Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Δίχρωμα αλμυρά muffins με κεφίρ και ανθότυρο.

Δίχρωμα αλμυρά muffins με κεφίρ και ανθότυρο.

by sofia sofeto
43 σχόλια
 Muffins λοιπόν για σήμερα!
Αλμυρά και δίχρωμα.
Ένα πολύ νόστιμο σνακ με χαμηλά λιπαρά ,
μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε 
δίχως να μας φορτώνει περιττές θερμίδες!
 

Υλικά:

 
300 γρ. ανθότυρο
290 γρ. κεφίρ ( δείτε την συνταγή του εδώ)
2 αυγά
1 μεγάλο πράσο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ξερός τριμμένος δυόσμος
100 γρ. νιφάδες βρώμης
100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1,5 κουταλιά της σούπας χαρουπάλευρο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη γραβιέρα Κρήτης με χαμηλά λιπαρά
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα.
 
Πλένουμε και καθαρίζουμε το πράσο,
το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Μέσα στο μπλέντερ βάζουμε το ανθότυρο με το κεφίρ,
 τα κτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα .
Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα ,
τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το μείγμα κεφίρ και ανθότυρου,
ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τα αυγά.
Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο,  το πράσο , το αλατοπίπερο, και τον δυόσμο .
Ανακατεύουμε καλά .
Σε ένα άλλο μπολάκι ενώνουμε την βρώμη με το αλεύρι ολικής
 και το μπέικιν πάουντερ.
Τα ρίχνουμε μέσα στο μεγάλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά μας,
 ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Το μείγμα μας τώρα θα το χωρίσουμε στην μέση ,
στο ένα μέρος της θα προσθέσουμε το χαρουπάλευρο.
Θα ανακατεύσουμε πολύ καλά να διαλυθεί .

Στις βάσεις που ψήνουμε τα muffins ,
θα κόψουμε και θα τοποθετήσουμε μικρά τετράγωνα κομματάκια λαδόκολλας,
έτσι να μην κολλήσουν στο σκεύος μας
 και φυσικά να μην έρθουν σε επαφή με το “αντικολληκικό” υλικό,
 που συνήθως είναι αμφιλεγόμενης ποιότητας
 και δεν μας κάνει καλό στην υγεία μας…

Με ένα κουτάλι της σούπας θα βάλουμε 1 κουταλιά από το πρώτο μείγμα
και 1 κουταλιά από το μείγμα με το χαρουπάλευρο,
στην συνέχεια θα βάλουμε 1/2 κουταλιά από το πρώτο,
θα ρίξουμε από πάνω λίγη γραβιέρα και τέλος θα πασπαλίσουμε με σουσάμι.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

Τον φούρνο τον έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς 
και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.

Τα τρώμε ζεστά ,
 αλλά και κρύα στο πρωινό μας είναι θαυμάσια!

Καλή μας όρεξη,
 σας ευχαριστώ και πάλι 
όλες και όλους για τις πολύτιμες συμβουλές και το ενδιαφέρον!

 
Υδατάνθρακες : 17,6 /100 γρ.
Λιπαρά : 5 γρ. /100 γρ.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

43 σχόλια

peps 14/05/2013 - 12:53

Ti omorfa pou einai!

Reply
Sofia Sofeto 14/05/2013 - 22:15

Πέπη μου ευχαριστώ πολύ!!!

Reply
Ketty Valenti 14/05/2013 - 13:58

Sono veramente deliziosi e mettono proprio voglia di gustarli,continua così 😉
Z&C

Reply
Sofia Sofeto 14/05/2013 - 22:18

Ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη!

Reply
Eri 14/05/2013 - 14:30

Φαίνονται Καταπληκτικά, σε ξεγελάει αυτό το κόντραστ των χρωμάτων και νομίζεις ότι είναι γλυκα!
Υπέροχα Σοφία μου, δεν ξέρω τι πρόβλημα είχες απο ότι βλέπω όμως βρέθηκε λύση και χαίρομαι! Φιλιά πολλά!

Reply
Sofia Sofeto 14/05/2013 - 22:20

Έρη μου όντως σε ξεγαλάνε…
Σ’ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη!
Πολλά φιλάκια και σε εσένα!!!

