Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ Υπέροχα σουτζουκάκια χωρίς τηγάνισμα!

Υπέροχα σουτζουκάκια χωρίς τηγάνισμα!

by sofia sofeto
8 σχόλια
σουτζουκάκια 1 
Είχα πάρα πολύ καιρό να φάω σουτζουκάκια,
είναι ένα “μπελαλίδικο” φαγητό που δεν το φτιάχνουμε συχνά.
Άσε που είναι και ιδιαίτερα επιβαρυντικό για το στομάχι,
τηγάνισμα , λιπαρά, μπαχαρικά , σάλτσες…
Ναι , θα μου πείτε αλλά και τόσο νόστιμα…
Συμφωνώ και επαυξάνω!
Ας τα φτιάξουμε λοιπόν !
Το ίδιο γευστικά αλλά πιο ελαφριά,
μια δοκιμή θα σας πείσει!
 
Υλικά:
 
1 κιλό κιμά από άπαχο μοσχαρίσιο κρέας
4 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
1,5 – 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο ( κατά προτίμηση)
αλάτι και πιπέρι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό.
Για την σάλτσα:
4 ντομάτες ώριμες τριμμένες 
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
 αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
 χυμό από 1/2 λεμόνι 
στην άκρη του κουταλιού του γλυκού στέβια κρυσταλλική 95%
λίγο ελαιόλαδο
 
 Σε ένα μεγάλο μπολ,
 βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια 
και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Μόλις έχουν ανακατευτεί όλα καλά ,
αρχίζουμε να τα πλάθουμε,
στην αρχή στρογγυλά και μετά τα κάνουμε μακρόστενα.
κεμπάπ 1
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα
 και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Όταν δούμε πως έχουν ροδίσει ,
τα βγάζουμε και τα γυρίζουμε και απ’ την άλλη πλευρά.
κεμπάπ 2
Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει και την σάλτσα μας.
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά,
 εκτός απ’ το αλάτι , ελαιόλαδο , την στέβια και τον χυμό λεμονιού.
Βράζουμε με ανοιχτό καπάκι σε μέτρια φωτιά ,
μέχρι να εξατμιστούν τα πιο πολλά υγρά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμη,
 προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Εν το μεταξύ, έχουμε βάλει τα  σουτζουκάκια σ’ ένα πυρέξ ,
ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα 
και τα βάζουμε στον φούρνο για να πάρουν όλα μαζί μια βράση.
Τα σερβίρουμε μαζί με ρύζι,
προσωπικά προτιμώ το μπασμάτι ,
νομίζω πως ταιριάζουν πολύ!
Καλή μας όρεξη παιδιά!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

8 σχόλια

Συνταγούλα 15/09/2012 - 12:18

sofes skepseis, gia to na min apofevgoume agapimena mas piata, apla na parallasoume ton tropo pou ta mageirevoyme, oste na ksekovoume kamia parapano thermida!!!! sinexise tin kali doyleia, kalos se vrika!!!!!

Reply
Sofia Sofeto 15/09/2012 - 12:49

Έτσι είναι ακριβώς! Για όλα υπάρχουν λύσεις, φτανει να θέλει κάποιος και να μην έχει κολλημένα μυαλά. Με θέματα υγείας δεν παίζουμε και το φαγητό πρέπει να μας δίνει υγεία! Καλώς βρεθήκαμε!

Reply
Martha 15/09/2012 - 15:58

Χτες “ανακάλυψα”το σάιτ σου και σήμερα αγόρασα το φαγόπυρο και τους σπόρους chia.Είναι καταπληκτικοί!!Σκέπτομαι τους καρπούς της γης και την γνώση των αρχαίων λαών να τους προμηθεύονται.Ειδικά αυτοί οι λαοί του Μέξικο που μακρια απ την θάλασσα δεν “επαιρναν” τα Ω3 ..Κι όμως συτά τα σποράκια έχουν περισσότερο απ το Μουρουνέλαιο.Σ ευχαριστώ λοιπόν και για τις υπέροχες συνταγές σου Θα τις κάνω όλες σιγά-σιγά.

Reply
Sofia Sofeto 15/09/2012 - 17:33

Καλώς όρισες Μάρθα στην παρέα μας!
Χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές μου,
οι σπόροι chia είναι πολύ καλοί ,
με τον καιρό θα δεις την διαφορά στον οργανισμό σου, εμένα μ’έχουν βοηθήσει πολύ.
Και το φαγόπυρο είναι επίσης πολύ καλό,
περιμένω τις εντυπώσεις σου αφού φτιάξεις κάποια συνταγή, για μένα είναι πολύ σημαντική η κριτική γιατί με βοηθάει να γίνομαι καλύτερη,
καλό σου βράδύ!

Reply
Irma 15/09/2012 - 17:35

Καλησπέρα Σοφία! Τα σουτζουκάκια τα έχω προγραμματίσει για την ερχόμενη εβδομάδα. Οπότε λέω να δοκιμάσω τη δική σου συνταγή μπας και γλυτώσω καμιά θερμίδα! Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

Reply
Sofia Sofeto 15/09/2012 - 20:24

Καλή επιτυχία εύχομαι! Περιμένω τις εντυπώσεις σου, καληνύχτα και καλό ξημέρωμα!

Reply
Ρένα Μεντάκη 17/09/2012 - 06:40

Χρόνια σου Πολλά! Με υγεία και πάντα με τις ωραίες σου συνταγές!!

Reply
Sofia Sofeto 17/09/2012 - 13:58

Σε ευχαριστώ πολύ Ρένα μου!
Σου εύχομαι υγεία και επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!