Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Αλμυρά σου ολικής αλέσεως , με δύο γεύσεις γέμισης.

Αλμυρά σου ολικής αλέσεως , με δύο γεύσεις γέμισης.

by sofia sofeto
22 Σχόλια
 
Πρωτομηνιά σήμερα και σας εύχομαι καλό μήνα!
Ο Μάρτης είναι περίεργος μήνας, 
Μάρτης γδάρτης λέγανε οι παλαιοί…
Σήμερα λοιπόν σκέφτηκα να κεράσω ένα ωραίο μεζεδάκι!
Τα αγαπημένα “σουδάκια”,
αλλά αυτή την φορά αλμυρά.
Ίσως κάποιοι να  θυμάστε λίγο πριν τα Χριστούγεννα που είχα αναρτήσει το
Από τότε βέβαια , έχω ξαναφτιάξει αλλά πάντα  γλυκά,
τώρα ήρθε η ώρα του “σου”  με αλμυρή γέμιση 
και όχι μία ,
αλλά δύο!

Υλικά:

Για τα “σου”:

65 γρ. ελαιόλαδο
175 γρ. νερό
1/3 κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
1/3 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
μια πρέζα αλάτι
50 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μικρά αυγά ή 2 μεσαία.
 

Για την γέμιση με τυρί και δυόσμο:

100 γρ. φέτα ή κατσικίσιο λευκό τυρί
100 γρ. ανθότυρο
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
1/2 κουταλάκι του γλυκού  ξερός δυόσμος
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2  κουταλιά της σούπας ξίδι
10 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα.
 

Για την γέμιση με πατέ πιπεριάς και παστουρμά:

100 γρ. φέτα ή κατσικίσιο λευκό τυρί
100 γρ. ανθότυρο
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας Πατέ πιπεριάς Φλωρίνης.
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2  κουταλιά της σούπας ξίδι
4 φέτες από τον αγαπημένο μου παστουρμά ,
 
 
 
 
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση το νερό με το ελαιόλαδο.
Μόλις δούμε να κοχλάζουν προσθέτουμε το καρδάμωμο , το τζίντζερ και το αλάτι,
ρίχνουμε τα άλευρα,
 όλα μαζί και ανακατεύουμε καλά ,
 μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα
 και να μαζεύεται σε μια μπαλίτσα. 
 Αποσύρουμε απ ‘ την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τ’ αυγά
 και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε πολύ καλά ,
μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένας ωραιότατος σφικτός χυλός.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα
 και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο απ’ το μείγμα
 και με την βοήθεια ενός άλλου σπρώχνουμε για να πέσει στην λαδόκολλα.
Μην σας τρομάζει το ακανόνιστο σχήμα τους,
με το ψήσιμο θα φουσκώσουν και θα έρθουν στα ίσα τους!
Έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς Κελσίου  και ψήνουμε στις αντιστάσεις ,
όταν δούμε πως έχουν φουσκώσει και ροδοψηθεί ,
τότε είναι έτοιμα!
Για να φτιάξουμε τώρα την γέμιση με τον δυόσμο,
βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από τα φιστίκια.
Κτυπάμε να γίνουν μια σφικτή κρέμα,
προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε ,
η γέμιση μας είναι έτοιμη!
Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για την δεύτερη γέμιση,
κτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από τον παστουρμά,
τον οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη προσθέτουμε και τον παστουρμά.
Γεμίζουμε τα “σου” αφού τα χαράξουμε με ένα μαχαίρι,
 ώστε να χωράει το κουταλάκι με την γέμιση .
 
Προσωπικά μου αρέσουν πολύ και οι δύο ,
έτσι τα μισά ήταν με δύοσμο 
και τα υπόλοιπα με παστουρμά!
 
Σας εύχομαι να τα απολαύσετε!
 
 

 

 Τα “Σου”.

Υδατάνθρακες: 24,8 / 100 γρ.

Λιπαρά: 21,7 / 100 γρ.

Δείτε το νέο βίντεο του Sofeto.gr !!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

22 Σχόλια

Ξανθή 01/03/2013 - 11:04

Ωραία αρμυρή ιδέα παίρνω αυτά με το δυόσμο!!
Καλό μήνα!

Reply
Sofia Sofeto 01/03/2013 - 22:26

Καλό μήνα Ξανθή και καλή δύναμη!

Reply
Ely 01/03/2013 - 11:47

Πρόκειται για μια αληθινή απόλαυση! Λουλούδι μου, συγχαρητήρια. Καλή αρχή Μάρτιο με αγάπη! Φιλιά και μια αγκαλιά! <3 <3 🙂

Reply
Sofia Sofeto 01/03/2013 - 22:27

Με κάνεις πολύ χαρούμενη με τα λόγια σου, σ’ ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη!