Reply
mm_skg 14/05/2013 - 15:21

Πολυ χαρηκα που ξαναειδα post με τις υπεροχες φωτογραφιες σου!
Υπεροχα τα μαφιν Σοφακι!
Φιλια!

Reply
Sofia Sofeto 14/05/2013 - 22:21

Μαρίνα μου σ’ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου και το ενδιαφέρον σου, να είσαι καλά και πολλά φιλιά!!!

Reply
Kate'sCakeBox 14/05/2013 - 16:32

Γειά σου Σοφία μου!εξαιρετικά τα μαφινάκια σου και το food presentation επίσης..περιηγήθηκα τις δημιουργίες σου και είναι καταπληκτικές..Ακολουθώ και επαυξάνω μάλιστα!

Reply
Sofia Sofeto 14/05/2013 - 22:25

Γεια σου Kate και καλώς όρισες στην κουζίνα μου!
Χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές μου, να είσαι καλά και να τα λέμε συχνά!
Καλή σου νύχτα!

Reply
Χρυσαυγή 14/05/2013 - 17:57

Ελπίζω να έσπασε η γκαντεμιά και να μην έχεις πάλι ανάλογα προβλήματα με το μπλογκ…
Κι εγώ τρέμω μην έχω πρόβλημα γιατί από τεχνικά θέματα δεν έχω και πολλές γνώσεις..
Τέλος καλό όλα καλά!

Τα μάφινς σου υπέροχα. Αψογα παρουσιασμένα και με ιδιαίτερα υλικά φτιαγμένα.Σήμερα μάλιστα έτυχε να κοιτάζω συνταγές με χαρουπάλευρο και να που έπεσα επάνω του.

Σε φιλώ!

Reply
Sofia Sofeto 14/05/2013 - 22:30

Χρυσαυγή μην ανησυχείς γιατί απ’ την δική μου “περιπέτεια” κατάλαβα πως υπάρχουν στην “μπλογκόσφαιρα” άνθρωποι που βοηθούν και το κάνουν με την καρδιά τους!!!
Οπότε ότι και να μας συμβεί έχουμε ο ένας τον άλλον!!!
Το χαρουπάλευρο είναι καταπληκτικό και πολύ υγιεινό , καλό όμως είναι να προσέχεις την αναλογία που χρησιμοποιείς γιατί αν “πέσει” πολύ δίνει μια πολύ έντονη μυρωδιά που προσωπικά δεν μου αρέσει.
Καλό σου βράδυ και πολλά φιλάκια!!!

Reply
Χρυσαυγή 15/05/2013 - 05:39

Κρατώ τις πληροφορίες για το χαρουπάλευρο λοιπόν!
Ευχαριστώ!!! Καλημέρα!

Reply
ΕΛΕΝΑ 14/05/2013 - 18:42

Αντε μπράβο, επιτέλους λύθηκε το πρόβλημα με τις φωτός!
Ας κεραστούμε λοιπόν από τα νόστιμα μαφινάκια σου!!
Φιλιά!

Reply
Sofia Sofeto 14/05/2013 - 22:31

Ευχαριστώ πολύ Έλενα μου!
Πολλά φιλάκια!!!

Reply
Foteini Thes 14/05/2013 - 20:30

Παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό τις πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές σου και με κέρδισαν με το υγιεινό μήνυμά τους.Με υλικά που ξαφνιάζουν και πολλή φαντασία φροντίζεις η γεύση να είναι συνοδοιπόρος με την υγεία.Οφείλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και να σου ευχηθώ να συνεχίσεις έτσι και ακόμα καλύτερα!Εξάλλου πάντα ο ισχυρότερος ανταγωνιστής μας, δεν είναι άλλος από τον εαυτό μας!
Καλή ξεκούραση!Φιλιά πολλά,πολλά.

Reply
Sofia Sofeto 14/05/2013 - 22:34

Ω! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Φωτεινή μου!
Να είσαι καλά και να γράφεις πάντα τόσο ωραία λόγια που δίνουν κουράγιο και ώθηση για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα!
Καλή σου νύχτα και καλό ξημέρωμα!!

