Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Πατάτες με πορτοκάλι,ταχίνι , λουίζα και βολάκι Άνδρου!

Πατάτες με πορτοκάλι,ταχίνι , λουίζα και βολάκι Άνδρου!

by sofia sofeto
11 Σχόλια

 
Εμείς οι Κυκλαδίτες έχουμε παράδοση στα τυροκομικά.
Επέλεξα ένα τυράκι πολύ ιδιαίτερο για να σας παρουσιάσω.
Το βολάκι είναι ένα ημίσκληρο πικάντικο τυρί με γεμάτη γεύση.
Δοκιμάζοντας το σκέτο εντυπωσιάστηκα !
Σκέφτηκα πως δεν πρέπει να το επεξεργαστώ πολύ στην συνταγή μου ,
δεν ήθελα να καλύψω την γεύση του με κάτι άλλο…
 
 
Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να το προσθέσω πάνω σε κάποιο φαγητό 
που ναι μεν θα πρόσθετε την γεύση του στο σύνολο,
αλλά θα κρατούσε και τον δικό του χαρακτήρα .
 
Πήρα λοιπόν τα υλικά μου και ξεκίνησα …
 
Πατάτες σαν τηγανητές … αλλά όχι στο τηγάνι!
Τραγανές , νόστιμες , λαχταριστές!
Οι αγαπημένες όλων μας πατατούλες,
 μπορούν να γίνουν μια υγιεινή πια συνήθεια!
Ελάτε μαζί μου να δείτε πως…
Υλικά για 4 άτομα :
450 γρ. καθαρισμένες πατάτες
αλάτι 
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού ταχίνι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη τριμμένη λουίζα
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο βολάκι Άνδρου .
016
 
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες , 
τις κόβουμε και τις αφήνουμε για λίγο 
να στραγγίσουν απ’ τα υγρά τους σε ένα σουρωτό.
Σ ΄ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το ταχίνι με το ελαιόλαδο,
το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι .
Μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες 
και από πάνω προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε.
Ανακατεύουμε καλά αφού  προσθέσουμε και την Λουΐζα.
Φροντίζουμε να πάρουν όλες οι πατάτες πάνω τους την σάλτσα μας.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς ,
σε μια λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τις πατάτες μας
φροντίζοντας να μην τις στριμώξουμε αλλά να έχουν χώρο να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ανάβουμε τον φούρνο στην λειτουργία του αέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν
 και να γίνουν όσο τραγανές θέλουμε.
Τις σερβίρουμε με το τριμμένο μας βολάκι
και τις απογειώνουμε ακόμα πιο πολύ!
Αυτό το τυρί είναι ιδανικό γι’ αυτές τις αρωματικές πατατούλες,
καθώς λιώνει από πάνω τους οι γεύσεις δένουν μεταξύ τους εκπληκτικά!
Όταν τις δοκιμάσετε θα το νιώσετε!
Καλή σας απόλαυση!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

11 Σχόλια

Χαρα Κοκκινιδου 19/05/2014 - 15:09

Και γω ετσι τις κανω !! Βγαινουν τελειες, ομως εγω βαζω μονο ελαιολαδο και μπαχαρικα.Θα τις δοκιμασω και με την σαλτσουλα σου!! Φαινονται τελειες και αν τις βαλεις για 30 λεπτα σε νερο με λιγο μηλοξυδο στο ψυγειο γινονται πιο τραγανες!! (Αφου τις στραγγιξεις πολυ καλα) Εισαι προτυπο για μενα και μαρεσουν πολυ ολες οι συνταγες που ανεβαζεις!!! 🙂 🙂

Reply
Sofia Sofeto 19/05/2014 - 15:55

Πολύ ενδιαφέρον το κόλπο με το μηλόξυδο που λες Χαρά μου, θα το δοκιμάσω πολύ σύντομα! Να είσαι καλά και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λογια!!!
Πολλά φιλάκια!!!

Reply
Ξανθή 19/05/2014 - 19:27

Σοφία έχω καθιερώσει τις πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές με μπαχαρικά. Πολύ ωραία και αυτή η πρόταση.
Και τώρα να σου πω το παράπονο μου σχετικά με την έκθεση, βρήκα ενδιαφέροντα προϊόντα από μακρινές περιοχές ρώτησα που θα τα βρίσκω στη συνέχεια και η απογοήτευση ήρθε σήμερα ψάχνοντας κάποια εκεί που μου είπαν. Ιδέα δεν είχαν για την ύπαρξη τους. και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει δυστυχώς. Πολλά φιλιά

Reply
Sofia Sofeto 19/05/2014 - 21:10

Καταλαβαίνω Ξανθή …
Δεν έχω ψάξει είναι η αλήθεια για να τα βρω στα μαγαζιά ακόμα…
Το τυρί που παρουσίασα στην ανάρτηση μου το έχω βρει σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, κρίμα είναι παντως να μην μπορούμε να βρούμε εύκολα τόσα υπέροχα Ελληνικά προιόντα , μακάρι κάτι ν’ αλλάξει στο μέλλον…

Reply
Ερμιόνη 19/05/2014 - 19:34

Ωραίο φαγάκι!
Εύκολο και απλό αλλά αρωματικό και ιδιαίτερο.
Το συγκεκριμένο τυράκι δεν έχει τύχει να το δοκιμάσω, αλλά η περιγραφή σου με ιντριγκάρει!
Φιλιά

Reply
Sofia Sofeto 19/05/2014 - 21:11

Γεια σου Ερμιόνη μου!
Είναι εξαιρετικό τυρί όπως και τα υπόλοιπα της ίδιας εταιρίας που έχω δοκιμάσει, αξίζει να τα αναζητήσεις!

Reply
- spoonstories- 19/05/2014 - 19:34

Σοφάκι μου εξαιρετικές οι πατάτες σου. Το τυρί αυτό δεν το γνωρίζω αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω!Σε φιλώ γλυκά.

Reply
Sofia Sofeto 19/05/2014 - 21:14

Καλησπέρα καλή μου,
αξίζει να το δοκιμάσεις, είναι γευστικότατο!
να είσαι καλά σ’ ευχαριστώ πολύ!!!

Reply
κορδονέτο 19/05/2014 - 20:26

Πεντανόστιμες θα’ναι οι πατατούλες με τόσο ωραία υλικά!
Καλό βράδυ!

Reply
Sofia Sofeto 19/05/2014 - 21:15

Ναι πραγματικά έτσι είναι!
Με απλά υλικά γίνονται θαύματα!
Καλή σου νύχτα!

Reply
Eleanna Giannopoulou 23/05/2014 - 22:03

Σοφάκι, τέλεια συνταγή! Ομολογουμένως μέχρι λεμόνι έχω βάλει σε πατάτες, πορτοκάλι ακόμα όχι, μου κίνησε την περιέργεια τώρα η συνταγή σου 😉 Πρώτη φορά ακούω και για το Βολάκι! Ελπίζω να το βρω στη γειτονιά μου γιατί θέλω πολύ να το δοκιμάσω. Φιλάκια, καλό βράδυ!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Eleanna Giannopoulou Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More