Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ Σαλάχι στον φούρνο με πράσινες ψητές ντομάτες!

Σαλάχι στον φούρνο με πράσινες ψητές ντομάτες!

by sofia sofeto
17 σχόλια
 σαλαχι με πράσινες ντοματες 1
Για το αγαπημένο μου σαλάχι σας έχω ξαναγράψει.
Είναι απ’ τα ψάρια που με εμπνέουν και κάνω διάφορα πειράματα…
Αυτή την φορά ήθελα να φτιάξω ένα πιάτο που να έχει κάτι το διαφορετικό…
Πήγα που λέτε στον μανάβη μου 
και μου τράβηξαν την προσοχή  οι πράσινες ντομάτες του!
Απορημένη τον ρώτησα γιατί τις πουλάει πράσινες.
Μου απάντησε πως εδώ στο νησί ,
τις φτιάχνουν τηγανητές και είναι πολύ νόστιμες!
Όπως καταλαβαίνετε , μου μπήκαν αμέσως ιδέες…
Επέστρεψα σπίτι με σαλάχι στο ένα χέρι 
και πράσινες ντομάτες στο άλλο!
 
 
Υλικά :
 
4 κομμάτια σαλάχι
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του νερού λευκό ή ροζέ κρασί
1 πιπεριά Φλωρίνης 
αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη γραβιέρα Κρήτης με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 πράσινες άγουρες ντομάτες
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
χυμό από μισό λεμόνι .
 
σαλάχι με πράσινες ντομάτες
Αφού πλύνουμε καλά το σαλάχι ,
το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα πιο πολλά υγρά του.
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα του .
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το σκόρδο , το  ελαιόλαδο ,
την πιπεριά κομμένη στο μπλέντερ , 
το ξύδι και το κρασί.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν μεταξύ τους,
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στα κομμάτια του σαλαχιού .
Έπειτα βουτάμε μέσα στην μαρινάδα το σαλάχι και αφήνουμε εκεί όλα τα κομμάτια του 
για περίπου μία ώρα.
Εντομεταξύ έχουμε κόψει τις ντομάτες σε στρογγυλές φέτες.
Τις βάζουμε επίσης στην μαρινάδια μαζί με το σαλάχι.
 
Έχουμε ένα πυρίμαχο σκεύος που να χωράει άνετα τα κομμάτια του σαλαχιού.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια μας 
και τις ντομάτες.
Την μαρινάδα την ρίχνουμε μέσα στο σκεύος .
Το ταψάκι μας είναι έτοιμο για ψήσιμο,
πρώτα όμως θα προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς 
και σκεπάζουμε το ταψάκι μας με λαδόκολλα και μετά αλουμινόχαρτο,
προσπαθούμε να μην χάνει στο υγρά του στο ψήσιμο.
Το ψήνουμε σκεπασμένο για 20 λεπτά 
και στην συνέχεια αφαιρούμε την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο,
προσθέτουμε το τυρί πάνω στις ντομάτες
 και τον χυμό λεμονιού πάνω στο σαλάχι.

Πάλι μέσα στον φούρνο για να  15 λεπτά περίπου ,
όσο χρειάζεται δηλαδή για να ροδίσει το φαγητό μας
 και να λιώσει  το τυράκι μας.
Έτοιμο το φαγητό μας!
Καλοφάγωτο παιδιά!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

17 σχόλια

Ely 06/03/2013 - 17:26

Είστε ταλαντούχοι φίλος μου! Μια συνταγή νόστιμη και πρωτότυπη, υγιεινά και νόστιμα! Σας αγκαλιάσει με αγάπη, ένα φιλί επί της καρδιάς! <3 <3 🙂

Reply
Sofia Sofeto 07/03/2013 - 16:08

Ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ….

Reply
Selcouth 06/03/2013 - 18:20

Αχ αυτό το σαλάχι! Μαράζι θα μου μείνει, μέχρι να βρω και να δοκιμάσω! Μ’ έχεις βάλει στην περιέργεια! 😉 Όχι τίποτα άλλο, αλλά λιγουρεύομαι τις συνταγές σου χωρίς να ξέρω τη γεύση του! Χα,χα,χα!
Πολλά φιλιά Σοφία μου! Καλό βράδυ!

Reply
Sofia Sofeto 07/03/2013 - 16:11

Μου κάνει εντύπωση που δεν βρίσκεις, μήπως αν τους το ζητήσεις ως καλκάνι, είναι το άλλο του όνομα,
ρώτησε το ψαράδικο που αγοράζεις ψάρια.
Καλό απόγεύμα και πολλά φιλάκια!