Reply
ΕΛΕΝΑ 01/03/2013 - 15:19

Λαχταριστά και πεντανόστιμα φαίνονται, μ’ αρέσουν και οι δύο γεμίσεις!!
Καλό και όμορφο μήνα!!!

Reply
Sofia Sofeto 01/03/2013 - 22:28

Γεια σου Έλενα μου!
Καλό μήνα σου εύχομαι!

Reply
Ερμιόνη 01/03/2013 - 15:35

Τι υπέροχη ιδέα!
Θα είναι πολύ όμορφα σε έναν μπουφέ!
Η γέμιση με το κατσικίσιο τυράκι με ενθουσίασε!
Πολλά φιλιά και καλό μήνα Σοφάκι!

Reply
Sofia Sofeto 01/03/2013 - 22:29

Κι εμένα μου αρέσει πολύ το κατσικίσιο,
Καλό μήνα και πολλά φιλάκια στα παιδάκια σου!

Reply
Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) 01/03/2013 - 16:04

Καλό μήνα Σοφία μου!
Οι φωτογραφίες σου με έκαναν να μου τρέχουν τα σάλια!!!έτσι όπως σπάει το σουδάκι και σκάει μύτη από μέσα το τυρί….!!!!Αχ!Τέλεια ιδέα!

Reply
Sofia Sofeto 01/03/2013 - 22:30

…Και η περιγραφή σου επίσης !!!
Καλό σου μήνα Γεωργία μου!

Reply
Marie-Anne 01/03/2013 - 20:33

Υπέροχα και λαχταριστά τα σουδάκια σου Σοφία!!!
Καλό μήνα σου εύχομαι και καλό Σαββατοκύριακο!

Reply
Sofia Sofeto 01/03/2013 - 22:32

Ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι καλό μήνα και καλές δημιουργίες!

Reply
lila georgiou 01/03/2013 - 21:17

καλα βρε κοριτσι μου εσυ, με εκπλησσεις καθε φορα!πολυ ωραιες γευσεις και υγιεινες για ακομα μα φορα!

Reply
Sofia Sofeto 01/03/2013 - 22:34

Ευχαριστώ πολύ Λίλα μου, πότε θα τις δοκιμάσεις;;;
Καλό μήνα και πολλά φιλάκια στα όμορφα Τρίκαλα!!!

Reply
Ketty Valenti 02/03/2013 - 17:24

Ma che deliziosi,li assaggerei volentieri,brava.
ho qualche prroblema a visionare il tuo blog in Italiano e vorrei lasciarti i commenti in greco,visto che visualizzo i tuoi commenti in Italiano nel mio blog,mi indicheresti come fare se lo sai? Grazie
baci e buona Domenica.
Z&C

Reply
Sofia Sofeto 02/03/2013 - 17:44

Grazie per la visita, spero di lithei il problema presto, tanti baci!

Reply
sundayspoon 03/03/2013 - 08:53

Από τη μια τα λευκά τυριά με τα μυρωδικά και τα φυστίκια Αιγίνης και από την άλλη η πικάντικη γέμιση με τον παστουρμά, πώς να διαλέξει κανείς…; Είναι υπέροχα και τα δύο! Σε βρίσκω πολύ ευρηματική για άλλη μια φορά, Σοφάκι!
Φιλάκια!

Reply
Sofia Sofeto 03/03/2013 - 14:09

Γεια σου Αναστασία μου!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια,
θα σου έλεγα να δοκιμάσεις κι απ’τα δύο , γιατί όντως είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις!
Φιλάκια πολλά !!!

Reply
Demi 03/03/2013 - 09:46

ΜΜΜΜΜ!!!Τέλεια φαίνονται και φαντάζομαι ποσο γευστικά θα είναι …απο τα υλικά τους!!!μπράβο ξαδερφούλα!!!! Καλό μήνα!!!
προχθες βολτάραμε με την μικρη στη γειτονια και μαζεψαμε ανεμώνες και Μαη….σημερα ειχει τον γνωστο αερα…..
Με το καλό ναρθείτε!!!!

Reply
Sofia Sofeto 03/03/2013 - 14:10

…θα τα πούμε σύντομα!!!

Reply
Roula T. 03/03/2013 - 22:12

Υπέροχη ιδέα, μπράβο Σοφάκι μου!!!

Reply
Σοφία 04/03/2013 - 06:48

Συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές και το τόσο
όμορφο blog σου, την καλημέρα μου σου στέλνω !

Reply

Γράψτε απάντηση στο Ketty Valenti Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More