Home VeganVegan Πάστα πιπεριάς φλωρίνης.

Πάστα πιπεριάς φλωρίνης.

by sofia sofeto
13 Σχόλια
035

Συνταγή , κείμενο , φωτογραφία , food styling :

Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).

Αυτή η συνταγή είναι ένας γευστικός θησαυρός!
Ο λόγος είναι ότι , εκτός από την καταπληκτική του γεύση
έχει συμμετοχή σε πάρα πολλές συνταγές μου,
που τους δίνει μια ιδιαίτερη γεύση!
Η πάστα αυτή , είναι έμπνευση της μητέρας μου, και την ευχαριστώ!

 

079

 

Υλικά:

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης

4 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες

2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά

1/2 ματσάκι μαϊντανό

2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

1 σφηνάκι ξύδι

1 κουταλιά της σούπας ταχίνι

4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

 

063

Πλένουμε καλά τις πιπεριές μας και αφαιρούμε τα σπόρια,

τις κόβουμε κομματάκια και τις πολτοποιούμε στο μούλτι

μαζί με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Προσθέτουμε το σκόρδο , την πάπρικα και το πιπέρι.

Τα ρίχνουμε όλα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε σε μεσαία θερμοκρασία το μάτι,

σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του μείγματος μας.

Στο τέλος σβήνουμε με το ξύδι και  προσθέτουμε το αλάτι ,το ταχίνι και το ελαιόλαδο.

Βράζουμε για πέντε λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά.

Έχουμε αποστειρώσει γυάλινα βαζάκια και τα γεμίζουμε με το πατέ μας.

Τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα,

τα αφήνουμε έτσι να κρυώσουν και με τον τρόπο αυτόν κλείνουν αεροστεγώς.

Τα βάζουμε στο ψυγείο και να είστε σίγουροι πως δεν θα μείνουν για πολύ εκεί!

 

Δείτε την συνταγή με πλήρη διατροφική ανάλυση στο βίντεο που ακολουθεί!!!

Κάντε την δωρεάν εγγραφή σας στο κανάλι μου στο YouTube

για να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

13 Σχόλια

peps 23/02/2013 - 14:25

Πολύ ωραία ιδέα και με τη προσθήκη του ταχινιού θα είναι πολύ ιδιαίτερη σάλτσα!!

Reply
Sofia Sofeto 23/02/2013 - 20:49

Όπου και να την προσθέσεις κάνει θαύματα!!!

Reply
Φιλέτα σαρδέλας σε ρολό με αμπελόφυλλα , γεμιστό με φακές και κινόα. 07/12/2014 - 01:06

[…] 90 γρ. φακές χοντρές 50 γρ. κινόα 130 γρ. νερό 80 γρ. χυμό ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένο 1 κουταλιά της σούπας πατέ πιπεριάς Φλωρίνης […]

Reply
Ψητό κουνουπίδι πάνω σε κόκκινες φακές και ρύζι | Συνταγές της Ασπρούλας 30/12/2014 - 12:33

[…] κομμένο σε μικρούς κύβους1 μεγάλη κουταλιά σπιτικό πατέ πιπεριάς ΦλωρίνηςΑλάτι και πιπέρι1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο600ml  ζωμό […]

Reply
Πίτσα με βάση από φάβα Σαντορίνης , κρεμμύδια , παστουρμά , σουτζούκι και γραβιέρα Κρήτης. 03/02/2015 - 21:46

[…] 2 κουταλάκια του γλυκού πατέ πιπεριάς Φλωρίνης […]

Reply
Φρέσκα ραβιόλια ζέας με goji berries και κρεμώδες σάλτσα blue cheese με καπνιστό σολομό. Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 12/12/2016 - 01:41

[…] λευκό ξηρό κρασί 15 γρ. goji berries 285 γρ. αλεύρι ζέας 30 γρ. παστά πιπεριάς Φλωρίνης 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλάϊων 1 πρέζα […]

Reply
Μίνα Κατεργάρη 01/07/2017 - 19:38

Επίσης υπέροχη συνταγή!!

Reply
1η Οκτωβρίου. Καλό Μήνα! – Angela's Kitchen Diary 02/10/2017 - 01:36

[…] αφού είναι ζεστό.. αλέιψτε το με αυτό το πατέ Πιπεριάς Φλωρίνης !Πρέπει να το δοκιμάσετε… είναι πεντανόστιμο και […]

Reply
StellaMilona 24/10/2017 - 21:53

Ειμαι σιγουρη οτι θα εχει θαυμασια γευση,Εκεινο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι πρεπει να μπει στο ψυγειο αφου βραζει και μπαινει σε αποστειρωμενα βαζα

Reply
sofia sofeto 27/10/2017 - 15:47

Προτείνω την συντήρηση στο ψυγείο , ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Ο λόγος είναι πως αν δεν έχει κλείσει καλά , αερωστεγώς το βαζάκι υπάρχει περίπτωση να χαλάσει η πάστα. Επειδή έχει συμβεί σε κάποιες φίλες , καλό είναι να το προσέξουμε.

Reply
Ταρτάκια ολικής αλέσεως και βρώμης, τραγανά με πικάντικη κρέμα τυριού. 09/11/2019 - 17:01

[…] ξύδι •15 γρ. ελαιόλαδο •1 τσιμπιά πιπέρι καγιέν •1 κ.σ πάστα πιπεριάς Φλωρίνης  •1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Διατροφική ανάλυση της […]

Reply

Γράψτε απάντηση στο StellaMilona Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More