3,6K
Τα γεμιστά πρωταγωνιστούν στο τραπέζι της Ελληνικής διατροφής.
Άλλοτε με κιμά , άλλοτε με σκέτο ρύζι ,
είναι υπέροχα όπως και να τα φτιάξει κάποιος.
Θα δώσω μια άλλη παραλλαγή , που δοκίμασα να κάνω και μου άρεσε πολύ.
Αντικατέστησα τον κιμά με αντζούγιες και Φασόλια στο βάζο τουρσί.
Επίσης χρησιμοποίησα καστανό αναποφλοίωτο ρύζι ,
που έγινε σπυρωτό και έδωσε ανώτερη θρεπτική αξία στο φαγητό μας.
Υλικά :
7 ώριμες ντομάτες
5 πράσινες πιπεριές
4 μέτριες πατάτες
12 κουταλιές της σούπας καστανό ρύζι
20 φιλέτα αντζούγιες ( Παστές αντζούγιες.)
ξερός τριμμένος δυόσμος
ξερή ρίγανη
1/2 ματσάκι μαϊντανού
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
1 χούφτα σταφίδες.
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές ,
τις αδειάζουμε με ένα κουταλάκι.
κρατάμε το περιεχόμενο απ’ τις ντομάτες και το κάνουμε πουρέ στο μίξερ ,
ή το τρίβουμε στον τρίφτη.
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι ,
τον χυμό της ντομάτας και τον πελτέ ανακατεμένα καλά,
το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό , τον δυόσμο , την ρίγανη ,αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες ,
τις αντζούγιες κομμένες στα τέσσερα και τα Φασόλια στο βάζο τουρσί.,
τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
και είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τα λαχανικά μας.
Μοιράζουμε το μείγμα στα λαχανικά μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ,
μόλις τελειώσουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μέσα στο μπολ ,
προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι , χυμό ντομάτας ,
κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σκόρδο , ρίγανη και δυόσμο,
ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε τις πατάτες ανάμεσα στα γεμιστά μας ,
σαν στήριγμα τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου
και ψήνουμε 1 ώρα περίπου , μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και τα γεμιστά μας.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή όρεξη !
1 σχόλιο
[…] • Ρεβιθάδα με πορτοκάλι και τζίντζερ. • Γίγαντες στον φούρνο με λιαστή ντομάτα και κάπαρη. • Μεσογειακό ρολό γαλοπούλας με ρεβίθια και παστουρμά. • Φιλέτο σολομού με σαλάτα από φακές. • Ρεβιθοκεφτέδες στον φούρνο. • Βελουτέ σούπα από κόκκινες φακές και ψάρι στο φούρνο. • Φιλέτα σαρδέλας σε ρόλο από αμπελόφυλλα γεμισμένο με φακές. • Τάρτα με βάση από φάβα Σαντορίνης και γέμιση με σπανάκι, κασέρι και καπνιστό σολωμό. • Φαβοκεφτέδες με καλαμάρι και σάλτσα τυριού. • Πίτσα με βάση από φάβα, με κρεμμύδια και παστουρμά. • Μοσχαράκι με αγριαγκινάρες και κουκιά. • Τραγανά μπολάκια ” Κεχροκουκάκια” από κουκιά και μέχρι. • Γεμιστά με ρύζι φασόλια και αντζούγιες. […]