Reply
Blondbrained 14/05/2013 - 22:00

Τι υπέροχη ιδέα! Και με το αγαπημένο μου (πια) υλικό 🙂 🙂 🙂 Δόξα σοι (που επέστρεψες) 🙂

Reply
Sofia Sofeto 14/05/2013 - 22:35

Ευχαριστώ πολύ !!!!
Πως τα πας με το κεφίρ;
Φαντάζομαι θαυμάσια!

Reply
Blondbrained 15/05/2013 - 06:44

Πολλαπλασιάζεται συνεχώς, το αγαπώ πολύ, και τα παιδιά το πίνουν σε “σμούθι” με φρούτα! Έχω ηρεμήσει 🙂 Ο πατέρας μου γλύτωσε από το στομάχι του που κάθε τρεις και λίγο είχε προβλήματα και περιμένω να επιβεβαιώσω κι άλλα καλά αποτελέσματα 🙂 Κι άλλες συνταγές με κεφίρ θα βάλεις, εεε;

Reply
Sofia Sofeto 15/05/2013 - 22:05

Μπράβο!! Χαίρομαι που είσαι ικανοποιημένη απ΄το κεφίρ, και εμένα μόνο καλό μου κάνει, εννοείται πως θα βάλω κι άλλες συνταγές!!!

Reply
Blondbrained 14/05/2013 - 22:00

Μ’ αρέσει και η κεντρική φωτογραφία του μπλογκ, με την ρολογιά (άσχετο) 🙂

Reply
Sofia Sofeto 14/05/2013 - 22:37

Ευχαριστώ πολύ!
Είναι όντως υπέροχη η ρολογιά μου ή πασιφλόρα !
Περιμένω πως και πως να δέσει τους καρπούς και να έχω με το καλό, φρούτα του πάθους!!!

Reply
mookies 15/05/2013 - 02:07

Καλημέρα, υπέροχα φαίνονται τα μάφινς!
Αν θέλεις πέρνα μια βόλτα από το blog μου, σε περιμένει ένα βραβείο.

Reply
Sofia Sofeto 15/05/2013 - 22:10

Μπράβο για το βραβείο σου!
Σου εύχομαι πάντα επιτυχίες σε ότι μας φτιάχνεις!
Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έκανες να το προσφέρεις και σ’εμένα!
Καλό σου βράδυ!!!

Reply
Selcouth 15/05/2013 - 06:41

Ανθότυρο… σλουρπ! Φαντάζομαι τη γεύση τους, απολαμβάνω από τις φώτος την παρουσίασή τους! Σου βγήκαν καταπληκτικά!
Μη μασάς Σοφία μου! Πάτα τη γκίνια κάτω! Σιγά μην της περνούσε και σε χάναμε από ‘δω!
Πολλά φιλιά και πολλές καλημέρες!

Reply
Sofia Sofeto 15/05/2013 - 22:12

Την πατάω κάτω την άτιμη….αλλά έλα που ξανασηκώνεται…Θα πάρω άλλα πιο δραστικά μέτρα, κάνα ξεμάτιασμα της γιαγιάς μου ίσως…
Φιλάκια πολλά!!!

Reply
Ερμιόνη 15/05/2013 - 12:55

Μπράβο βρε Σοφάκι, πολύ χαίρομαι που βρήκες τη λύση!
Επέστρεψες και μας άνοιξες την όρεξη βρε κορίτσι!
Χάρμα οφθαλμών και σίγουρα γεύσης τα κεκάκια σου!
Φιλιά πολλά!

Reply
Sofia Sofeto 15/05/2013 - 22:13

Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη μου, να είσαι καλά!
Καλό σου βράδυ και όνειρα γλυκά!

Reply
Demi 16/05/2013 - 13:54

Ξαδέρφη οι συνταγές σου ειναι πάντα πρωτότυπες και το βασικότερο υγιεινές αν και τα υλικά δεν τα έχω δοκιμάσει ,φαντάζομαι θα είναι γευστικότατα τα αλμυρά σου muffins !!!!μπράβο και καοφάγωτα
Τόσο καιρό με το μπλογκ μου εχουν γίνει και μενα διαφορα κυριως να μην ανεβαίνουν οι φωτό …..άσχετη ειμαι και γώ με το blogger..περιμενα μηνες μεχρι να του ”περάσει”μπράβο στις φίλες που σε βοήθησαν!περιμένω να σε δώ πως και πως!!!!!
(ψάχνω στις συνταγές σου για γλυκάκι ..δεν θα τους την χαρίσω φέτος σκεφτομαι τον εαυτό μου θα το φτιάξω με στεβια αν θελουν ας φανε αλλιως όλο μόνη μου !!!χιχι!)

