Home ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Muffins με κρόκο Κοζάνης και μαστίχα Χίου,χωρίς ζάχαρη!

Muffins με κρόκο Κοζάνης και μαστίχα Χίου,χωρίς ζάχαρη!

by sofia sofeto
7 σχόλια
Γεια σας και πάλι φίλοι μου!
Σήμερα θα σας κεράσω ένα ωραίο και μυρωδάτο γλυκάκι.
Σαν φανατική οπαδός των μυρωδικών της Ελληνικής γης ,
αποφάσισα να φτιάξω μικρά κέικ ( Muffins ),
με μια ξεχωριστή γεύση, 
που προσωπικά αγαπώ πάρα πολύ.
Ο αγαπημένος κρόκος Κοζάνης
 ( δείτε λεπτομέρειες: http://www.safran.gr/news.asp ),
ένα σπάνιο μπαχαρικό με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες,
αλλά και μοναδικό άρωμα,
ιδανικό για ζαχαροπλαστική και μαγειρική!
Η υπέροχη και σπάνια μαστίχα Χίου,
( δείτε λεπτομέρειες : http://www.masticulture.com/about_chios/el/chios-mastic-gum.php ).
Τι να πει κανείς γι’ αυτό το προιόν;
Το μεθυστικό της άρωμα ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις…
Επίσης με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες,
μας χαρίζει όλη της την δύναμη 
μέσα από ένα μικρό δάκρυ που κυλάει απ’ το δέντρο,
δεν είναι καταπληκτικό ;

Υλικά:
 
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
1,5 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι του τσαγιού αριάνι 1,7 % λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική 95%
2 σταγόνες μαστιχέλαιο
μια πρέζα κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι του τσαγιού γεμάτο αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
καρύδια χοντροκομμένα
σταφίδες .
 
Ξεκινάμε ρίχνοντας σ’  ένα μπολ,
 το αριάνι , το ταχίνι και το ελαιόλαδο,
ανακατεύουμε καλά,
διαλύουμε μέσα στον χυμό πορτοκάλι την σόδα
 και την προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε ακόμα την στέβια και τα μυρωδικά μας ,
ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη ,
να διαλυθεί η στέβια.
Προσθέτουμε την βρώμη και το αλεύρι 
αφού πριν τα έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ
Συνεχίζουμε το πολύ καλό ανακάτεμα,
όταν το μείγμα μας είναι ομογενοποιημένο ,
ρίχνουμε και τα καρύδια με τις σταφίδες.
Τοποθετούμε χαρτάκια για Muffins στο ειδικό σκεύος 
και ρίχνουμε μέσα λίγη ποσότητα απ’ το μείγμα μας,
γύρω στις 3 κουταλιές της σούπας είναι καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ,
στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
μέχρι να φουσκώσουν και ροδίσουν.
Τα δοκίμασα σκέτα και ήταν εξαιρετικά,
ήταν το κάτι άλλο…
Η επιλογή είναι δική σας!
Καλή σας απόλαυση!



Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

7 σχόλια

Kamikaze 06/10/2012 - 08:49

Η γεύση τους πρέπει να είναι θεϊκή…τα σέβη μου.

Reply
Sofia Sofeto 06/10/2012 - 12:44

Ευχαρίστω πολύ για τα καλά σου λόγια ,
ελπίζω να τα δοκιμάσεις, είναι πανεύκολα και πολύ γρήγορα στην προετοιμασία τους, ιδανικά για ένα καλό πρωινό ή για ένα σνακ για την δουλειά!

Reply
Rozalia 08/10/2012 - 14:25

Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω τι είναι η αριάνη 1,7 λιπαρά, που αναφέρετε.Ευχαριστώ

Reply
Sofia Sofeto 08/10/2012 - 19:51

Γεια σου Rozalia, το αριάνι είναι κάτι μεταξύ γάλακτος και γιαουρτιού, κοινώς λέγεται και ξυνόγαλο, έχει χαμηλά λιπαρά και πολύ ωραία και δροσερή γεύση.
Δοκίμασε το , θα το βρείς στα super markets.
Εγώ ευχαριστώ για την επίσκεψη!

Reply
Ξανθή 06/03/2013 - 12:22

Θα τα κάνω τώρα με κράνμπερις!!

Reply
justwannafeel1995 04/10/2013 - 12:22

Τέλεια συνταγή, θα την επιχειρήσω σύντομα!! Και υπέροχο το μπλογκ σου, νομίζω ότι θα διαβάσω και κάθε υποσημείωση τώρα που σε βρήκα, χαχα 😛 Σ’ ευχαριστούμε για όλα 🙂
Να ‘χεις μια όμορφη μέρα!

Reply
Sofia Sofeto 05/10/2013 - 19:41

Ευχαριστω πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!
Εύχομαι να δοκιμάσεις τις συνταγές μου και να σου αρέσουν!
Πολλά φιλάκια!!!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Rozalia Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!