Home ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Τα αφράτα αλμυρά μου μεθυσμένα!

Τα αφράτα αλμυρά μου μεθυσμένα!

by sofia sofeto
22 σχόλια

Τα γλυκά μεθυσμένα μου σας τα έχω αναρτήσει!
Τώρα ήρθε η σειρά για τα αλμυρά ,
που είναι εξίσου γευστικά !
Γίνονται πανεύκολα και με απλά υλικά ,
που όλοι λίγο πολύ έχουμε στις κουζίνες μας.
Το ποια θα είναι η γέμιση τους είναι στο χέρι του καθενός.
Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να πειραματιστείτε!
Εγώ είμαι υπέρ του τυριού,
έτσι έκανα μια γέμιση από τυρί και όχι μόνο!

Υλικά :

Ζύμη:

 

1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του νερού μπύρα
250 γρ. αλεύρι κίτρινο παραδοσιακό
250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2  κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
1/2 κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου.

Γέμιση:

200 γρ. λευκό αλμυρό τυρί ( φέτα ή κατσικίσιο)
200 γρ. ανθότυρο
4 λιαστές ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι και την μπύρα,
προσθέτουμε το αλάτι  και ανακατεύουμε καλά .
Ρίχνουμε μέσα τον δυόσμο, το καρδάμωμο και το πολτοποιημένο σκόρδο,
συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.
Προσθέτουμε τα άλευρα ανακατεμένα με το μπέικιν,
αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά.
το ζυμάρι είναι απαλό και λείο.
Φτιάχνουμε και την γέμιση μας.
Μέσα στο μπλέντερ ρίχνουμε τα τυριά, το ελαιόλαδο
 και τις λιαστές ντομάτες που έχουμε μουλιάσει σε νερό 1 ώρα πριν. 
Τα κτυπάμε να γίνουν κρέμα.
Ξεκινάμε να πλάθουμε τα μεθυσμένα  μας.
Παίρνουμε μια ποσότητα όπως το μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού,
το ανοίγουμε μέσα στην παλάμη μας με τα δάκτυλά μας,
στο κέντρο του βάζουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού απ’ τα υλικά της γέμισης,
 που έχουμε ανακατέψει όλα μαζί.
Κλείνουμε το ζυμάρι μας εγκλωβίζοντας μέσα του την γέμιση,
και πλάθουμε ένα μπαλάκι που ακουμπάμε πάνω σε στρωμένη λαδόκολλα στο ταψί μας.
Συνεχίζουμε με όλη την ζύμη.
Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο,
μέχρι να φουσκώσουν να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν την κουζίνα μας!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

22 σχόλια

peps 21/03/2013 - 14:32

Πολύ νόστιμα φαίνονται!!
Και πολύ αρωματικά με το δυόσμο και το κάρδαμο!!!!

Reply
Sofia Sofeto 21/03/2013 - 21:28

Πέπη μου, είναι πολύ εύκολα επίσης και σε βγάζουν ασπροπρόσωπη είτε γλυκά έιτε αλμυρά!
Καλό σου βράδυ!

Reply
ΕΛΕΝΗ 21/03/2013 - 14:45

Πωπω Σοφία μου καταπληκτικά φαίνονται!!!Φοβερή η ζύμη τους!
Φιλιά!!!

Reply
Sofia Sofeto 21/03/2013 - 21:29

Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου!

Reply
Selcouth 21/03/2013 - 17:26

Μιαμ, μιαμ! Διάνα έπεσες στα γούστα μου Σοφία μου! Φαίνονται καταπληκτικά τα μεθυσμένα σου! Είμαι στη δουλειά και πεθαίνω από λιγούρα! Πάρα πολύ ωραία συνταγή!
Πολλά φιλιά και καλό βράδυ!

Reply
Sofia Sofeto 21/03/2013 - 21:30

Ευχαριστω πολύ!
Που είσαι να σου στείλω μερικά , μην μου πάθεις κάτι απ’την πείνα;
Φιλάκια και καλή δουλειά!