Reply
Sofia Sofeto 16/05/2013 - 19:36

Δήμητρα πολύ χαίρομαι που θα φτιάξεις ότι γουστάρεις εσύ ,σου εύχομαι να το απολαύσεις και να περάσεις τα καλύτερα γενεθλια της ζωής σου!!!
Από Δευτέρα μάλλον θα είμαι κοντά σου!!!

Reply
Kate'sCakeBox 16/05/2013 - 21:46

Γειά σου Σοφία μου..Τα μαφινάκια σου με ενθουσίασαν όταν είδα ότι είναι και με κεφίρ..μπαίνουν σε waiting list φυσικά,,σέυχαριστώ που έγινες μέλος στο μπλόγκ μου και όταν θα έχεις χρόνο πέρνα να σε κεράσω ποίηση και μπαλάντες..Καλό βραδάκι!!

Reply
Sofia Sofeto 20/05/2013 - 05:53

Καλημέρα! Θα ¨συναντηθούμε¨το συντομότερο! Φιλάκια πολλά!!

Reply
Penelope 17/05/2013 - 09:26

Άκρως ενδιαφέρουσα ως παρουσίαση συνταγή Σοφία μου.
Και με υλικά που μου αρέσουν, αν και πάντα “κολλάω” κάπως με το πράσο, όπου το συναντήσω.
Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι.

Reply
Sofia Sofeto 20/05/2013 - 05:57

Καλημέρα Πηνελόπη! Το πράσο μπορείς να το αντικαταστήσεις με ότι άλλο σου αρέσει! Δώσε και σε μένα καμιά άλλη ιδέα! Καλή σου μέρα!

Reply
sundayspoon 17/05/2013 - 13:11

Πολύ ωραία τα μαφινάκια! Αυτό θα πει δυναμικό comeback!
Μήπως να κεράσεις κανένα μαφινάκι τη γκίνια για να την καλοπιάσεις και να σηκωθεί να φύγει…; Με τόσο ωραίο κέρασμα σίγουρα θα σου κάνει τη χάρη! 😉
Πολλά φιλάκια!

Reply
Sofia Sofeto 20/05/2013 - 06:01

Λες να την “εξαγοράσω”έτσι και να μ΄ αφήσει ήσυχη; Φιλάκια πολλά!!!

Reply
ΕΛΕΝΗ 17/05/2013 - 20:12

Σοφία μου χαίρομαι πολύ που τελικά κατάφερες να λύσεις το θέμα με τις φωτογραφίες το έχω πάθει και εγώ και ευτυχώς με βοήθησαν πολύ άλλες φίλες foodbloggers.Μας αποζημίωσες για την απουσία σου και με το παραπάνω με αυτή τη συνταγή!Τέλεια!
Φιλιά πολλά!

Reply
Sofia Sofeto 20/05/2013 - 06:05

Οι καλοί φίλοι στις δύσκολες ώρες φαίνονται! Ε λοιπόν , είμαστε τυχερές! Φιλάκια πολλά!!!

Reply
areti boboti 18/05/2013 - 07:55

Φαίνεται πολύ ωραία κι’ αυτή η συνταγή Σοφία μου!
Το έχω πολύ έντονα στο μυαλό μου, να οργανωθώ απο πλευρας υλικών και ν’ αρχίσω να φτιάχνω τις υγιεινές συνταγές σου!
Λία συντόμως!
Φιλά πολλά!!

Reply
Sofia Sofeto 20/05/2013 - 06:08

Καλημέρα! Πολύ θα χαιρόμουν να δω τα σχόλια σου σε κάποια συνταγή μου που δοκίμασες! Να είσαι καλά!

Reply
Christina Andromeda 18/05/2013 - 13:08

Ωχ τι έφτιαξες πάλι;;; Πώπω κολασμένο φάινεται!

Reply
Sofia Sofeto 20/05/2013 - 06:09

Χαχαχα!!!! Καλήμερα!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!