Home VeganVegan Μαρμελάδα βατόμουρο και σύκο , χωρίς ζάχαρη.

Μαρμελάδα βατόμουρο και σύκο , χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
2 σχόλια
 μαρμελάδα βατόμουρο σύκο 1
Σήμερα ήμουν τυχερή !
Πήγα στο super market και είδα φρεσκότατα βατόμουρα!
Λίγο ακριβούτσικα βέβαια ( 4 ευρώ τα 150 γρ…)
Τα πήρα τελικά και σκέφτηκα να τα συνδυάσω με σύκα ,
ένα φρούτο που μ’ αρέσει πάρα πολύ και νομίζω πως η παντρειά τους θα είναι ταιριαστή.
Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και τα δύο φρουτάκια μας θα κάνουν μια μαρμελάδα μμμμμ….
Μπουκιά και συχώριο!
 
Υλικά:
 
150 γρ. βατόμουρα
4 σύκα μεσαίου μεγέθους
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
2 κουταλάκια του γλυκού στέβια  κρυσταλλική
(με αναλογία με την ζάχαρη 1:5)
1/3 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.
 
Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε  κομματάκια ,
πλένουμε τα βατόμουρα μέσα σε ένα σουρωτό,
τα ρίχνουμε ολόκληρα μέσα σε μια κατσαρόλα,
προσθέτουμε  τα σύκα και το νερό.
Ανάβουμε την φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το αγάρ αγάρ
 και ανακατεύουμε με προσοχή για να μην τα λιώσουμε.
 μαρμελάδα βατόμουρο σύκο 2
 Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά ακόμα,
αποσύρουμε απ’ την φωτιά
 και προσθέτουμε την στέβια και τον χυμό του λεμονιού,
ένα ακόμα ανακάτεμα και είμαστε έτοιμοι.
μαρμελάδα βατόμουρο σύκο3
Είναι μια μαρμελάδα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές,
προσωπικά την τρώω και σκέτη με το κουτάλι,
αλλά και με το γιαουρτάκι μου δεν λέω όχι!
Καλοφάγωτη παιδιά!
μαρμελάδα βατόμουρο σύκο4

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

2 σχόλια

Kamikaze 10/10/2012 - 20:50

” Είναι μια μαρμελάδα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές,
προσωπικά την τρώω και σκέτη με το κουτάλι,
αλλά και με το γιαουρτάκι μου δεν λέω όχι!”
Ασπάζομαι απόλυτα το παραπάνω!Εγώ βάζω και το δάχτυλο μέσα και δοκιμάζω ….. 😛
Καλή συνέχεια

Reply
Sofia Sofeto 10/10/2012 - 22:08

Μ’ αρέσει ο αυθορμητισμός σου! Σαν τα μικρά παιδιά που δεν μπορούν κρατηθούν για να δοκιμάσουν την λιχουδιά !

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!