Reply
mm_skg 21/03/2013 - 18:20

Πολυ νοστιμα φαινονται Σοφια μου! Αχ και να ειχα μερικα τωρα…
Φιλια!

Reply
Sofia Sofeto 21/03/2013 - 21:32

Μαρίνα μου ευχαριστώ ,
τι λες να σου στείλω λίγα με κούριερ ή θα τα φάει ο μεταφορέας;
Μυρίζουν υπέροχα τα άτιμα!!!

Reply
Roula T. 21/03/2013 - 19:17

Είπα να κάνω μια βόλτα απο την μπλογκογειτονιά και με ξελιγώσατε!!!! :)))
Πολύ νόστιμα Σοφάκι μου

Reply
Sofia Sofeto 21/03/2013 - 21:33

Χμμμ!!!
Τα ίδια μας κάνεις κι εσύ Ρουλίτσα μου!!!
Φιλάκια!!!

Reply
sundayspoon 21/03/2013 - 19:27

Και τα αλμυρά μεθυσμένα εξίσου λαχταριστά με τα γλυκά! Μπορώ να φάω τη γέμιση με το κουτάλι και η ζύμη φαίνεται υπέροχη! Τέλεια!
Καλό βράδυ, Σοφάκι!

Reply
Sofia Sofeto 21/03/2013 - 21:34

…Με το κουτάλι ε;
Καλή η ιδέα σου!
Καλή νύχτα και σ’ ευχαριστώ πολύ!

Reply
Ely 21/03/2013 - 21:16

Υπέροχο! Πραγματικά, είσαι τόσο καλό αστέρι! Μια στοργική αγκαλιά και ένα φιλί!

Reply
Sofia Sofeto 21/03/2013 - 21:35

Να είσαι καλά και από εμένα έχεις μια ζεστή αγκαλιά και πολλά ευχαριστώ μέσα απ’την καρδιά μου!

Reply
lila georgiou 21/03/2013 - 21:48

σοφακι ειναι σαν κουρου τραγανη ζυμη με μυρψδατη γεμιση!φανταστικα!

Reply
Sofia Sofeto 21/03/2013 - 22:14

Γεια σου Λίλα μου!
όπως τα λες είναι!
Σ’ ευχαριστώ πολύ!

Reply
Ερμιόνη 21/03/2013 - 22:00

Μ’αρέσουν πολύ τα μεθυσμένα σου Σοφάκι!
Εύκολα και πολύ πολύ νόστιμα! Κι εγώ είμαι υπέρ του τυριού οπότε δεν θα άλλαζα τη γέμιση σου!
Φιλιά!

Reply
Sofia Sofeto 21/03/2013 - 22:15

Να είσαι καλά Ερμιόνη μου!
όντως είναι πολύ εύκολα και γρήγορα!

Reply
Penelope 22/03/2013 - 09:56

Έγραψα ένα σχόλιο, που κάπως, κάπου, ποιός ξέρει πως, το έχασα … βρε Σοφία!

Τέλος πάντων ξαναγράφω για να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ η ζύμη σου με όλα της τα μυρωδικά και έτσι όπως την διάβασα με το πρώτο σκέφτηκα να φτιάξω μερικά μεθυσμένα για να τα πάρω μαζί μας ως κολατσιό στο επερχόμενο mini ταξίδι των ημερών.
Τέλεια θα είναι καθώς θα τρώγονται πανεύκολα.

Σ’ ευχαριστώ πολύ για την ιδέα. Καλό 3ήμερο σας εύχομαι.

Reply
Sofia Sofeto 25/03/2013 - 23:43

Πηνελόπη γεια σου!
Κάτι γίνεται τελευταία με τα σχόλια…
Ελπίζω να είναι περαστικό.
Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή μου, ελπίζω να είσαι το ίδιο ενθουσιασμένη και όταν την δοκιμάσεις!
Καλή νύχτα σου !

Reply
Ketty Valenti 22/03/2013 - 16:34

Che bontà Cara amica e quanta raffinatezza in un solo piatto!
Z&C

Reply
Sofia Sofeto 25/03/2013 - 23:43

Ευχαριστώ πολύ!!!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Ερμιόνη Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!