Home ΚΡΕΑΣ Xoιρινές μπριζόλες με ολόκληρες πατάτες και πικάντικη ,ελαφριά σάλτσα .

Xoιρινές μπριζόλες με ολόκληρες πατάτες και πικάντικη ,ελαφριά σάλτσα .

by sofia sofeto
2 σχόλια
Σήμερα ήθελα κάτι γρήγορο αλλά όχι πρόχειρο…
Πήγα στο κρεοπωλείο,
είδα ωραίες χοιρινές μπριζόλες κόντρα.
“Αυτό θα κάνω”  σκέφτηκα
και ιδού το αποτέλεσμα!
Υλικά :
Για τις μπριζόλες.
•4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα ,
( μην πάρετε λαιμού γιατί έχουν πολλά λιπαρά).
•4 σκελίδες σκόρδου
•πιπέρι και αλάτι
•ρίγανη ξερή
•κάρυ σε σκόνη
•1 ποτηράκι λευκό κρασί
•λίγο ελαιόλαδο
•χυμό από 1 λεμόνι .
 Για τις πατάτες.
•10 μικρές πατάτες,
ολόκληρες με την φλούδα τους,
καλά πλυμένες.
Για την πικάντικη , ελαφριά σάλτσα.
•100 γρ. ανθότυρο
•2 κ.γ ταχίνι
•αλάτι και πιπέρι
•λίγο κάρυ σε σκόνη
•1/2 ποτηράκι, λευκό κρασί
•2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
•τον ζωμό από τις μπριζόλες
•λίγη ξερή ρίγανη
•χυμό από 1/2 λεμόνι.
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες
και αφαιρούμε με το μαχαίρι
τα λιπαρά σημεία τους.
Τις βάζουμε μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι
και ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι,πιπέρι,
ρίγανη,κάρυ και στις δύο πλευρές τους.
Μόλις ασπρίσουν και απ’ τις δύο πλευρές τους,
τις σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε για 5 λεπτά να φύγει το οινόπνευμα
 και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και
αφήνουμε να σιγοψηθούν.
Όταν δούμε πως είναι σχεδόν έτοιμες
τους αφαιρούμε τον ζωμό.
Τις αφήνουμε στο τηγάνι,
προσθέτουμε το ελαιόλαδο
 και το χυμό του λεμονιού.
Αφήνουμε για 5 λεπτά και
αποσύρουμε απ’ την φωτιά.
Ταυτόχρονα με τις μπριζόλες
έχουμε ετοιμάσει τις πατάτες
ή μπορούμε να τις ετοιμάσουμε
 απ’το προηγούμενο βράδυ.
Αφού τις πλύνουμε καλά,
τις σκουπίζουμε με ένα χαρτί κουζίνας.
Τις τοποθετούμε σ’ ένα άλλο
τηγάνι αντικολλητικό.
Τις σκεπάζουμε με το καπάκι
και ανάβουμε την φωτιά
σε μεσαία θερμοκρασία.
Όταν δούμε πως ζεστάθηκε καλά το τηγάνι,
χαμηλώνουμε την φωτιά
και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε να σιγοψηθούν με τα υγρά τους.

Τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά
και τις αφήνουμε μέχρι να τις τρυπίσουμε
μ’ ένα πιρούνι για να δούμε
πως έχουν μαλακώσει εσωτερικά,
τότε είναι έτοιμες.
Την σάλτσα μας τώρα.
Έχουμε βάλει μέσα στο μούλτι
όλα τα υλικά μας
και τα κτυπάμε μέχρι να γίνουν
μια λεία κρέμα.
Στην συνέχεια  την ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι
που ψήσαμε τις μπριζόλες
και την βράζουμε ελαφρώς για 2 λεπτά,
ώστε να δέσουν τα υλικά.
Αυτό ήταν !
Τώρα μπορείτε να το σερβίρετε!
Καλή σας όρεξη!!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

2 σχόλια

Ουράνιο Τόξο 21/06/2013 - 18:13

Το εφτιαξα σημερα το μεσημερι και πραγματικα ευχαριστηθηκα τοσο τη διαδικασια οσο και το αποτελεσμα φυσικα! Σε ευχαριστω πολύ για τις καταπληκτικες συνταγες σου!!!

Reply
Sofia Sofeto 21/06/2013 - 20:59

Να είσαι καλά αγαπημένη μου φίλη, εύχομαι να απολαμβάνεις κάθε στιγμή της ζωής σου!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Sofia Sofeto Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!