Reply
Ξανθή 07/03/2013 - 07:28

Σοφία όταν κατέβω στην αγορά θα κάνω παραγγελία για σαλάχι με έχεις βάλει σε πειρασμό να δοκιμάσω τις συνταγές σου με αυτό.
Τις πράσινες ντομάτες τις έχω κάνει τηγανιτές και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι είναι μας άρεσαν πάρα πολύ.
Τώρα εδώ δεν έχει οπότε θα περιμένω….

Reply
Sofia Sofeto 07/03/2013 - 16:14

Πιστεύω να βρεις , είναι και οικονομικό ψάρι, εδώ στο νησί το παιρνω γύρω στα 7 – 8 ευρώ το κιλό.
Οι ντομάτες φαντάζομαι μόνο από κάποιον παραγωγό θα βρεις, δοκιμασέ τες ψητές με σκόρδο , λάδι και μπαλσάμικο .
Είναι το κάτι άλλό!!!

Reply
Loulou lolita 07/03/2013 - 10:32

Σαλαχι δεν εχω φάει ποτέ..Αν βρω θα αγορασω για να το δοκιμασω.. Πρασινες τηγανητες ντοματες κανει συχνα η θεια μου που τις εκανε στο χωριο και ετσι δοκιμασα κι εγω και ηταν πολυ γευστικες!
Ευχαριστω και για τις συμβουλες! Φιλια πολλα! καλη Τσικνοπεμπτη!

Reply
Sofia Sofeto 07/03/2013 - 16:17

Λουλού μου, φτιάξε τις ντομάτες ψητές με σκόρδο , λάδι και μπαλσάμικο και θα με θυμηθείς!
Υγιεινές και πολύ γευστικές!
Το σαλάχι είναι απ’ ότι κατάλαβα και από τα άλλα σχόλια δύσκολο να το βρείτε στην Αθήνα… για ψάξτο όμως!
Φιλάκια πολλά και σ’ευχαριστώ πολύ εγώ!

Reply
peps 07/03/2013 - 14:29

Mia fora exo faei salahi…..sti Paroikia!!!!!
Sa salata me kremmydaki kai maidano…..APAIXTO!!!!!
Teleio fainetai ……ti ora tha to servireis??????

Reply
Sofia Sofeto 07/03/2013 - 16:19

Δυστυχώς δεν υπάρχει πια ούτε κοκκαλάκι…η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να ροκανίζω και τα κοκκαλάκια του…σημαίνει κάτι αυτό ;;; ν’ανησυχώ;;
Φιλιά πολλά απ’το αγαπημένο σου νησί!!!

Reply
Ketty Valenti 07/03/2013 - 17:24

Gustosissimo piatto,comlimenti Cara ti abbraccio!
Z&C

Reply
Sofia Sofeto 10/03/2013 - 19:59

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Reply
Roula T. 07/03/2013 - 21:19

Γεια στα χεράκια σου κορίτσι μου!!!
Υπέροχη συνταγή.
Φιλιά

Reply
Sofia Sofeto 10/03/2013 - 20:00

Να είσαι καλά Ρούλα μου!
Καλή εβδομάδα!

Reply
Penelope 08/03/2013 - 08:41

Σαλάχι ε; Ένα από τα ψάρια που δεν έχω μαγειρέψει ποτέ.
Και τώρα που το βλέπω, μου έχεις εξάψει την “φαντασία” Σοφία μου.
Όσο για τις πράσινες τηγανιτές ντομάτες είναι σίγουρα εξαιρετικό μεζεδάκι, γιατί όχι και στον φούρνο λοιπόν…
Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι.

Reply
Sofia Sofeto 10/03/2013 - 20:02

Έλα Πηνελόπη μου,
φτιάξε το σαλάχι!
Καλά εκεί στην πρωτεύουσα κανείς δεν έχει φάει σαλάχι;;;
Δεν ξέρετε τι χάνετε…
Καλή εβδομάδα να έχεις!

Reply
Χρυση 21/07/2016 - 22:45

Σημερα εφτιαξα σαλαχι, στο σκευος , απλα με σκορδο κ λεμονι.
Την συνταγη σου την θαυμασα, δεν θα την σκεφτομουν με το τιποτα.
Συγχαρητηρια.
Υ.Γ. Επισης, χαρηκα πολυ που μοιραστηκα την αγαπη μου για το σαλαχι.
Ευχαριστω.
ΚΑΛΗ συνεχιση*

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!