγώ αγκαλιά με το τζάκι….
Θέλω ήλιο και βόλτες στην παραλία,
θέλω να βγω να μαζέψω αγριολούλουδα…
Θέλω να βάλω τα ανάλαφρα ανοιξιάτικα
ρουχαλάκια μου,
να πάω την κόρη μου
να παίξει στην παιδική χαρά….
Αχ ! Ζητάω πολλά;
Σήμερα λοιπόν απέναντι στο πείσμα
του βοριά που λυσσομανά ,
στις καταιγίδες και τις αστραπές 
που δεν λένε να μας αφήσουν ήσυχους πια,
αποφάσισα να σας φτιάξω ένα χαρούμενο
και άκρως αρωματικό φαγητό!
Νηστίσιμο και δροσερό ,
γεμάτο γεύσεις και αναμνήσεις καλοκαιρινές,
με ούζο και καλή παρέα στην παραλία!

Υλικά για 4 άτομα :

500 γρ. μύδια κατεψυγμένα ή φρέσκα
χυμό από 1 λεμόνι
40 γρ. ελαιόλαδο
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
αλάτι 
15γρ ταχίνι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου  πολτοποιημένη
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Συνοδευτικό:
Ρύζι μπασμάτι βρασμένο και σουρωμένο.
μύδια 2
Η διαδικασία ξεκινάει με το καλό καθάρισμα
των θαλασσινών μας.
Αφαιρούμε απ’ το κέλυφος οτιδήποτε
μπορεί να είναι κολλημένο
όπως χορταράκια κ.τ.λ.
Τα πλένουμε καλά με νερό
και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό
 και από πάνω το ειδικό σκεύος
για μαγείρεμα στον ατμό.
Ένα μεταλλικό σουρωτήρι διαφορετικά,
αν δεν έχουμε το σκεύος.
Βάζουμε το νερό στην φωτιά μαζί με τα μύδια
και αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε κι αφήνουμε με
σκεπασμένο καπάκι να βράσουν στον ατμό.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα μας.
Μέσα σ’ ένα σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά
 και κτυπάμε καλά για να ενωθούν.
Τόσο απλό!
Όταν τα μύδια είναι έτοιμα,
τα τοποθετούμε στο πιάτο μας μαζί με το ρύζι 
και τα περιχύνουμε με την σάλτσα!
Σερβίρουμε αμέσως…
Η γεύση της σάλτσας απογειώνει
τα λαχταριστά θαλασσινά μας!
Το ουζάκι μας στο ποτήρι περιμένει
υπομονετικά την σειρά του…
Ο μεζές μας θέλει την παρέα του!
Κι εμείς ξεχνάμε πως βρισκόμαστε
στον πιο δύσκολο μήνα του χρόνου,
τσουγκρίζουμε τα ποτηράκια μας 
και πίνουμε στην Άνοιξη που έρχεται!!!!
Πολλά φιλιά σε όλους σας!!! 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

6 σχόλια

Eleanna G. 11/03/2014 - 22:42

Κάνε υπομονή καλέ Σοφάκι! Θα’ρθει το καλοκαίρι και δεν θα φύγει μέχρι τον Οκτώβρη! Θα το βαρεθείς χαχαχα Πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός, θαλασσινά με ταχίνι! Φιλάκια!

Reply
Lila Xagorari 12/03/2014 - 06:47

Το θέλωωωωωωωωωωωω…..όλο δικό μου!!!!!!!!

Reply
- spoonstories- 12/03/2014 - 10:38

Καλοκαιριάζει και το μυαλό μου πάει όλο σε τέτοιες λιχουδιές! Κόλαση το πιάτο σου. Αγαπώ τόσο τα θαλασσινά και φυσικά τα μύδια! Σοφία μου μου έφτιαξες τη μέρα σήμερα! Φιλιά και καλή συνέχεια.

Reply
Χρύσα 12/03/2014 - 13:37

Στο ίδιο mood είμαστε όλοι τελικά!
Τα μύδια αχνιστά είναι ίσως ο αγαπημένος μου μεζές! Και τα έφτιαξες τόσο μα τόσο ωραία!

Reply
peps 12/03/2014 - 14:40

Εξαιρετικό και πανεύκολο!!!
Βάζω τσίπουρο, στείλε μεζέ!

Reply
Neli 12/03/2014 - 21:25

Πολύ ωραιο πιατο και μου αρεσουν πολυ τα μυδια οπως και να ειναι φτιαγμενα,οσο για την Ανοιξη,λιιιιγο ακομη υπομονη και ερχεται πολλα φιλια.

Reply

Γράψτε απάντηση στο Neli Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!