5,K
Σήμερα ήμουν τυχερή !
Πήγα στο super market και είδα φρεσκότατα βατόμουρα!
Λίγο ακριβούτσικα βέβαια ( 4 ευρώ τα 150 γρ…)
Τα πήρα τελικά και σκέφτηκα να τα συνδυάσω με σύκα ,
ένα φρούτο που μ’ αρέσει πάρα πολύ και νομίζω πως η παντρειά τους θα είναι ταιριαστή.
Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και τα δύο φρουτάκια μας θα κάνουν μια μαρμελάδα μμμμμ….
Μπουκιά και συχώριο!
Υλικά:
150 γρ. βατόμουρα
4 σύκα μεσαίου μεγέθους
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
2 κουταλάκια του γλυκού στέβια κρυσταλλική
(με αναλογία με την ζάχαρη 1:5)
1/3 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.
Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε κομματάκια ,
πλένουμε τα βατόμουρα μέσα σε ένα σουρωτό,
τα ρίχνουμε ολόκληρα μέσα σε μια κατσαρόλα,
προσθέτουμε τα σύκα και το νερό.
Ανάβουμε την φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το αγάρ αγάρ
και ανακατεύουμε με προσοχή για να μην τα λιώσουμε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά ακόμα,
αποσύρουμε απ’ την φωτιά
και προσθέτουμε την στέβια και τον χυμό του λεμονιού,
ένα ακόμα ανακάτεμα και είμαστε έτοιμοι.
Είναι μια μαρμελάδα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές,
προσωπικά την τρώω και σκέτη με το κουτάλι,
αλλά και με το γιαουρτάκι μου δεν λέω όχι!
Καλοφάγωτη παιδιά!
2 σχόλια
” Είναι μια μαρμελάδα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές,
προσωπικά την τρώω και σκέτη με το κουτάλι,
αλλά και με το γιαουρτάκι μου δεν λέω όχι!”
Ασπάζομαι απόλυτα το παραπάνω!Εγώ βάζω και το δάχτυλο μέσα και δοκιμάζω ….. 😛
Καλή συνέχεια
Μ’ αρέσει ο αυθορμητισμός σου! Σαν τα μικρά παιδιά που δεν μπορούν κρατηθούν για να δοκιμάσουν την λιχουδιά !